I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Språk og valutaer som støttes

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Når du sender inn produktinformasjonen din til Google Merchant Center, må du bruke en valuta som støttes for oppføringslandet ditt. Det kan også være lurt å tenke over hvilket språk du bruker i feeden din. Du kan laste opp og vise produktene dine på et hvilket som helst språk som støttes, og produktene kan vises i alle land der Shopping-annonser og gratis produktoppføringer er tilgjengelig.

Du kan målrette mot en bestemt språkgruppe i et land, selv om det aktuelle språket ikke er et av landets hovedspråk. Men vær obs på at ikke alle språk fører til stor trafikk i alle land.

Denne artikkelen forklarer språk- og valutakravene som produktinformasjonen din og landingssidene dine må oppfylle – både for hjemlandet ditt og internasjonalt – for at du skal kunne vise produkter i Shopping-annonser og gratis oppføringer.

Vis produkter i hjemlandet ditt

Hvis du viser produkter i hjemlandet ditt, må du overholde kravene for dette landet. I tabellen nedenfor kan du se hvilke valutaer som er tilgjengelige for hvert land. Du kan laste opp feeder på alle språk som støttes.

Merk: I noen land er det mulig å målrette mot flere språk. I disse landene kan produktene vises på et av språkene som støttes, avhengig av hva som er mest relevant for kunden.

Vis produkter i andre land

Hvis du viser produkter i et land som ikke er hjemlandet ditt, finnes det tre mulige alternativer for språk og valuta.

Valutaen i oppføringslandet – lokalt språk

For å sikre en sømløs internasjonal shoppingopplevelse bør du vurdere å lokalisere språk, pris, avgifter og valuta fullt ut.

• Oversett landingssidene og betalingsflyten til ett eller flere av språkene som brukes i oppføringslandet.
  • Last opp oversatt produktinformasjon som en ny feed på et lokalt språk, og angi prisene i oppføringslandets valuta. Vær oppmerksom på kravene for avgifter og produktpriser i ulike land.
  • Send inn fraktinformasjon for oppføringslandet i den samme valutaen som du bruker i produktprisene.
  • Vis all kostnadsinformasjon i oppføringslandets valuta på landingssidene dine og nettstedet ditt.
  • Konfigurer en Shopping-kampanje for oppføringslandet.

Annonsene og de kostnadsfrie oppføringene dine vises

• på språket i oppføringslandet
  • med valutaen i oppføringslandet

Valutaen for oppføringslandet – støttet språk

Selv om de fleste brukerne snakker hovedspråkene i et land, er det mange som snakker flere språk eller foretrekker andre språk. I alle land der Shopping-annonser og kostnadsfrie oppføringer er tilgjengelig, kan du sende inn produkter og kjøre kampanjer på alle språk som støttes i Merchant Center, forutsatt at du konfigurerer avgifter og frakt. Du må også opprette en Shopping-kampanje for oppføringslandet.

• Finn ut hvilke av landene der Shopping-annonser og gratisoppføringer er tilgjengelig, som kan være gode kandidater for språkene som allerede støttes i produktinformasjonen din og på nettstedet ditt.
  • Hvis du allerede har en feed på det støttede språket, kan du legge til ønsket land med «Legg til flere land»-velgeren. Du kan også laste opp produktinformasjonen som en ny feed på et støttet språk med priser angitt i valutaen som brukes i det aktuelle landet.
  • Send inn fraktinformasjon for oppføringslandet i den samme valutaen som du bruker i produktprisene.
  • Vis all kostnadsinformasjon i oppføringslandets valuta på landingssidene dine og nettstedet ditt.
  • For Google Ads konfigurerer du en Shopping-kampanje for oppføringslandet.

Produktene dine vises

• på et språk du selv velger
  • med valutaen i oppføringslandet

Google målretter annonsene dine mot folk som bruker språket du har valgt. Mange brukere snakker imidlertid flere enn ett språk. For å målrette annonser mer effektivt mot folk som snakker flere språk, kan du sende inn produktinformasjon og kjøre kampanjer på flere språk.

Et annet lands valuta – lokalt eller støttet språk

Hvis du ikke vil konvertere prisene dine til en lokal valuta, kan du bruke funksjonen for valutakonvertering.

• Last opp produktinformasjonen som en ny feed på et støttet språk, og angi prisene i ønsket valuta. Overhold pris- og avgiftskravene for landet til valutaen du bruker.
  • Send inn fraktinformasjon for oppføringslandet i den samme valutaen som du bruker i produktprisene.
  • Vis produktprisen på landingssiden din og betalingssidene dine i samme valuta som den du oppga i produktinformasjonen.
  • Konfigurer en Shopping-kampanje for oppføringslandet.

Produktene dine vises

• på et språk du selv velger
  • både i valutaen du velger, og i valutaen for oppføringslandet (automatisk omregnet av Google)

Google målretter annonsene dine mot folk som bruker språket du har valgt. Mange brukere snakker imidlertid flere enn ett språk. For å målrette annonser mer effektivt mot folk som snakker flere språk, kan du sende inn produktinformasjon og kjøre kampanjer på flere språk.

Språk og land som støttes

Du kan laste opp feeder på alle språk som støttes for Shopping-annonser og gratisoppføringer, og bruke dem til å vise produkter i alle land der Shopping-annonser og gratisoppføringer er tilgjengelig. Husk at det kan være lurt å målrette mot bestemte språkgrupper innenfor et bestemt land. Hvis du for eksempel har en fransk feed og finner ut at det finnes mange fransktalende i et annet land du allerede målretter mot, kan du også legge til dette landet som oppføringsland i den franske feeden. Ikke alle språk fører til stor trafikk i alle land.

Husk også at produktlandingssidene må være på samme språk som produktinformasjonen. Hvis produktinformasjonen for eksempel er skrevet på fransk, må du viderekoble brukerne til landingssider på fransk.

Shopping-annonser og gratisoppføringer støttes for følgende språk og land:

Språk: arabisk, brasiliansk portugisisk, dansk, engelsk, finsk, fransk, hebraisk, indonesisk, italiensk, japansk, kinesisk*, koreansk, moderne gresk, nederlandsk, norsk, polsk, portugisisk, rumensk, russisk, slovakisk, spansk, svensk, thai, tradisjonell kinesisk, tsjekkisk, tyrkisk, tysk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk

* Google tolker skriftsystemet som forenklet eller tradisjonell, noe som påvirker trafikken til produktene dine.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Land og valutaer som støttes

Oppføringsland Støttede valutaer (andre valutaer kan støttes med valutakonvertering)
Algerie** Algeriske dinarer (DZD)
Angola** Angolanske kwanza (AOA)
Argentina † Argentinske peso (ARS)
Australia † Australske dollar (AUD)
Østerrike † Euro (EUR)
Bahrain Bahrainske dinarer (BHD)
Bangladesh** Bangladeshiske taka (BDT)
Belarus Belarusiske rubler (BYN)
Belgia † Euro (EUR)
Brasil † Brasilianske real (BRL)
Kambodsja** Kambodsjanske riel (KHR)
Kamerun** Sentralafrikanske CFA-franc (XAF)
Canada † Kanadiske dollar (CAD)
Chile † Chilenske peso (CLP)
Colombia † Colombianske peso (COP)
Costa Rica** Costaricanske colón (CRC)
Elfenbenskysten** Vestafrikanske CFA-franc (XOF)
Tsjekkia † Tsjekkiske koruna (CZK)
Danmark † Danske kroner (DKK)
Den dominikanske republikk** Dominikanske peso (DOP)
Ecuador Amerikanske dollar (USD)
Egypt Egyptiske pund (EGP)
El Salvador** Amerikanske dollar (USD)
Etiopia** Etiopiske birr (ETB)
Finland † Euro (EUR)
Frankrike †**** Euro (EUR)
Georgia Georgiske lari (GEL)
Tyskland † Euro (EUR)
Ghana** Ghanesiske cedi (GHS)
Hellas † Euro (EUR)
Guatemala** Guatemalanske quetzal (GTQ)
Hongkong † Hongkong-dollar (HKD)
Ungarn † Ungarske forinter (HUF)
India † Indiske rupi (INR)
Indonesia † Indonesiske rupiah (IDR)
Irland † Euro (EUR)
Israel † Israelske shekel (ILS)
Italia † Euro (EUR)
Japan † Japanske yen (JPY)
Jordan Jordanske dinarer (JOD)
Kasakhstan Kasakhstanske tenge (KZT)
Kenya** Kenyanske shilling (KES)
Kuwait Kuwaitiske dinarer (KWD)
Libanon Libanesiske pund (LBP)
Madagaskar** Madagassiske ariary (MGA)
Malaysia † Malaysiske ringgiter (MYR)
Mauritius** Mauritanske rupier (MUR)
Mexico † Meksikanske peso (MXN)
Marokko** Marokkanske dirham (MAD)
Mosambik** Mosambikiske metical (MZN)
Myanmar (Burma)** Burmesiske kyat (MMK)
Nepal** Nepalske rupi (NPR)
Nederland † Euro (EUR)
New Zealand † Newzealandske dollar (NZD)
Nicaragua** Nicaraguanske córdoba (NIO)
Nigeria** Nigerianske naira (NGN)
Norge † Norske kroner (NOK)
Oman Omanske rial (OMR)
Pakistan** Pakistanske rupi (PKR)
Panama** Panamanske balboa (PAB)
Paraguay Paraguayanske guaraní (PYG)
Peru Peruanske sol (PEN)
Filippinene † Filippinske peso (PHP)
Polen † Polske złoty (PLN)
Portugal † Euro (EUR)
Puerto Rico** Amerikanske dollar (USD)
Romania † Rumenske leuer (RON)
Russland † Russiske rubler (RUB)
Saudi-Arabia †** Saudiarabiske riyal (SAR)
Senegal** Vestafrikanske CFA-franc (XOF)
Singapore † Singapore-dollar (SGD)
Slovakia † Euro (EUR)
Sør-Afrika † Sørafrikanske rand (ZAR)
Sør-Korea †*** Sørkoreanske won (KRW)
Spania † Euro (EUR)
Sri Lanka** Srilankiske rupier (LKR)
Sverige † Svenske kroner (SEK)
Sveits † Sveitsiske franc (CHF)
Taiwan † Taiwanske dollar (TWD)
Tanzania** Tanzanianske shilling (TZS)
Thailand †** Thailandske baht (THB)
Tunisia** Tunisiske dinarer (TND)
Tyrkia † Tyrkiske lire (TRY)
Uganda** Ugandiske shilling (UGX)
Ukraina †** Ukrainske hryvnia (UAH)
De forente arabiske emirater † Emiratarabiske dirham (AED)
Storbritannia † Britiske pund (GBP)
USA † Amerikanske dollar (USD)
Uruguay Uruguayanske pesos (UYU)
Usbekistan Usbekistanske som (UZS)
Venezuela** Venezuelanske bolívar (VES)
Vietnam †** Vietnamesiske dong (VND)
Zambia** Zambiske kwacha (ZMW)
Zimbabwe** Amerikanske dollar (USD)

† Shopping-fanen er tilgjengelig for brukere i dette landet.

** Dette er et oppføringsland i betaversjonen.

*** Hvis du vil vise produkter til folk i dette området, må du ha et organisasjonsnummer (BRN) tilknyttet kontoen din.

**** Shopping for Frankrike er bare tilgjengelig i France métropolitaine (det franske fastlandet og Korsika), og ikke i oversjøiske franske områder.