Over afkeuring van artikelen wegens beleidsschending

We hebben ons als doel gesteld op Google de best mogelijke gebruikerservaring te bieden. We vinden het belangrijk dat de advertenties die we aan online kopers tonen, veilig zijn en voldoen aan wettelijke vereisten. Daarom wordt het beleid voor Shopping-advertenties strikt gehandhaafd voor alle verkopers. Als artikelen die u heeft ingediend volgens ons niet voldoen aan ons beleid, keuren we afzonderlijke artikelen of uw volledige Merchant Center-account af, afhankelijk van de ernst en frequentie van de schending.

Opmerking: We gebruiken geautomatiseerde systemen om artikelen te identificeren die ons beleid schenden. Deze controles worden toegepast op alle artikelen van alle verkopers. Wanneer een artikel wordt afgekeurd, komt het niet in aanmerking voor weergave in Shopping-advertenties.

Als u afgekeurde artikelen wilt bekijken, klikt u op Problemen met artikelen in het gedeelte Diagnostische gegevens. Onder het probleem Schending van het beleid voor Shopping-advertenties wordt een voorbeeld van de betreffende artikelen weergegeven.

Via de weergave Problemen met artikelen kunt u ook een lijst (.csv) downloaden van alle betreffende artikelen met dit specifieke probleem. Zoek het probleem in de kolom 'Probleem' en klik op de knop Downloaden aan het einde van de rij.

Instructies voor het aanvragen van een handmatige beoordeling

In sommige gevallen kunt u in uw account een handmatige beoordeling aanvragen van een afzonderlijk artikel dat automatisch is afgekeurd wegens een beleidsschending.

1. Klik op de titel van het artikel in het gedeelte 'Lijst' op de pagina Producten om de details van het afzonderlijke artikel te bekijken.
  2. Klik onder 'Artikelstatus' op Beoordeling aanvragen.
  3. Lees het beleid op grond waarvan het artikel is afgekeurd en vink vervolgens het vakje aan om aan te geven dat u de informatie heeft gelezen.
  4. Selecteer Handmatige beoordeling aanvragen.
Opmerking: Deze handmatige beoordeling kan slechts voor bepaalde beleidsschendingen worden aangevraagd.

Het kan drie werkdagen duren voordat de handmatige beoordeling is voltooid. Goedgekeurde artikelen komen binnen 24 uur beschikbaar voor weergave in Shopping-advertenties. Als we uw artikel beoordelen en bepalen dat de afkeuring terecht is, kunt u gedurende zeven dagen geen handmatige beoordelingen meer aanvragen voor andere artikelen in uw account.

Accountopschorting

In ernstige gevallen schorten we uw Merchant Center-account op wegens beleidsschendingen. Meer informatie over opschorting van accounts