I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Google-produktkategori [google_product_category]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Alle produktene tildeles automatisk en produktkategori fra Googles produktklassifikasjon. Merk at denne utvikles kontinuerlig. Ved å oppgi presise titler og beskrivelser av høy kvalitet, samt nøyaktig informasjon for pris, merke og GTIN-nummer, kan du sikre at produktene dine blir kategorisert riktig.

Attributtet for Google-produktkategori [google_product_category] kan brukes til å overstyre Googles automatiske kategorisering i bestemte tilfeller.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Google godtar bare overstyring av produktkategori i følgende tilfeller:

1. Beregning av avgifter i USA. For produkter som selges i USA, kan du overstyre Googles automatiske kategorisering for å sikre at riktig amerikansk avgiftssats blir brukt på produktet ditt.
  2. Håndhevelse av kategorispesifikke attributtkrav. For enkelte produktkategorier (for eksempel Klær og tilbehør, Mobiltelefoner eller Programvare) er det flere obligatoriske felt. Hvis Google tilordner produktet ditt til en av disse kategoriene ved en feil, bruker du dette attributtet for å overstyre kategoriseringen og unngå de kategorispesifikke kravene.
  3. Målretting av Google Ads-kampanjer. Hvis du har definert noen av annonsekampanjene dine basert på Google-produktkategoriene, kan du bruke dette attributtet til å tilordne produkter på nytt i kampanjestrukturen.
  4. Alkohol. Alkoholholdige drikkevarer må kategoriseres riktig. Hvis produktet ditt er tilordnet feil kategori, kan du bruke attributtet for Google-produktkategori [google_product_category] til å overstyre tilordningen og sørge for at produktet overholder retningslinjene. Finn ut mer om retningslinjene for alkoholholdige drikkevarer.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut hvordan du sender inn attributter og attributtverdier.

Støttede verdier
  • Forhåndsdefinert Google-produktkategori: ID-en eller hele banen til produktkategorien Du kan sende inn enten ID-en eller hele banen, men ikke begge deler.
  • Last ned en liste over alle Google-produktkategoriene:

Slik forhindrer du at teksten i TXT-versjonen blir uleselig: Endre innstillingene for koding i nettleseren til Unicode UTF-8.

• For å laste ned denne listen på et annet språk kan du velge det aktuelle språket fra menyen nederst på denne siden.
Begrensning 1 kategori per produkt
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder

2271
eller
Klær og tilbehør > Klær > Kjoler

XML-feeder <g:google_product_category>2271</g:google_product_category>
eller
<g:google_product_category>Klær og tilbehør &gt Klær &gt Kjoler</g:google_product_category>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Du må oppfylle disse kravene for å vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Bare bruk forhåndsdefinerte Google-produktkategorier. Du kan sende inn enten ID-en eller hele banen til produktkategorien, men ikke begge deler. Hvis ingen kategori samsvarer med produktet, eller hvis du vil sende inn din egen produktkategori, bruker du attributtet for produkttype [product_type] i stedet.
  • Hvis klassifikasjonen for produktkoder ikke er tilgjengelig på språket ditt, kan du bruke de engelske verdiene eller den numeriske ID-en.

Anbefalte fremgangsmåter

Med disse anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk kategorien som best beskriver produktet. Velg en kategori basert på produktets hovedfunksjon. Eksempel: En MP3-spiller kan kanskje ha flere funksjoner, som å vise tiden, men hovedfunksjonen er MP3-spiller, ikke klokke. Derfor må du bruke kategorien for MP3-spillere: Elektronikk > Lyd > Lydspillere og -opptakere > MP3-spillere (ID: 233).
  • Bruk en kategori som er så spesifikk som mulig. For en lader til en MP3-spiller bør du for eksempel bruke kategorien for tilbehør til MP3-spillere: Elektronikk > Lyd > Lydutstyr > Tilbehør til MP3-spillere (ID: 232). Ikke bruk bare Elektronikk (ID: 222)
  • Bruk de nyeste kategoriene. I Google Ads baseres budgivning på Shopping-kampanjer på de nyeste kategoriene. Du kan sende inn gamle versjoner av kategoriene så lenge de er publisert etter august 2011, men da oppdaterer vi dem til de nyeste. Hvis du bruker utdaterte kategorier, er det ikke sikkert at det du sender inn, samsvarer med det du ser.

Andre retningslinjer

Gå nøye gjennom hver del for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

Produkter som selges på Google
I USA bruker Google eventuelle verdier du oppgir for Google-produktkategori [google_produktkategori] i feeden din, til å fastsette avgiftssatsen for produktene du selger direkte på Google, i de ulike delstatene.
Shopping-annonsekampanjer

I Australia, Brasil, Frankrike, Italia, Nederland, Norge, Sverige, Tyrkia, Tyskland, Storbritannia og USA kan du bruke Google-produktkategorier (vises som «Kategori») til å organisere produktgruppene i Shopping-annonsekampanjene dine. For alle andre land kan du bare bruke attributtet for produkttype [product_type] til å organisere produktgrupper for budgivning i Shopping-kampanjen din.

Alkoholholdige drikkevarer
  • Sørg for at produktet overholder retningslinjene for alkoholholdige drikkevarer.
  • Bruk følgende Google-produktkategorier når du sender inn alkoholrelaterte produkter:
    • Mat, drikke og tobakk > Drikke > Alkoholholdig drikke (ID: 499676) eller en av underkategoriene
    • Kunst og underholdning > Hobby og kunst > Utstyr til hjemmebrygging og vinlaging (ID: 3577) eller en av underkategoriene
Selgerdefinerte pakker
  • Hvis du har en pakke som inneholder ulike produkter, bruker du den Google-produktkategorien som passer best. Hvis pakken inneholder et hovedprodukt, bruker du kategorien for hovedproduktet. Hvis du for eksempel selger et digitalkamera med en veske, kan du bruke Kameraer og optikk > Kameraer > Digitale kameraer (ID: 152)
Mobiltelefoner eller nettbrett med abonnement eller avdragsordning
  • Bruk følgende Google-produktkategorier når du sender inn informasjon om en mobiltelefon eller et nettbrett med abonnement eller avdragsordning:
    • Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner (ID: 267
    • Elektronikk > Datamaskiner > Nettbrett (ID: 4745)
  • For mobiltelefoner som selges med abonnement, kan du sette attributtet for pris [price] til 0. Hvis du sender inn en pris på 0, må du sette attributtet for Google-produktkategori [google_product_category] til: Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner (ID: 267).
Gavekort
  • Bruk følgende Google-produktkategori for å vise at du sender inn et gavekort:
    • Kunst og underholdning > Fest og feiring > Gaver > Gavekort og kuponger (ID: 53)
Abonnementer på programvare
  • Bruk kategorien Programvare > Datamaskinprogramvare (ID: 313) for å vise at du sender inn et abonnement på programvare. Eventuelt kan du bruke en av underkategoriene. Eksempel:
    • Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare (ID: 5299)

Eksempler

Klesprodukter

An illustration of a woman wearing a black dress

Produktinformasjon for en svart skaterkjole
Attributt Verdi

Tittel [title]

Skaterkjole – svart

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Klær > Kjoler

Google Malibu Sunglasses

Produktinformasjon for et par brune Google Malibu-solbriller
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Malibu-solbriller – brune

Google-produktkategori

[google_product_category]

178
Frakker og jakker

Illustrasjon av en Google-jakke med glidelås for menn.

Produktinformasjon for en Google-jakke (herremodell) med glidelås
Attributt Verdi
Tittel [title] Google-treningsjakke, herre, med glidelås, svart

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy > Frakker og jakker

Illustrasjonen av en Google-treningsgenser.

Produktinformasjon for en Google-treningsgenser
Attributt Verdi
Tittel [title] Google-treningsgenser, herre, med glidelås i halsen, svart

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Klær > Yttertøy

Illustrasjonen av en Google-hettegenser.

Produktinformasjon for en Google-hettegenser
Attributt Verdi
Tittel [title] Google-hettegenser, grå

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Klær
Ringer og smykker

Illustrasjonen av en giftering i gull.

Produktinformasjon for en giftering i hvitt gull
Attributt Verdi
Tittel [title] Giftering i hvitt gull – 14 karat – 3 mm

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Smykker > Ringer
Farge [color] hvitt gull
Materiale [material] hvitt gull

I denne illustrasjonen ser du en platinabelagt forlovelsesring.

Produktinformasjon for en platinabelagt forlovelsesring
Attributt Verdi
Tittel [title] Rund, platinabelagt, klassisk forlovelsesring

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør > Smykker
Farge [color] sølv
Materiale [material] platina

I denne illustrasjonen vises en dobbelring i kvarts.

Produktinformasjon for en kvartsring til flere fingre
Attributt Verdi
Tittel [title] Kvartsring til flere fingre, sølv

Google-produktkategori

[google_product_category]

Klær og tilbehør
Farge [color] sølv
Materiale [material] sølv/kvarts
Mobiltelefoner

An illustration with 3 different colors of one mobile phone

Produktinformasjon for Google Pixel 3
Attributt Verdi
Tittel [title] Google Pixel 3 – 32 GB – Midnight Blue – med abonnement

Google-produktkategori

[google_product_category]

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner
GTIN [gtin] 00723755006386
Merke [brand] Google
Abonnement på programvare

Denne illustrasjonen representerer den grunnleggende utgaven av Googles sikkerhetsprogramvare.

Produktinformasjon for den grunnleggende versjonen av Google-sikkerhetsprogramvaren
Attributt Verdi
Tittel [title] Google-sikkerhetsprogramvare, grunnleggende versjon (ett års abonnement)
Pris [price] 299.00 NOK

Google-produktkategori

[google_product_category]

Programvare > Datamaskinprogramvare > Antivirus- og sikkerhetsprogramvare
Merke [brand] Google
GTIN [gtin] 1234567890123
Frakt [shipping] 00.00 NOK
Bildelink [image_link] https://www.example.com/logo.jpg