I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Feilsøk API-feil via API-diagnostikk

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om feilsøking av API-feil ved bruk av API-diagnostikk i Merchant Center Next, kan du klikke her.

En animert GIF som viser hvordan du kan få tilgang til API-diagnostikk i Merchant Center

På fanen for API-diagnostikk i Merchant Center kan du se statusen for alle forespørsler til Content API for Shopping.

På fanen for API-diagnostikk kan du

• se alle vellykkede og mislykkede API-forespørsler i en bestemt tidsperiode
  • finne ut hvor mange forespørsler som var vellykket og mislykket per API-tjeneste og -metode
  • gå gjennom eksempler på mislykkede forespørsler
I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan gå til fanen for API-diagnostikk for å diagnostisere feil med API-forespørslene dine. Når du har korrigert feilene, kan du sende inn API-forespørslene på nytt.

Gå gjennom API-forespørsler

Fanen for API-diagnostikk har to hoveddeler:
  • et tidslinjediagram over antallet vellykkede og mislykkede API-forespørsler i en bestemt tidsperiode
  • en tabell med informasjon om det totale antallet API-forespørsler og hvor mange av disse som var mislykket
Merk: Tidsstemplene i diagrammet er basert på tidssonen som er konfigurert i kontoinnstillingene dine.
Slik går du gjennom API-forespørsler:
  1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på ikonet for verktøy og innstillinger Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul], og velg Content API under «Innstillinger».
  3. Velg en tidsperiode i rullegardinmenyen for datoperiode.
  4. Bruk filtermenyen over tabellen til å spesifisere hvilken API-tjenesteforespørsel (f.eks. bestillinger med «cancellineitem»-metoden) du vil gå gjennom. Både tabellen og tidslinjen oppdateres for å vise den spesifikke API-tjenesteforespørselen.

Se mislykkede API-forespørsler

Når du ser resultatene for det valgte dataområdet i tabellen, kan du raskt finne årsakene til de mislykkede API-forespørslene ved å bla gjennom de oppførte tjenestene og metodene. Feilene er som standard sortert etter synkende antall forekomster for hver tjeneste, men du kan endre sorteringsrekkefølgen ved å velge en kolonneoverskrift.

Slik ser du de mislykkede forespørslene:

1. I kolonnen «Antall mislykkede API-kall» kan du klikke på verdien for den mislykkede forespørselen for en bestemt metode for å se detaljert informasjon om feilene og de tilhørende kodebiteksemplene.
  2. Se feilen i eksempelkoden. Du kan bruke feilmeldingene ovenfor som en veiledning når du skal korrigere API-forespørslene dine.