Veiledning for programtilgang

Last opp en feed

Når du har opprettet og registrert feeden din, bruker du den til å laste opp informasjonen din.

Merk: Hvis det er første gang du sender inn varene dine for et bestemt oppføringsland for Shopping-annonser, kan det ta inntil tre virkedager før varene blir gjennomgått. Du kan unngå forsinkelser ved å sørge for at feeden din er i samsvar med produktfeedspesifikasjonene og retningslinjene for Shopping-annonser. Finn ut mer om produktstatusdefinisjonene våre.

Før du begynner

Husk at det kan ta inntil tre virkedager før varene dine blir gjennomgått hvis det er første gang du sender inn varene dine for et bestemt oppføringsland. Hvis du sender inn en feed for et oppføringsland i betaprogrammet, kan gjennomgangen av varene ta betydelig lenger tid. Finn ut mer om oppføringsland i betaprogrammet

Du kan redusere eventuelle forsinkelser ved å sørge for at produktinformasjonen din er i samsvar med produktfeedspesifikasjonene og retningslinjene for Shopping-annonser

Hvis du er usikker på statusen for produktene dine etter en opplasting, kan du lese mer om produktstatusdefinisjonene våre.

Alternativer for opplasting

Hvis Merchant Center er nytt for deg, er manuell opplasting en fin måte å komme i gang på.

Merk: Hvis du sender inn en komprimert fil, må filstørrelsen være under 4 GB. Hvis filen er større enn 4 GB, må du dele den opp i mindre filer før du kan laste den opp.

Når du skal laste opp datafeeden din i Merchant Center, har du fire alternativer. Når du har lastet opp en datafeed, kan du også lage en tidsplan for automatisk oppdatering av feeden.

Direkte opplasting (filer på under 4 GB)
  1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Feeder.
  3. Finn den aktuelle feeden i listen over registrerte filer. I «Feednavn»-kolonnen klikker du på feednavnet for filen du vil sende inn.
  4. På siden som lastes inn, klikker du på prikkeikonet Behandler-fanen.
  5. Velg Last opp inndatafilen på rullegardinmenyen.
  6. Last opp feedfilen din.
  7. (Valgfritt) Hvis du vil teste feeden din før du innlemmer dataene, velger du «Last opp som test». Finn ut mer
  8. Klikk på Last opp.

Opplastingen kan ta flere minutter avhengig av filstørrelsen og internettilkoblingen din. Du kan finne statusen for en hvilken som helst feed i Behandler-delen for feeden. Du kan se statusen for hele produktkatalogen din på Diagnostikk-siden under Produkter. Statusen blir tilgjengelig ca. 30 minutter etter at feeden er ferdig behandlet.

Opplasting via FTP (filer på under 4 GB)

FTP (File Transfer Protocol) kan brukes når du skal sende inn store mengder produktinformasjon. Finn ut mer om FTP

Opplasting via SFTP (filer på under 4 GB)

SFTP (SSH File Transfer Protocol) ligner på FTP, men er et sikrere alternativ når du skal sende inn store mengder produktinformasjon. Finn ut mer om SFTP

Planlagte hentinger (filer på under 4 GB)

Med inndatametoden for planlagte hentinger kan du sette opp en opplastingsplan for en datafeed som ligger på nettstedet ditt. På grunnlag av tidsplanen du lager, gjør vi det vi kan for å laste ned filen fra nettstedet ditt og deretter opp til kontoen din i henhold til denne planen. Finn ut mer om planlegging og tjener- eller nettstedsalternativer

Last opp via Google Cloud Storage

Med Google Cloud Storage (GCS), en nettskybasert lagringstjeneste, kan du lagre og bruke dataene dine i Googles infrastruktur. Finn ut mer om GCS

Content API (avansert)

Med Content API for Shopping kan du gi apper direkte tilgang til Merchant Center-plattformen, noe som kan øke effektiviteten ved administrasjon av store eller komplekse Merchant Center-kontoer. Content API for Shopping kan brukes som inndatakilde for produktinformasjon i Merchant Center, og dataene sendes direkte etter hvert som de oppdateres på nettstedet ditt.

Finn ut mer om hvordan du kommer i gang med Content API for Shopping.

Tips:

• En fullstendig feed bør sendes inn minst hver 30. dag. Hvis produktinformasjonen din endres jevnlig, kan du laste opp en fullstendig feed opptil fire ganger om dagen.
  • Hvis du sender inn flere feeder, må du passe på at de enkelte varene tas med i den samme feeden ved hver innsending. Unngå å flytte varene mellom forskjellige feeder.

Hvor mange varer kan jeg sende inn til kontoen min?

Vi har som mål at selgere skal kunne sende inn hele produktbeholdningen sin. Alle kontoer har imidlertid en standardgrense for antall varer som kan sendes inn.

Hvis du sender inn et stort antall varer, sender vi et e-postvarsel til kontoen din når du nærmer deg eller har nådd den gjeldende grensen.

Se feil og feilsøk problemer

Når du har lastet opp feeden, får du muligheten til å laste ned en CSV-rapport med informasjon om behandlingsfeil og advarsler. Når en rapport er tilgjengelig, ser du et alternativ for å laste ned filen på Behandler-siden, som du kan finne ved å klikke på feednavnet. Rapporten du kan laste ned, inneholder informasjon øverst i filen som du kan bruke til å finne feilkildene, etterfulgt av en tabell med informasjon om de enkelte varene og feil og advarsler for disse i feeden. Vær oppmerksom på at rapporten bare er tilgjengelig i 14 dager etter at du har lastet opp feeden din, og at rapporten maksimalt kan inneholde 100 000 feil og advarsler til sammen.

Du kan også se en samlet problemrapport for Shopping-produktinformasjonen knyttet til kontoen din, feedene og varene dine på Diagnostikk-siden under Produkter.

Les feilsøkingsveiledningen hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du løser problemer med datafeeden din.