Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tuetut kielet ja valuutat

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja uudelle Kauppiaskeskukselle.

Kun lähetät tuotetiedot Google Kauppiaskeskukseen, sinun on käytettävä kohdemaassasi tuettua valuuttaa. Ota myös huomioon, mitä kieltä käytät syötteessäsi. Tuotteet voi ladata ja ne voivat näkyä millä tahansa tuetulla kielellä ja missä tahansa maassa, jossa Shopping-mainoksia ja maksuttomia tuotelistauksia tuetaan.

Voit kohdistaa tiettyyn kieleen maan sisällä, vaikka kyseinen kieli ei kuuluisi maan suurimpiin kieliin. Pidä kuitenkin mielessä, että kaikki kielet eivät saa paljon liikennettä kaikissa maissa.

Tässä artikkelissa kerrotaan kieli‑ ja valuuttavaatimukset, jotka tuotetietojen ja laskeutumissivujen on täytettävä sekä kotimaassasi että kansainvälisesti, jotta tuotteesi voivat näkyä Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa.

Tuotteiden esittäminen kotimaassa

Jos esität tuotteita kotimaassasi, sinun on noudatettava maasi vaatimuksia. Alla olevasta taulukosta voit tarkistaa, mitkä valuutat ovat käytettävissä maittain. Voit ladata syötteen millä tahansa tuetulla kielellä.

Huom. Joissakin maissa tuotteita voi kohdistaa useilla kielillä. Näissä maissa tuotteet voivat näkyä millä tahansa tuetulla kielellä, jotta ne ovat osuvampia asiakkaille.

Tuotteiden näkyminen kansainvälisesti

Jos tuotteesi näkyvät muualla kuin kotimaassasi, kieltä ja valuuttaa koskevia mahdollisia skenaariota on kolme.

Kohdemaan valuutta, paikallinen kieli

Jos haluat tarjota saumattoman kansainvälisen ostokokemuksen, harkitse kielen, hinnan, veron ja valuutan täydellistä lokalisoimista.

• Käännä laskeutumissivut ja kassatoiminnot vähintään yhdelle kohdemaasi paikalliselle kielelle.
  • Lataa käännetyt tuotetiedot uutena syötteenä paikallisella kielellä niin, että hinnat ovat kohdemaan valuutassa. Huomioi tuotteiden hinnat ja verot eri maissa.
  • Ilmoita kohdemaan toimitustiedot samassa valuutassa kuin tuotteiden hinnat.
  • Näytä kaikki hintatiedot kohdemaan valuutassa laskeutumissivuillasi ja verkkosivustollasi.
  • Luo Shopping-kampanja kohdemaalle.

Mainoksesi ja maksuttomat listauksesi näkyvät

• kohdemaan kielellä
  • kohdemaan valuutassa.

Kohdemaan valuutta, tuettu kieli

Vaikka useimmat käyttäjät puhuvat maan ensisijaisia kieliä, monet käyttäjät puhuvat useita kieliä tai haluavat käyttää eri kieliä. Voit lisätä tuotteita ja toteuttaa kampanjoita millä tahansa Kauppiaskeskuksen tukemalla kielellä kaikissa maissa, joissa Shopping-mainoksia ja maksuttomia listauksia tuetaan, kunhan lisäät verot ja toimituksen ja luot Shopping-kampanjan kyseiselle kohdemaalle.

• Valitse Shopping-mainoksia ja maksuttomia listauksia tukevista maista ne maat, joissa voi käyttää tuotetietojesi ja sivustosi jo tukemia kieliä.
  • Jos sinulla on jo syöte tuetulla kielellä, lisää valitsemasi maa käyttämällä Lisää useita maita ‑valitsinta. Muussa tapauksessa lataa tuotetietosi uutena syötteenä tuetulla kielellä ja ilmoita hinnat kohdemaan valuutassa.
  • Ilmoita kohdemaan toimitustiedot samassa valuutassa kuin tuotteiden hinnat.
  • Näytä kaikki hintatiedot kohdemaan valuutassa laskeutumissivuillasi ja verkkosivustollasi.
  • Luo kohdemaalle Shopping-kampanja Google Adsia varten.

Tuotteesi näkyvät

• valitsemallasi kielellä
  • kohdemaan valuutassa.

Google kohdistaa mainokset henkilöille, jotka käyttävät valitsemaasi kieltä. Monet käyttäjät puhuvat kuitenkin useampaa kuin yhtä kieltä. Voit lisätä tuotteita ja toteuttaa kampanjoita useilla eri kielillä, mikä auttaa kohdistamaan mainoksia useita kieliä puhuville henkilöille.

Muu kuin kohdemaan valuutta, paikallinen tai tuettu kieli

Jos et halua itse muuntaa hintoja paikalliseen valuuttaan, voit käyttää valuutan muuntamisominaisuutta.

• Lataa tuotetiedot uutena syötteenä tuetulla kielellä niin, että hinnat ovat haluamassasi valuutassa. Noudata valuuttaan liittyvän maan hinta- ja verovaatimuksia.
  • Ilmoita kohdemaan toimitustiedot samassa valuutassa kuin tuotteiden hinnat.
  • Näytä tuotteen hinta laskeutumissivulla ja kassasivuilla tuotetiedoissa ilmoitetussa valuutassa.
  • Luo Shopping-kampanja kohdemaalle.

Tuotteesi näkyvät

• valitsemallasi kielellä
  • sekä valitsemassasi valuutassa että kohdemaasi valuutassa (Google muuntaa sen automaattisesti).

Google kohdistaa mainokset henkilöille, jotka käyttävät valitsemaasi kieltä. Monet käyttäjät puhuvat kuitenkin useampaa kuin yhtä kieltä. Tietyissä maissa voit lisätä tuotteita ja toteuttaa kampanjoita useilla eri kielillä, mikä auttaa kohdistamaan mainoksia monikielisille asiakkaille.

Tuetut kielet ja maat

Voit ladata syötteen millä tahansa kielellä, jota Shopping-mainokset ja maksuttomat listaukset tukevat, ja saada tuotteet näkyviin syötteen kautta missä tahansa maassa, jossa Shopping-mainoksia ja maksuttomia listauksia tuetaan. Voi olla järkevää kohdistaa tuotteita tietyille kieliryhmille tietyssä maassa. Jos sinulla on esimerkiksi ranskankielinen syöte ja saat tietää, että jossain kohdemaassasi on paljon ranskankielisiä, voit lisätä kyseisen maan kohdemaaksi ranskankieliseen syötteeseesi. Kaikki kielet eivät saa paljon liikennettä kaikissa maissa.

Huomioi myös, että tuotteiden laskeutumissivuilla on käytettävä samaa kieltä kuin tuotetiedoissa. Jos esimerkiksi tuotetietosi ovat ranskaksi, sinun täytyy lisätä linkki ranskankielisille laskeutumissivuille.

Shopping-mainokset ja ilmaiset listaukset tukevat seuraavia kieliä ja maita:

Kielet: arabia, brasilianportugali, englanti, espanja, heprea, hollanti, indonesia, italia, japani, kiina*, korea, kreikka, norja, perinteinen kiina, portugali, puola, ranska, romania, ruotsi, saksa, slovakki, suomi, tanska, thai, tšekki, turkki, unkari, ukraina, venäjä, vietnam

*Google käyttää joko yksinkertaistettua tai perinteistä kirjoitusjärjestelmää, mikä vaikuttaa tuotteen saamaan liikenteeseen.

Jos käytät kolmannen osapuolen alustaa, osa näistä ohjeista ei välttämättä koske sinua. Saat ohjeet ongelman ratkaisemiseen tai tehtävän suorittamiseen kolmannen osapuolen alustalta. Lue, miten voit saada tukea, jos käytät Googlen ulkopuolista alustaa.

Tuetut maat ja valuutat

Kohdemaa Tuetut valuutat (muita valuuttoja voidaan tukea käyttämällä valuuttamuunninta)
Algeria** Algerian dinaari (DZD)
Angola** Angolan kwanza (AOA)
Argentiina † Argentiinan peso (ARS)
Australia † Australian dollari (AUD)
Itävalta † Euro (EUR)
Bahrain Bahrainin dinaari (BHD)
Bangladesh** Bangladeshin taka (BDT)
Valko-Venäjä Valko-Venäjän rupla (BYN)
Belgia † Euro (EUR)
Brasilia † Brasilian real (BRL)
Kambodža** Kambodžan riel (KHR)
Kamerun** Keski-Afrikan CFA-frangi (XAF)
Kanada † Kanadan dollari (CAD)
Chile † Chilen peso (CLP)
Kolumbia † Kolumbian peso (COP)
Costa Rica** Costa Rican colón (CRC)
Norsunluurannikko** Länsi-Afrikan CFA-frangi (XOF)
Tšekki † Tšekin koruna (CZK)
Tanska † Tanskan kruunu (DKK)
Dominikaaninen tasavalta** Dominikaanisen tasavallan peso (DOP)
Ecuador Yhdysvaltain dollari (USD)
Egypti Egyptin punta (EGP)
El Salvador** Yhdysvaltain dollari (USD)
Etiopia** Etiopian birr (ETB)
Suomi † Euro (EUR)
Ranska †**** Euro (EUR)
Georgia Georgian lari (GEL)
Saksa † Euro (EUR)
Ghana** Ghanan cedi (GHS)
Kreikka † Euro (EUR)
Guatemala** Guatemalan quetzal (GTQ)
Hongkong † Hongkongin dollari (HKD)
Unkari † Unkarin forintti (HUF)
Intia † Intian rupia (INR)
Indonesia † Indonesian rupia (IDR)
Irlanti † Euro (EUR)
Israel † Israelin uusi sekeli (ILS)
Italia † Euro (EUR)
Japani † Japanin jeni (JPY)
Jordania Jordanian dinaari (JOD)
Kazakstan Kazakstanin tenge (KZT)
Kenia** Kenian šillinki (KES)
Kuwait Kuwaitin dinaari (KWD)
Libanon Libanonin punta (LBP)
Madagaskar** Madagaskarin ariary (MGA)
Malesia † Malesian ringgit (MYR)
Mauritius** Mauritiuksen rupia (MUR)
Meksiko † Meksikon peso (MXN)
Marokko** Marokon dirhami (MAD)
Mosambik** Mosambikin metical (MZN)
Myanmar (Burma)** Myanmarin kyat (MMK)
Nepal** Nepalin rupia (NPR)
Alankomaat † Euro (EUR)
Uusi-Seelanti † Uuden-Seelannin dollari (NZD)
Nicaragua** Nicaraguan córdoba (NIO)
Nigeria** Nigerian naira (NGN)
Norja † Norjan kruunu (NOK)
Oman Omanin rial (OMR)
Pakistan** Pakistanin rupia (PKR)
Panama** Panaman balboa (PAB)
Paraguay Paraguayn guaraní (PYG)
Peru Perun sol (PEN)
Filippiinit † Filippiinien peso (PHP)
Puola † Puolan złoty (PLN)
Portugali † Euro (EUR)
Puerto Rico** Yhdysvaltain dollari (USD)
Romania † Romanian leu (RON)
Venäjä † Venäjän rupla (RUB)
Saudi-Arabia †** Saudi-Arabian rial (SAR)
Senegal** Länsi-Afrikan CFA-frangi (XOF)
Singapore † Singaporen dollari (SGD)
Slovakia † Euro (EUR)
Etelä-Afrikka † Etelä-Afrikan randi (ZAR)
Etelä-Korea †*** Etelä-Korean won (KRW)
Espanja † Euro (EUR)
Sri Lanka** Sri Lankan rupia (LKR)
Ruotsi † Ruotsin kruunu (SEK)
Sveitsi † Sveitsin frangi (CHF)
Taiwan † Uusi Taiwanin dollari (TWD)
Tanzania** Tansanian šillinki (TZS)
Thaimaa † Thaimaan baht (THB)
Tunisia** Tunisian dinaari (TND)
Turkki † Turkin liira (TRY)
Uganda** Ugandan šillinki (UGX)
Ukraina †** Ukrainan hryvnia (UAH)
Arabiemiirikunnat † Arabiemiirikuntien dirham (AED)
Yhdistynyt kuningaskunta † Ison-Britannian punta (GBP)
Yhdysvallat † Yhdysvaltain dollari (USD)
Uruguay Uruguayn peso (UYU)
Uzbekistan Uzbekistanin som (UZS)
Venezuela** Venezuelan bolívar (VES)
Vietnam †** Vietnamin dong (VND)
Sambia** Sambian kwacha (ZMW)
Zimbabwe** Yhdysvaltain dollari (USD)

† Shopping-välilehti on saatavilla tässä maassa asuville käyttäjille.

** Betakohdemaa.

*** Jos haluat tuotteiden näkyvän näissä maissa asuville ihmisille, tililläsi on oltava yrityksen rekisteröintinumero (BRN).

**** Ranskan Shoppingia voi käyttää vain Manner-Ranskassa, ei merentakaisilla alueilla.