In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

API-fouten opsporen via Diagnostische gegevens API

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over foutopsporing voor API-fouten met Diagnostische gegevens API in Merchant Center Next.

Gif met animatie waarin u ziet hoe u toegang krijgt tot API-diagnose in Merchant Center

Op het tabblad 'Diagnostische gegevens API' in Merchant Center ziet u de status van uw Content API for Shopping-verzoeken.

Wat u kunt doen vanaf het tabblad Diagnostische gegevens API:

• Alle geslaagde en mislukte API-verzoeken binnen een bepaalde periode bekijken.
  • Het aantal geslaagde en mislukte verzoeken per API-service en -methode vaststellen.
  • Voorbeelden van mislukte verzoeken bekijken.
In dit artikel leest u hoe u het tabblad 'Diagnostische gegevens API' opent om fouten met uw API-verzoeken vast te stellen. Nadat u de fouten heeft opgelost, kunt u de API-verzoeken opnieuw indienen.

API-verzoeken bekijken

Het tabblad 'Diagnostische gegevens API' bestaat uit 2 hoofdgedeelten:
  • Een tijdlijndiagram met het aantal geslaagde en mislukte API-verzoeken binnen een specifieke periode.
  • Een tabel met het totale aantal API-verzoeken en hoeveel er daarvan zijn mislukt.
Opmerking: De tijdstempels in het diagram zijn gebaseerd op de tijdzone die is opgegeven in uw accountinstellingen.
Zo bekijkt u uw API-verzoeken:
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschaps- en instellingenicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer dan Content API onder Instellingen.
  3. Gebruik het dropdownmenu Periode om een periode op te geven.
  4. Gebruik het filtermenu boven de tabel om het API-serviceverzoek op te geven (bijvoorbeeld bestellingen met de methode 'cancellineitem') dat u wilt bekijken. De tabel en de tijdlijn worden geüpdatet om het specifieke API-serviceverzoek te tonen.

Mislukte API-verzoeken bekijken

Zodra in de tabel Overzicht de resultaten worden getoond voor de geselecteerde periode, kunt u door de services en methoden browsen om snel de oorzaken van de mislukte API-verzoeken vast te stellen. Standaard worden de fouten gesorteerd op het aantal fouten van hoog naar laag per service, maar u kunt de sorteervolgorde wijzigen door een kolomkop te selecteren.

Zo bekijkt u de mislukte verzoeken:

1. Klik in de kolom 'Aantal mislukte API-aanroepen' op de waarde voor mislukte verzoeken voor een specifieke methode. Zo kunt u de details van de fouten en de bijbehorende voorbeeldfragmenten doornemen.
  2. Bekijk de fout in het codevoorbeeld. Gebruik de foutmeldingen als richtlijnen voor het corrigeren van uw API-verzoeken.