Toelatingsgids

Een feed uploaden

Nadat u uw feed heeft gemaakt en geregistreerd, gebruikt u deze om uw gegevens te uploaden.

Opmerking: Als u uw artikelen voor de eerste keer indient voor een bepaald doelland, kan het tot drie werkdagen duren voordat uw artikelen zijn beoordeeld. U kunt vertragingen voorkomen door te controleren of uw feed voldoet aan de feedspecificatie voor producten en het beleid voor Shopping-advertenties. Meer informatie over onze productstatusdefinities

Voordat u begint

Als u artikelen voor het eerst indient met een bepaald doelland, moet u er rekening mee houden dat het tot drie werkdagen kan duren voordat de artikelen zijn beoordeeld. Als u een feed indient voor een bèta-doelland, kan het aanzienlijk langer duren voordat de artikelen zijn beoordeeld. Meer informatie over bètadoellanden

Zorg dat uw productgegevens voldoen aan de feedspecificatie voor producten en het beleid voor Shopping-advertenties om vertragingen zo veel mogelijk te beperken.

Als u na een upload twijfelt over de status van uw producten, kunt u hier meer lezen over onze productstatusdefinities.

Uploadopties

Als u een nieuwe gebruiker van Merchant Center bent, is een handmatige upload de makkelijkste manier om aan de slag te gaan.

Opmerking: Als u een gecomprimeerd bestand indient, moet het bestand kleiner zijn dan 4 GB. Is uw bestand groter dan 4 GB, splits het dan in meerdere kleinere bestanden voordat u begint met uploaden.

Bij de upload van uw datafeed naar Merchant Center kunt u kiezen uit vier opties. Nadat u een datafeed heeft geüpload, kunt u ook een schema maken om uw feed automatisch te laten updaten.

Directe upload (bestanden kleiner dan 4 GB)
  1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatiemenu op Producten en vervolgens op Feeds.
  3. Zoek uw feed in de lijst met geregistreerde bestanden. Klik in de kolom 'Feednaam' op de feednaam die hoort bij het bestand dat u wilt indienen.
  4. Klik op de pagina die wordt geladen op het pictogram met drie stippen op het tabblad Verwerken.
  5. Selecteer Invoerbestand uploaden in het dropdownmenu.
  6. Upload uw feedbestand.
  7. (Optioneel) Als u uw feed wilt testen voordat u de gegevens implementeert, selecteert u 'Uploaden als test'. Meer informatie
  8. Klik op Uploaden.

De upload kan enkele minuten in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het bestand en de snelheid van uw internetverbinding. U kunt de status van elke feed bekijken in het gedeelte Verwerken van de feed. De status van uw volledige productcatalogus is te vinden op de pagina 'Diagnostische gegevens', onder 'Producten'. De status verschijnt hier ongeveer dertig minuten nadat de feed is verwerkt.

Uploaden via ftp (bestanden kleiner dan 4 GB)

Ftp (File Transfer Protocol) is een manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over ftp

Uploaden via sftp (bestanden kleiner dan 4 GB)

Sftp (SSH File Transfer Protocol) is vergelijkbaar met ftp, maar is een veiligere manier om een grote hoeveelheid productgegevens in te dienen. Meer informatie over sftp

Gepland ophalen (bestanden kleiner dan 4 GB)

Met de invoermethode Gepland ophalen kunt u een uploadschema maken voor de datafeed die op uw website wordt gehost. Het bestand kan dan op basis van dit schema door ons van uw website worden gedownload en naar uw account worden geüpload. We streven ernaar dit zo veel mogelijk volgens uw schema te doen. Meer informatie over schema's en server- of websiteopties

Uploaden via Google Cloud Storage

Google Cloud Storage (GCS) is een cloudopslagservice waarmee u uw gegevens kunt opslaan en gebruiken in de infrastructuur van Google. Meer informatie over GCS

Content API (geavanceerd)

Met de Content API voor Shopping kunnen apps direct communiceren met het Merchant Center-platform. Zo kunnen grote of complexe Merchant Center-accounts veel efficiënter worden beheerd. De Content API voor Shopping kan worden gebruikt als invoerbron voor productgegevens in Merchant Center. Gegevens die u op uw site updatet, worden direct bij Merchant Center aangeleverd.

Meer informatie over het gebruik van de Content API voor Shopping.

Tips:

• Een volledige feed moet minimaal eens in de dertig dagen worden ingediend. Als uw productgegevens regelmatig veranderen, mag u uw volledige feed maximaal vier keer per dag uploaden.
  • Als u meerdere feeds indient, moet elk artikel bij elke upload in dezelfde feed zijn opgenomen. Verplaats uw artikelen niet naar andere feeds.

Hoeveel artikelen kan ik indienen bij mijn account?

We streven ernaar verkopers de mogelijkheid te bieden hun volledige productvoorraad in te dienen. Voor alle accounts geldt echter een standaardlimiet voor het aantal artikelen dat kan worden ingediend.

Als u een groot aantal artikelen indient, ontvangt u een melding in uw account wanneer u uw huidige limiet nadert of reeds heeft bereikt.

Fouten bekijken en problemen oplossen

Nadat u uw feed heeft geüpload, kunt u een csv-rapport downloaden met informatie over verwerkingsfouten en -waarschuwingen. Wanneer er een rapport beschikbaar is, wordt op de pagina Verwerken een optie weergegeven om het bestand te downloaden. Deze pagina wordt geopend wanneer u op de feednaam klikt. Het downloadbare rapport bevat informatie over de bron van de fouten, gevolgd door een tabel met informatie over de afzonderlijke artikelen in de feed en de bijbehorende fouten en waarschuwingen. Houd er rekening mee dat het rapport slechts 14 dagen beschikbaar is (gerekend vanaf de datum dat u een feed heeft geüpload) en dat het rapport in totaal maximaal 100.000 fouten en waarschuwingen bevat.

Op de pagina Diagnostische gegevens kunt u onder Producten ook een geconsolideerd probleemrapport voor uw Shopping-productgegevens bekijken.

Zie onze handleiding voor probleemoplossing voor meer informatie over het oplossen van problemen met uw datafeed.