In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over gegevenstoewijzing in verschillende feeds en accounts

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Google geeft gegevens uit verschillende bronnen weer, zodat klanten kunnen zien welke producten in de buurt verkrijgbaar zijn: bedrijfsprofielen, de primaire feed en de feed met lokale productvoorraad in Merchant Center.

Een illustratie die laat zien hoe gegevens worden toegewezen aan de verschillende feeds en accounts.

Over koppeling

Uw product-ID's en winkelcodes zijn de belangrijkste links tussen alle gegevens die u instuurt. Deze kenmerken moeten consistent zijn voor al uw gegevensbronnen.

Als uitgangspunt nemen we de unieke ID voor een product dat overeenkomt met de zoekopdracht van een klant.

We gebruiken de product-ID om productinformatie uit de primaire feed te koppelen aan de voorraadinformatie uit de feed met lokale productvoorraad. Vervolgens gebruiken we het kenmerk van uw winkelcode [store code] uit de feed met lokale productvoorraad en koppelen we deze aan de bedrijfsprofielen van de gekoppelde bedrijfsgroep om informatie te verzamelen over de winkel waar het product wordt verkocht.

Gegevensbron 1 ...

... maakt verbinding met gegevensbron 2 ...

... via ...

... om ...

Primaire feed

Feed met lokale productvoorraad

id [id], een unieke ID voor al uw producten die u in uw feeds gebruikt om hetzelfde artikel te identificeren

te identificeren welke producten in welke van uw winkels beschikbaar zijn

Feed met lokale productvoorraad

Bedrijfsprofielen binnen de gekoppelde bedrijfsgroep

Winkelcode [store_code], een unieke ID voor elk bedrijfsprofiel dat u opgeeft in uw bedrijfsgroep

informatie vast te leggen over de winkel waar een product beschikbaar is, zoals openingstijden en locatie