Toelatingsgids

Een Shopping-campagne maken

Maak eerst een nieuw Google Ads-account, of kies een gekoppeld Google Ads-account waartoe u standaardtoegang of beheerderstoegang heeft, om te gebruiken voor uw Shopping-campagnes. Daarna kunt de instellingen voor uw Shopping-campagne kiezen:

• Een campagnenaam die later kan worden gewijzigd.
  • Het land van verkoop voor uw campagne. Deze instelling bepaalt welke producten in uw Merchant Center-voorraad worden gepromoot in deze campagne. Hiermee worden producten gefilterd op basis van het doelland dat aan de producten is gekoppeld.
  • Een maximumbod op basis van kosten per klik. Een bod is een limiet voor het bedrag dat u bereid bent te betalen voor een klik op uw advertenties. Nadat u uw campagne heeft gemaakt, kunt u uw bod op elk gewenst moment bewerken in uw Google Ads-account. Lees het onderstaande gedeelte voor meer informatie over het bepalen van uw biedstrategie.
  • Een dagbudget. Een dagbudget is een limiet voor het gemiddelde bedrag per dag dat u bereid bent te betalen voor de advertenties van een bepaalde campagne. Nadat u uw campagne heeft gemaakt, kunt u uw budget op elk gewenst moment bewerken in uw Google Ads-account. Lees het onderstaande gedeelte voor meer informatie over het bepalen van uw biedstrategie.

Nadat u uw campagne heeft gemaakt, kunt u via uw Google Ads-account uw bod en budget op elk gewenst moment aanpassen aan uw bedrijfsbehoeften en verkeersdoelstellingen.

Uw bod en budget bepalen

Uw kosten per klik (CPC) bepalen

Uw CPC-bod, of max. CPC, is het maximale bedrag dat u bereid bent te betalen wanneer iemand op uw advertenties klikt.

U kunt adverteren op internet enigszins vergelijken met billboards: adverteerders betalen voor billboardruimte op basis van het aantal mensen dat de advertentie mogelijk te zien krijgt wanneer ze er langs rijden, ongeacht of ze de advertentie wel of niet opmerken. Het grote verschil tussen billboards en internetadvertenties is dat kijkers op internet op uw advertentie kunnen klikken als ze meer willen weten. Wanneer gebruikers op een advertentie klikken, weet u dat ze uw advertentie hebben gezien en voldoende geïnteresseerd zijn om erop te klikken.

Met CPC-bieden betaalt u per klik en alleen wanneer iemand op uw advertentie klikt. Als 100 mensen uw advertentie bekijken en drie mensen op de advertentie klikken, betaalt u alleen voor de drie klikken, niet voor de andere 97 keren dat iemand de advertentie heeft gezien.

Er is geen aanbevolen biedingsbedrag dat goed werkt voor iedereen. Wat het beste maximum CPC-bod voor u is, hangt af van verschillende factoren, zoals de kosten van uw producten, het type campagne dat u voert en de winst die u maakt. Strategisch bieden bestaat uit twee stappen:

1. Bepaal hoeveel uw producten kosten in vergelijking met hoeveel inkomsten ze opleveren.
  2. Pas uw biedingen aan om het rendement op uw investering te maximaliseren.

Lees meer over het kiezen van een biedingsbedrag dat goed voor u werkt in het Helpcentrum van Google Ads.

Uw dagbudget bepalen

Als u weleens een vakantie heeft gepland, weet u hoe belangrijk het is een bestedingslimiet vast te stellen en toch genoeg over te houden voor onverwachte situaties. Op dezelfde manier kunt u dagbudgetten voor uw campagnes instellen met voldoende flexibiliteit om ze op elk gewenst moment te wijzigen.

U bepaalt de hoogte van uw dagbudget helemaal zelf. Selecteer een dagbudget op basis van uw advertentiedoelen en het bedrag dat u bereid bent elke dag te besteden.

Als u met een maandelijks advertentiebudget werkt, kunt u uw dagbudget bepalen door uw maandelijkse budget te delen door 30,4 (het gemiddelde aantal dagen per maand).

Tip: Begin met een klein budget. Als u net begint met adverteren, kunt u het beste een dagbudget tussen € 10 en € 50 instellen. Heeft u een nieuw budget ingesteld, controleer dan na korte tijd uw account om te zien hoe uw campagnes presteren.

Lees meer over hoe dagbudgetten werken en het instellen van een budget voor uw campagne in het Helpcentrum van Google Ads.

Uw factureringsgegevens opgeven

De derde en laatste stap bij het opzetten van uw Shopping-campagne is het invoeren van uw factureringsgegevens in uw Google Ads-account. U moet deze informatie opgeven om uw campagne te kunnen uitvoeren:

• Als u uw Google Ads-account heeft gemaakt via het Merchant Center, wordt u naar uw Google Ads-account geleid om uw factureringsgegevens op te geven nadat u 'Ga naar Google Ads om factureringsgegevens op te geven' heeft geselecteerd. U kunt mogelijk op meerdere manieren voor Google Ads betalen, afhankelijk van uw valuta en het land waarin uw bedrijf staat geregistreerd. Met de zoekfunctie voor betalingsopties kunt u de beschikbare opties weergeven. Nadat u de stappen heeft uitgevoerd die nodig zijn om uw factureringsgegevens toe te voegen, wordt uw Shopping-campagne ingesteld en wordt u teruggeleid naar het gedeelte Google Ads van uw Merchant Center-account.
  • Als u een bestaand Google Ads-account met standaardtoegang of beheerderstoegang gebruikt, volgt u de link naar de pagina 'Factureringsinstellingen' in uw Google Ads-account om uw gegevens te bevestigen.

Voor sommige accounts kunnen advertenties meteen op Google worden weergegeven nadat u uw factureringsgegevens heeft opgegeven. Bij andere accounts kan het maximaal een week duren voordat advertenties worden weergegeven, aangezien sommige betaalmethoden verificatie- en verwerkingstijd vereisen. In uw Google Ads-account wordt informatie weergegeven over de verificatie- en verwerkingstijd. Uiteraard kunnen andere zaken van invloed zijn op het moment waarop uw advertentiecampagne wordt gestart, zoals de goedkeuringsprocedure voor advertenties.

Lees meer informatie over het opgeven van factureringsgegevens voor een Google Ads-account in het Helpcentrum van Google Ads.

Uw Shopping-campagne beheren

Nadat u uw Shopping-campagne heeft gemaakt en uw factureringsgegevens heeft ingesteld in uw Google Ads-account, kunt u uw campagne via Google Ads beheren en bewerken.

Lees meer informatie over het controleren en optimaliseren van uw Shopping-campagne in uw Google Ads-account.