Dit Helpcentrum toont artikelen die van toepassing zijn op Merchant Center Next. Meer informatie over de upgrade en antwoorden op Veelgestelde vragen.

Een geavanceerd account aanvragen

Als beheerder van een zelfstandig Merchant Center-account kunt u een geavanceerd account aanvragen. Dit wordt aanbevolen voor bedrijven die meerdere verkopers en domeinen op grote schaal beheren, zoals marktplaatsen en verkopers in meerdere landen. De meeste klanten hebben geen geavanceerd account nodig om optimaal gebruik te maken van Merchant Center.

Als u dit type instelling gebruikt, kan één gebruiker of bedrijf één of meer Merchant Center-accounts beheren.

Deze subaccounts worden genest in de geavanceerde structuur voor geavanceerde instellingen, ook wel multi-client account (MCA) genoemd. De subaccounts kunnen bijvoorbeeld unieke namen, unieke website-URL's en gegevensbronnen hebben.

Op deze pagina

Bedrijven die in aanmerking komen voor een geavanceerd account

• Winkelbouwers: Via deze platforms kunnen verkopers een online winkel opzetten om producten te vermelden en te verkopen.
  • Marktplaatsen: Een online platform waarop meerdere individuele verkopers hun producten kunnen verkopen.
  • Verkopers die meerdere merken hebben: Deze verkopers hebben meerdere merken en verkopen producten in fysieke winkels of online op meerdere domeinen.
  • Internationale verkopers: Zij verkopen producten van één merk op internationale schaal, op meerdere domeinen, online of in fysieke winkels.
  • Reclamebureaus: Deze bureaus bieden SEO-advies aan verkopers en zetten soms namens hen advertentiecampagnes op.
  • Kanaalpartners: Via deze partners kunnen verkopers hun productaanbiedingen op verschillende kanalen vermelden (zoals marktplaatsen en services voor prijsvergelijking). Vaak bieden ze ook gerelateerde services.
Opmerking: Als u uw Google-account aan meerdere Merchant Center-accounts wilt koppelen om de bijbehorende producten te beheren, heeft u geen MCA nodig. U kunt bij de betreffende accountbeheerder een verzoek indienen om als gebruiker te worden toegevoegd.

Uw account omzetten naar een geavanceerd account

Vereisten

• U moet accountbeheerder zijn.
  • Uw account mag geen multi-client account (MCA) zijn en het mag ook geen subaccount zijn in een bestaand MCA.
  • U mag geen bestaande beleidsschending op accountniveau hebben.

Aanbevelingen

Instructies

1. Klik in uw Merchant Center-account op het menu Instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Klik op Algemene accountopties.
  3. Klik in het gedeelte Geavanceerd account instellen op Conversie aanvragen.
  4. Selecteer de opties die uw bedrijf het best beschrijven.
  5. Klik op Vragen.

Wat u kunt verwachten nadat u de conversie heeft aangevraagd

• U kunt de status van uw aanvraag volgen op de pagina Accountinstellingen.
  • Het kan een paar dagen duren voordat uw verzoek is verwerkt. U krijgt een e-mail zodra dit proces is afgerond.
  • Als u overstapt naar een geavanceerd account, krijgt u een nieuw MCA en wordt uw huidige Merchant Center-account een subaccount van dit nieuwe MCA. U kunt websites laten verifiëren en claimen in uw multi-client account door de onderstaande stappen te volgen.

Verificatie en claim voor online winkel(s) met multi-client accounts

MCA-eigenaren kunnen de URL's van een online winkel laten verifiëren en claimen met het e-mailadres voor inloggen dat bij het bovenliggende account van het MCA hoort. Doorgaans gebruikt u het bovenliggende MCA om het top-level domein te laten verifiëren en te claimen.

Als de website-URL's van de online winkel van het subaccount subhosts of paden zijn onder de door het MCA geclaimde URL-structuur

Als de bovenliggende MCA-configuratie een URL heeft laten verifiëren en heeft geclaimd, geldt de claim automatisch voor alle subaccounts en kunnen de website-URL's daarvan worden ingesteld op de subhosts en paden onder de geclaimde URL-structuur.

Als de subaccounts meerdere online winkels omvatten

U kunt URL's van online winkels op de volgende manieren laten verifiëren en claimen, afhankelijk van hoe u uw MCA en domeinen beheert:

• Als de bovenliggende MCA-gebruiker de URL's van de online winkels beheert voor elk subaccount, kan de MCA-gebruiker alle URL's verifiëren en claimen in de instellingen van het subaccount (bijvoorbeeld verkopers van meerdere merken).
  • Als de bovenliggende MCA-gebruiker de URL's van de online winkels niet beheert voor elk subaccount, kunnen de subaccounts hun website laten verifiëren en claimen in hun Google Search Console-account en de verificatiestatus delen met de bovenliggende MCA-gebruiker in Search Console (bijvoorbeeld bureaus die geen webontwikkelaar zijn van de websites van hun klanten). Meer informatie over hoe u de website van uw winkel laat verifiëren en claimt.
  • Als een subaccount de verificatiestatus niet wil delen met het bovenliggende MCA, kunt u een eigenaar van een online winkel toevoegen als gebruiker van het subaccount. De eigenaar van de online winkel kan de URL van dat subaccount dan laten verifiëren en claimen in de instellingen van het subaccount (bijvoorbeeld bureaus die de feeds van hun klanten beheren).