I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Problemer i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

For å sikre at du lykkes med produktene dine og gir potensielle kunder en god opplevelse, har vi utviklet et sett med retningslinjer og krav til datakvalitet for Merchant Center. Hvis nettstedet ditt og produktinformasjonen du har lastet opp, ikke overholder spesifikasjonene for produktinformasjon eller kravene i Shopping-retningslinjene, kan produktene dine eller hele Merchant Center-kontoen din bli underlagt advarsler, avvisninger, begrenset synlighet eller suspensjon/sperring. Disse problemene kan føre til at produktene dine ikke vises på Google.

Hvis du ser etter informasjon om problemer i Merchant Center Next, kan du klikke her.

I denne artikkelen:

Problemer på produktnivå

Problemer på produktnivå kan oppstå hvis produktinformasjonen du oppgir, ikke samsvarer med produktinformasjonen på nettstedet ditt, hvis produktinformasjonen ikke samsvarer med spesifikasjonen for produktinformasjon, eller hvis produktene dine ikke oppfyller kravene i Shopping-retningslinjene. Problemer på produktnivå gjelder bare på produktnivå, og slike problemer påvirker derfor bare statusen for enkeltprodukter.

Merk: Produkter som målrettes mot flere land, kan motta forskjellige avvisninger eller advarsler for hvert land på grunn av forskjeller i retningslinjene.

Det finnes to typer problemer på produktnivå:

• Advarsler: Produkter som mottar advarsler, vises fortsatt på Google, men resultatene kan være begrenset. Hvis advarslene ikke løses, kan de føre til avvisninger.
  • Avvisninger: Avviste produkter vises ikke lenger på Google. Problemene på produktnivå må løses før produktene kan godkjennes igjen.

Forebyggende vareavvisning:

Forebyggende vareavvisning skjer hvis produktenes pris eller tilgjengelighet i produktinformasjonen ikke stemmer med landingssidene på nettstedet. Ved forebyggende vareavvisning er vi føre var og avviser produkter som trolig ikke oppfyller kravene. Det kreves en gjennomgang for å løse slike problemer.

Du kan slå på automatiske vareoppdateringer for å forhindre avvisninger knyttet til pris og tilgjengelighet. Dette kan redusere risikoen for forebyggende produktavvisninger som følge av uoverensstemmelser i pris og tilgjengelighet.

Slik finner du problemer på produktnivå:

Du finner alle problemene som er knyttet til et bestemt produkt, på siden med detaljert produktinformasjon for det aktuelle produktet. Men du kan følge denne fremgangsmåten for å se alle avviste produkter:

1. Gå til Produkter i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Diagnostikk.
  3. Gå til «Vareproblemer»-fanen.
  4. Sorter listen over problemer.
  5. Klikk på Se eksempler i «Berørte varer»-kolonnen for å se et eksempel på en slik oppføring.
  6. Klikk på nedlastingsknappen ytterst på raden for å laste ned en fullstendig liste (i CSV-format) over alle de berørte varene.

I denne animasjonen blir du veiledet gjennom fremgangsmåten for å se problemer med Google Merchant Center-kampanjer på produktnivå.

Løs problemer på produktnivå:

Vi anbefaler at du løser problemer på produktnivå ved å redigere produktinformasjonen og deretter laste opp produktinformasjonen på nytt via ønsket opplastingsmetode (for eksempel en fil). Hvert problem på produktnivå har også en «Finn ut mer»-link med konkret veiledning om hvordan du kan løse problemet.

Vi anbefaler at du slår på automatiske bildeforbedringer for å bidra til å løse problemer med avvisninger som skyldes promoteringsoverlegg på bilder. Med denne funksjonen forsøker vi å fikse slike bilder automatisk ved å fjerne promoteringsoverlegg. Hvis fjerningen går som den skal, blir bildet erstattet og produktene godkjent.

Problemer på kontonivå

Problemer på kontonivå påvirker alle produktene dine i Merchant Center.

Det finnes to typer problemer på kontonivå:

• Advarsler: Hvis Google ser at produktinformasjonen din eller nettstedet ditt ikke oppfyller kravene til produktinformasjon eller ikke er i tråd med kravene i Shopping-retningslinjene, kan du motta en advarsel via e-post med eksempler på problemene samt en tidsfrist for å løse dem. I advarselsperioden vises produktene dine fortsatt på Google, men resultatene kan være begrenset.
  • Sperring: Hvis du ikke ber om en gjennomgang manuelt før tidsfristen utløper, blir produktinformasjonen og nettstedet gjennomgått en gang til ved fristen. Hvis alle problemene er løst, fjernes advarselen, og produktene dine vises som normalt. Hvis det fortsatt finnes problemer som ikke er løst, sperres kontoen din, og produktene dine vises ikke lenger på Google. Du mottar også en e-post med all relevant informasjon og et varsel om at kontoen er sperret.
Merk: I noen tilfeller der vi oppdager grove problemer på kontonivå, gir vi ingen advarsel, men sperrer kontoen umiddelbart.

Første gangs gjennomgang:

Når du laster opp produkter til kontoen din for første gang, gjennomgår vi produktene og nettstedet for å sikre at de overholder kravene i Shopping-retningslinjene våre. Denne prosessen kan ta opptil 3–5 virkedager, og i mellomtiden har produktene statusen «Venter». Hvis du endrer noe i produktinformasjonen eller på nettstedet, kan gjennomgangen ta enda lengre tid. Hvis gjennomgangen avdekker at produktene eller nettstedet ikke overholder Shopping-retningslinjene, blir kontoen din umiddelbart sperret, og du mottar et e-postvarsel med mer informasjon. Hvis gjennomgangen ikke avdekker noen problemer, kan produktene dine vises på Google.

Slik finner du problemer på kontonivå:

Følg denne fremgangsmåten for å finne problemer på kontonivå:

1. Gå til Produkter i Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Diagnostikk.
  3. Klikk på Kontoproblemer-fanen.
  4. Finn problemet på kontonivå som du vil finne ut mer om.

I denne animasjonen blir du veiledet gjennom fremgangsmåten for å se problemer med Google Merchant Center-kampanjer på kontonivå.

Be om en gjennomgang

Hvis kontoen din eller et produkttilbud er blitt avvist og du har løst problemet eller er uenig, kan du i noen tilfeller be om en gjennomgang. Hvis gjennomgangen går bra, forsvinner problemet. Hvis avvisningen opprettholdes og du er usikker på hva du skal gjøre videre, kan du kontakte oss.

Merk: Hvis du fører opp produkter via en tredjepartsplattform, kan du gå til den aktuelle appen for å be om en gjennomgang.

Linker til relatert innhold