In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Google Merchant Center gebruiken

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier als u wilt weten hoe u kunt navigeren in Google Merchant Center Next.

Gebruik Google Merchant Center om feeds te beheren, gegevens te bekijken en verschillende manieren te ontdekken om uw producten op Google te laten zien.

U kunt alle pagina's hieronder vinden via het navigatiemenu aan de linkerkant in Merchant Center.

Overzicht

Op de overzichtspagina vindt u kaarten voor elke Merchant Center-functie, plus taken, feedinformatie en prestatierapporten. U kunt de informatie over uw productgegevens ook rechtstreeks openen door op de links naar uw diagnostische gegevens en productfeeds te klikken.

Uit te voeren taken

Bovenaan de pagina 'Uit te voeren taken' staan vaak suggesties voor volgende stappen. Mogelijk staat hierbij de optie om u aan te melden voor aanvullende functies of om uw Merchant Center-account aan Google Ads te koppelen. Volg de aanwijzingen om uw account uit te breiden.

Producten

De pagina Producten is de centrale plek om uw feeds te beheren, hun kwaliteit te beoordelen en een gedetailleerde lijst van al uw producten te bekijken.

Navigate Google Merchant Center | Diagnostics [icon]Diagnostische gegevens: Bekijk huidige en historische problemen met uw productgegevens en los ze op. Gebruik het contextfilter om meer te weten te komen over de geschiktheid van producten voor verschillende functies.

Navigate Google Merchant Center  to show all productsAlle producten: Bekijk en beheer afzonderlijke producten. U kunt ook producten toevoegen.

Navigate Google Merchant Center | Feeds [icon]Feeds: Maak en upload feeds. Op de pagina Feeds vindt u verschillende tools voor feeds en voorraadbeheer, waaronder feedregels en downloadbare foutrapporten.

Prestaties

Ga naar de pagina Dashboard om een momentopname van uw prestaties te bekijken. Gebruik de Rapporteditor om aangepaste rapporten te maken voor verschillende aspecten van de prestaties van uw account.

Groei

Op de pagina Groei kunt u mogelijkheden verkennen om meer uit Merchant Center te halen. Klik op Mogelijkheden om gepersonaliseerde aanbevelingen voor een betere bedrijfsvoering te bekijken. Klik op Programma's beheren om alle functies te bekijken.