Toelatingsgids

Een feed uploaden

Nadat u uw feed heeft gemaakt en geregistreerd, gebruikt u deze om uw gegevens te uploaden.

Voordat u begint

Zorg dat uw productgegevens voldoen aan de feedspecificatie voor producten en het relevante beleid, waaronder ons beleid voor Shopping-advertenties en ons beleid voor gratis productvermeldingen op Google. Zo beperkt u vertragingen zo veel mogelijk.

Bekijkt de productstatusdefinities als u na een upload twijfelt over de status van uw producten.

• Een volledige feed moet minimaal eens in de 30 dagen worden ingediend. Als uw productgegevens regelmatig veranderen, mag u uw volledige feed maximaal 4 keer per dag uploaden.
  • Als u meerdere feeds indient, moet elk artikel bij elke upload in dezelfde feed zijn opgenomen. Verplaats uw artikelen niet naar andere feeds.
  • Als u uw producten voor het eerst indient voor een bepaald doelland, kan het tot 3 werkdagen duren voordat uw producten zijn beoordeeld. Als u een feed indient voor een bèta-doelland, kan het aanzienlijk langer duren voordat de producten zijn beoordeeld. Meer informatie over bètadoellanden

Uploadopties

Bij de upload van uw datafeed naar Merchant Center kunt u kiezen uit 4 opties. Nadat u een datafeed heeft geüpload, kunt u ook een schema maken om uw feed automatisch te laten updaten.

Opmerking: Als u een gecomprimeerd bestand indient, moet het bestand kleiner zijn dan 4 GB. Is uw bestand groter dan 4 GB, splits het dan in meerdere kleinere bestanden voordat u begint met uploaden.

Rechtstreekse upload
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Zoek uw feed in de lijst met geregistreerde bestanden. Klik in de kolom 'Feednaam' op de feednaam die hoort bij het bestand dat u wilt indienen.
  4. Er wordt een pagina geladen. Klik onder het tabblad Verwerken op het icoon met 3 stippen .
  5. Selecteer Invoerbestand uploaden in het dropdownmenu.
  6. Upload uw feedbestand.
  7. (Optioneel) Als u uw feed wilt testen voordat u de gegevens implementeert, selecteert u 'Uploaden als test'. Meer informatie
  8. Klik op Uploaden.

De upload kan enkele minuten duren. U kunt de status van elke feed bekijken in het gedeelte Verwerken van de feed. Vanaf ongeveer 30 minuten nadat een feed is verwerkt, kunt u de status van uw feed bekijken onder Producten op de pagina Diagnostische gegevens.

Ftp-upload

Ftp (File Transfer Protocol) is een manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over ftp

SFTP-upload

SFTP (SSH File Transfer Protocol) is vergelijkbaar met ftp, maar is een beter beveiligde manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over SFTP

Gepland ophalen

Met de invoermethode Gepland ophalen kunt u een uploadschema maken voor de datafeed die op uw website wordt gehost. Het bestand kan dan op basis van dit schema door ons van uw website worden gedownload en naar uw account worden geüpload. We streven ernaar dit zo veel mogelijk volgens uw schema te doen. Meer informatie over schema's en server- of websiteopties

Uploaden via Google Cloud Storage

Google Cloud Storage (GCS) is een cloudopslagservice waarmee u uw gegevens kunt opslaan en gebruiken in de infrastructuur van Google. Meer informatie over GCS

Content API (geavanceerd)

Met de Content API voor Shopping kunnen apps direct communiceren met het Merchant Center-platform. Zo kunnen grote of complexe Merchant Center-accounts veel efficiënter worden beheerd. De Content API voor Shopping kan worden gebruikt als invoerbron voor productgegevens in Merchant Center. Gegevens die u op uw site updatet, worden direct bij Merchant Center aangeleverd.

Meer informatie over het gebruik van de Content API voor Shopping.

Productlimieten

We streven ernaar dat verkopers hun hele productvoorraad kunnen indienen. Voor alle accounts geldt echter een standaardlimiet voor het aantal artikelen dat kan worden ingediend.

Als u een groot aantal producten indient, krijgt u een melding in uw account als u uw huidige limiet nadert of heeft bereikt.

Problemen oplossen

Nadat u uw feed heeft geüpload, kunt u een csv-rapport downloaden met informatie over verwerkingsfouten en -waarschuwingen. Als er een rapport beschikbaar is, krijgt u de optie om het rapport te downloaden als u op de feednaam klikt. Boven in het rapport vindt u informatie over de fouten, gevolgd door een tabel met informatie over afzonderlijke artikelen en de bijbehorende feedfouten en waarschuwingen.

Let op: Het rapport is maar 14 dagen na het uploaden van uw bestand beschikbaar en bevat in totaal maximaal 100.000 fouten en waarschuwingen.

Op de pagina Diagnostische gegevens kunt u onder Producten ook een geconsolideerd probleemrapport voor uw Shopping-productgegevens bekijken.

Zie onze handleiding voor probleemoplossing voor meer informatie over het oplossen van problemen met uw datafeed.