Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

Administrer fraktinnstillingene

Jeg vil konfigurere fraktinnstillinger for hele kontoen min

Påminnelser

• Hvis du oppgir flere sett med fraktinformasjon for et produkt i samme land, beregner vi den laveste fraktkostnaden for produktet for en gitt situasjon og viser denne prisen med tilhørende leveringstid til kundene. Hvis fraktkostnadene er de samme, bruker vi fraktinformasjonen med den korteste leveringstiden.
  • Du kan oppgi flere fraktdimensjoner for et produkt i samme land, for eksempel angi fraktsats basert på både vekt- og prisfaktorer, ved å opprette en avansert kostnadstabell.
  • Fraktkostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare mest mulig med det som står på nettstedet ditt. Hvis kostnadene ikke er helt eller nesten like, oppgir du et høyere anslag i tallene du sender inn.
  • Prisene og leveringstidene som er konfigurert med attributtet for frakt [shipping], overstyrer innstillingene på kontonivå for stedet for det aktuelle produktet hvis underattributtet for pris [price] er sendt inn.
  • Oppdateringer av fraktinnstillingene som er gjort via det automatiserte API-et, inkludert oppdateringer via tredjepartsplattformer (for eksempel Shopify), kan overskrive manuelle oppdateringer fra Merchant Center.
Merk: Du kan også konfigurere retningslinjer for frakt og retur i Search Console. Hvis du allerede har konfigurert retningslinjer for retur i Search Console, kan du endre dem i Search Console eller Merchant Center.

Trinn 1: Legg til fraktrelaterte attributter for produktene dine (valgfritt)

Fraktetikett

• Fraktinformasjon kan tilknyttes enten alle produktene eller bestemte produktgrupper. Sistnevnte kan spesifiseres ved bruk av attributtet for fraktetikett [shipping_label].
  • Attributtet for fraktetikett må legges til for produktene før du konfigurerer fraktinnstillinger.

Pakkevekt og -mål

Finn ut mer om hvordan du oppdaterer produkter enkeltvis i Merchant Center.

Finn ut mer om hvordan du oppdaterer flere produkter i Merchant Center samtidig via en fil.

Finn ut mer om hvordan du oppdaterer flere produkter i Merchant Center samtidig via Google Regneark.

Trinn 2: Opprett ny fraktinformasjon

Step 1 Logg på Merchant Center-kontoen din.
Step 2 Klikk på Frakt og returer.
Step 3 Klikk på Legg til retningslinjer for frakt.

Merk: Du kan konfigurere opptil 20 fraktalternativer per land.

Trinn 3: Velg landene du leverer til

Velg ett eller flere land du leverer til, med samme fraktkostnader og -alternativer. Dette skal være landene du vil levere til, ikke nødvendigvis der bestillingene sendes fra, eller der bedriften din er.

• Du kan angi flere land i ett enkelt sett med fraktinformasjon – eller opprette flere sett med fraktinformasjon for hvert land. Hvis du skal bruke landspesifikke alternativer, for eksempel transportørpris, må du opprette et eget sett med fraktinformasjon bare for dette landet.
  • Hvis du konverterer fraktinformasjon med noen av disse funksjonene til et oppsett for frakt til flere land, fjernes disse funksjonene.

Trinn 4: Velg hvilke produkter som skal knyttes til denne fraktinformasjonen

1. Velg enten «Alle produkter» eller «Bestemte produkter».
  2. Hvis du velger «Bestemte produkter», velger du fra listen over fraktetiketter som er gjenkjent i produktinformasjonen.

Merk: Du kan bare bruke alternativet «Bestemte produkter» hvis

• fraktinformasjon allerede er slått på for alle produkter
  • fraktetiketten er lagt til for produktene

Hvis ingen fraktetiketter er tilgjengelige i listen, må du sjekke at du har lagt til attributtet for fraktetikett [shipping label] for produktene.

Trinn 5: Bestem hvordan du skal fastsette leveringstid

Du kan

1. la Google fastsette leveringstider etter transportør på dine vegne (bare i USA)
  2. oppgi spesifikke leveringstider manuelt
  • For «Bestillingsfrist» velger du klokkeslettet da bestillingen senest må være lagt inn for å bli behandlet samme dag. Du må også velge tidssonen for dette tidspunktet. Hvis fristen for eksempel er kl. 15:00 EST, betyr det at bestillinger som legges inn etter dette tidspunktet, ikke blir behandlet før neste virkedag.
  • For «Behandlingstid» legger du inn det laveste og det høyeste antallet dager behandlingen kan ta. Bruk «0» hvis du behandler varene samme dag som de bestilles. For å velge hvilke ukedager du behandler bestillinger på, bruker du rullegardinmenyen og velger et dagsintervall (for eksempel ma.–fr. eller ma.–lø.).
  • For «Transporttid (dager)» velger du et alternativ for leveringstid og angir det laveste og høyeste antallet dager transporten kan ta. Selgere kan velge mellom tre alternativer:
    • Alle destinasjoner
    • Destinasjon etter sone
      • Du kan lage (og redigere) soner basert på postnummer, som du deretter kan bruke til å fastslå leveringstider

Hvordan høytider virker inn på anslåtte leveringsdatoer

Hvis behandlings- eller leveringstiden for et produkt overlapper med en høytid, blir den anslåtte leveringsdatoen utvidet med én dag. Høytider i følgende land regnes som ikke-virkedager når anslått leveringsdato beregnes: Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Japan, New Zealand, Storbritannia, Tyskland og USA.

Eksempel

Her ser du et eksempel på hvordan en anslått leveringsdato kan se ut med innstillingene nedenfor i Merchant Center:

• Bestillingsfrist: 15:00 EST
  • 0–1 behandlingsdager (utføres mandag–fredag)
  • 3–5 transportdager (utføres mandag–lørdag)

Google bruker maksimal behandlings- og leveringstid til å beregne leveringsdatoen. Hvis en kunde legger inn en bestilling kl. 20:00 EST på en onsdag, er den anslåtte leveringsdatoen torsdag uken etter.

Korteste anslåtte leveringstid:
6 kalenderdager
Lengste anslåtte leveringstid:
9 kalenderdager
Bestillingsdag Ukedag Status Bestillingsdag Ukedag Status
Dag 1 Onsdag Bestilling lagt inn etter fristen Dag 1 Onsdag Bestilling lagt inn etter fristen
Dag 2 Torsdag Behandlingstid Dag 2 Torsdag Behandlingstiden begynner (dag 0*)
Dag 3 Fredag Transporttid Dag 3 Fredag Behandlingstiden slutter (dag 1)
Dag 4 Lørdag Transporttid Dag 4 Lørdag Transporttid
Dag 5 Søndag Ingen aktivitet Dag 5 Søndag Ingen aktivitet
Dag 6 Mandag Transporttid (inkludert leveringsdagen) Dag 6 Mandag Transporttid
      Dag 7 Tirsdag Transporttid
      Dag 8 Onsdag Transporttid
      Dag 9 Torsdag Transporttid (inkludert leveringsdagen)

* «Dag 0» betyr «samme dag» for bestillinger som legges inn før fristen. For bestillinger som legges inn etter fristen, er «Dag 0» den neste virkedagen. All behandlingstid telles altså fra og med «Dag 0», uansett når bestillingen legges inn i forhold til bestillingsfristen.

Leveringstid per region

Med regioner kan selgere definere forskjellige leveringstider basert på hvor kundene befinner seg. En region er et geografisk område definert av et sett med postnumre.

Leveringstid per region kan foreløpig defineres etter postnumre i følgende land: US, DE, FR, GB, IN, BR, CA, AU og NZ.

Hvis du vil vise denne informasjonen, må du oppgi både behandlingstid for bestillingen og transporttid for produktene. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer anslått leveringstid.

Trinn 6: Beregn fraktkostnadene

1. Velg valutaen som samsvarer med produktprisen som er tilknyttet denne fraktinformasjonen.
    • Varene bli avvist for oppføringslandet hvis det ikke finnes noen frakttjeneste som samsvarer med valutaen og oppføringslandet for produktene. Både fraktkostnaden og produktprisen konverteres og vises i brukerens foretrukne destinasjonsland.
  2. Selgere kan velge mellom to betingelser for «Bestillingsverdi»:
    • Fri frakt over en bestemt bestillingsverdi
    • Ingen frakt under en bestemt bestillingsverdi
  3. Velg alternativet for fraktkostnader som gjenspeiler hvordan du tar betalt for frakt på nettstedet ditt.
Alternativer for fraktkostnader Hvordan du tar betalt Type fraktkostnad Eksempel
Fri frakt Alle bestillinger har fri frakt. Fri frakt.
Fri frakt over et visst beløp Du belaster kundene for bestillinger under den nedre bestillingsverdien. Fri frakt avhenger av bestillingsverdien.

Fri frakt avhenger av bestillingsverdien.

Fri frakt på bestillinger over NOK 1000.

Frakt mot betaling Alle bestillinger har samme pris for frakt. Fast pris. NOK 50 på alle bestillinger.
Du belaster kundene for nøyaktig det du betaler for frakt hos vanlige transportører.

Transportør (tilgjengelig for AU, DE, UK og US).

Du må også sende inn attributtene for pakkevekt og -mål.

Prisene beregnes automatisk basert på vanlige transportørpriser for alle kunder, og prisene oppdateres hvis transportørprisene endres.

Finn ut mer i delen nedenfor.

Du belaster kundene for nøyaktig det du betaler for frakt hos vanlige transportører.
Fraktkostnaden avhenger av bestillingsverdien. pris

Du tar NOK 50 for bestillinger under NOK 200.

Du tar NOK 20 for bestillinger på NOK 200 og oppover.

Fraktsatsen bestemmes av pakkevekten.

Vekt.

Du må også sende inn attributtet for pakkevekt.

Du tar NOK 50 for produkter som veier opptil 5 kg.

Du tilbyr fri frakt for produkter som veier 5,0001 kg eller mer.

Destinasjonsbasert (bare i AU, BR, CA, DE, FR, IN, JP, NZ, UK og US). Bytt til den eldre versjonen av Merchant Center Ingen frakt til Hawaii.
  Fraktsatsen bestemmes av antall varer. Antall

Du må legge til et verdiområde for antall.
Fraktgebyret er NOK 100 ved kjøp av 1–10 produkter og NOK 200 ved kjøp av 11–100 produkter.

Fraktkostnad etter antall

Fraktkostnaden kan også fastsettes etter antall, noe som betyr at satsen er basert på hvor mange varer du har. Når du bruker dette alternativet, må du legge til et verdiområde for antall.

Eksempel:

Fraktgebyret er NOK 100 ved kjøp av 1–10 produkter og NOK 200 ved kjøp av 11–100 produkter.

Avansert kostnadstabell

Du kan også bruke en avansert kostnadstabell, som beregner fraktkostnaden basert på flere faktorer.

Når du lager en avansert kostnadstabell, kan du legge til opptil 25 rader, 10 kolonner og 2 dimensjoner. Du kan oppgi flere fraktdimensjoner for et produkt i samme land, for eksempel angi fraktsats basert på både vekt- og prisfaktorer. Nedenfor ser du faktorene du kan bruke til å beregne kostnadene:

• pris
  • vekt
  • destinasjon
  • antall varer

Kostnad per region

Med regioner kan selgere definere forskjellige kostnader basert på hvor kundene befinner seg. Kostnadene bestemmes av kundens delstat/region og postnummer. Tabellen nedenfor viser hvor fraktkostnader kan defineres per region og postnummer:

Destinasjon etter delstat/region US, DE, FR, IN, JP, BR, AU, NZ
Destinasjon etter postnummer US, DE, FR, GB, IN, BR, CA, AU, NZ

Fraktkostnad – satstype

I tillegg til «fast pris», «fri frakt» eller «transportørsats» i tabellen ovenfor kan du også bruke satstypene i tabellen nedenfor når du skal konfigurere fraktkostnader:

Hvordan du tar betalt Leveringsalternativ Eksempel
Ikke aktuelt Leveres ikke Du tilbyr ikke frakt for bestillinger under NOK 50.
Fraktkostnaden baseres på en prosentandel av bestillingsverdien Prosentandel av produktprisen For en bestilling verdt NOK 500 tar du 10 % for frakt, altså er fraktkostnaden NOK 50.
Fraktsatsen avhenger av avstanden til kunden. Destinasjon Du kan angi en kostnad for hver destinasjon etter region.

Transportørsats (bare for Australia, Storbritannia, Tyskland og USA)

Bruk dette alternativet hvis fraktsatsen din er beregnet av en velkjent transportør. Du kan velge blant de støttede transportørene (for eksempel UPS, TNT eller Hermes) og de tilgjengelige tjenestene (for eksempel Ground, Next Day Air eller 3 Day Select).
Region Transportører som støttes Tjeneste
DE DHL Paket
Päckchen
DPD Express 12
Express
Classic Parcel
Hermes Päckchen
Paketklasse S
Paketklasse M
Paketklasse L
UPS Express
Express Saver
Standard
AU Australia Post Regular Parcel
Express Post
TNT Road Express
Overnight Express
TOLL Road Delivery
Overnight Priority
US FedEx Ground
Home Delivery
Express Saver
First Overnight
Priority Overnight
Standard Overnight
2Day
UPS 2nd Day Air
2nd Day Air AM
3 Day Select
Ground
Next Day Air
Next Day Air Early AM
Next Day Air Saver
USPS Priority Mail Express
Media Mail
Retail Ground
Priority Mail
First Class Mail
First Class Package
GB DHL UK Express
Express 12
DPD UK Express 12
Express Next Day
Standard Parcel 12
Standard Parcel Next Day
Standard Parcel Two Day
RMG (Royal Mail) 1st Class Small Parcel
1st Class Medium Parcel
2nd Class Small Parcel
2nd Class Medium Parcel
TNT Express
Express 10
Express 12
UPS UK Express
Express Saver
Standard
Yodel B2C 48HR
B2C 72HR
B2C Packet
Merk: Hvis du velger FedEx som transportør, bruker Google FedEx-tjenesten med lavest kostnad på leveringsdatoen. Eksempler: FedEx Standard Overnight® (ikke FedEx First Overnight® eller FedEx Priority Overnight®) eller FedEx 2Day® (ikke FedEx 2Day® AM).

Slik bruker du dette alternativet:

1. For «Transportørtjeneste» velger du en av transportørene som støttes, samt tjenesten (for eksempel UPS Ground). Hvilke transportører som støttes, varierer fra tjenesteområde til tjenesteområde.
  2. Skriv inn postnummeret der varen sendes fra (for eksempel 0150).
  3. Ved behov kan du velge «Juster fraktsatsene manuelt» for å gjøre endringer i transportørens standardpriser her. Du kan for eksempel tilby rabatt.

Prisjusteringer

Transportørpriser bruker standardisterte kommersielle priser for hver transportør, men du kan justere prisene (opp eller ned) med en prosentandel eller et fast beløp.

Enkelte transportører har ulike priser for kommersielle aktører og privatpersoner. Google bruker kommersielle priser (for eksempel «Standard» for FedEx og «Daglig» for UPS). Hvis du bruker ikke-kommersielle fraktkostnader (fraktpriser for privatkunder), må du sannsynligvis justere prisene opp med 50–60 prosent.