Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

Jeg trenger hjelp med å forstå hvordan jeg bekrefter adressen til nettbutikken min

På denne siden

Det å bekrefte og gjøre krav på nettstedet for butikken din er to viktige trinn i konfigureringen av Merchant Center-kontoen din. Du kan bekrefte på flere måter, og du kan velge hvilken bekreftelsesmetode som passer best for deg. Du trenger bare å bekrefte én gang.

I denne artikkelen kan du finne ut mer om hvordan du feilsøker problemer med bekreftelse av et nettsted:

Feilsøk problemer med bekreftelse av et nettsted

Hvordan vet jeg hvilken metode som passer best for meg?

Bruk e-postbekreftelse:

Hvis du kan motta en kode på en e-postadresse som er tilknyttet nettstedet ditt.

Bekreft via netthandelsplattformen din:

Hvis en tredjeparts netthandelsplattform er vert for nettstedet ditt. Det kan hende plattformen gir deg forslag til hvordan du kan bekrefte nettstedet. Kontakt den aktuelle plattformen hvis du vil ha mer informasjon.

Legg til en HTML-tag eller -fil:

Hvis du kan legge til HTML-kode på indekssiden på nettstedet du vil bekrefte, eller du kan legge til nye filer på tjeneren bak nettstedet du vil bekrefte.

Bruk Google Tag Manager:

Hvis du er administrator for Google Tag Manager på kontonivå.

Bruk Google Analytics:

Hvis du har administratortilgang til en Google Analytics-konto som allerede er knyttet sammen med nettstedet du vil bekrefte. Denne metoden fungerer kanskje ikke hvis du bruker en tredjepartsplattform (f.eks. Shopify). I slike tilfeller anbefaler vi at du får nettstedet bekreftet via en HTML-tag.

Om automatisk bekreftelse av nettbutikker

Når Google allerede har informasjonen som trengs for å bekrefte nettbutikken din, for eksempel hvis du bruker andre Google-produkter (som Google Analytics) på nettstedet ditt, utføres bekreftelsen automatisk. I så fall ser du et varsel i Merchant Center om at nettbutikken er bekreftet automatisk under kontokonfigureringen, etter at du har skrevet inn nettbutikkens adresse.

Det kan også hende at du får en e-post fra Google-verktøyet Search Console med informasjon om at Merchant Center har opprettet en konto for deg. Merchant Center bekrefter nettstedet ditt via Search Console.

På dette bildet ser du en e-post fra Google Search Console-teamet som varsler en bruker om at produktene hens ikke vises på Shopping-fanen på Google Søk.

Vanlige spørsmål

Hva betyr «bekreft» og «gjør krav på»?

Bekreft: Ved å bekrefte nettstedet ditt forteller du Google at du eier nettstedet. Du er nettstedeieren hvis du kan redigere innholdet på nettstedet. Hvis du ikke er nettstedseieren, må du få hjelp av nettstedseieren eller -administratoren for å bekrefte nettstedet.

Gjør krav på: Når du gjør krav på adressen til nettstedet ditt, knytter du den bekreftede nettadressen til Merchant Center-kontoen din, slik at det etableres en forbindelse mellom dem. Når du knytter nettadressen til Merchant Center-kontoen, reserveres adressen utelukkende for bruk med denne kontoen.

Hva om noen andre i bedriften min må fullføre dette trinnet for meg?

Under bekreftelsesprosessen kan du invitere andre til å hjelpe deg med dette trinnet. Du kan enten legge dem til som brukere i Merchant Center eller sende dem veiledning om hvordan de bekrefter nettstedet.

Hvis en bruker i kontoen min tidligere har bekreftet nettstedet for bruk med andre Google-produkter, for eksempel Search Console, må jeg da gjøre dette på nytt?

Nei, du trenger bare å gjennomføre denne prosessen én gang. Nettstedet gjenkjennes som bekreftet hvis en av brukerne dine er bekreftet som eier av nettstedet i Search Console. I så fall kan du hoppe til trinnet der du gjør krav på det.

Jeg har ikke blitt bedt om å bekrefte eller gjøre krav på nettstedet mitt. Hva har skjedd?

Hvis Google allerede har den nødvendige informasjonen for å bekrefte nettstedet ditt (f.eks. hvis du bruker Google Analytics på nettstedet), utføres prosessen automatisk når du har oppgitt nettadressen i «Bedriftsinformasjon»-skjermbildet og valgt Fortsett.