I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Språk och valutor som stöds

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

När du skickar din produktdata till Google Merchant Center måste du använda en valuta som stöds för mållandet. Du kan också fundera på vilket språk du använder för flödet. Du kan ladda upp och visa dina produkter på valfritt språk och visa produkter i alla länder där Shopping-annonser och gratis produktannonser är tillgängliga.

Du kan rikta in dig på en viss språkgrupp i ett land, även om språket inte är ett av landets huvudspråk. Tänk på att alla språk inte leder till hög trafik i alla länder.

I den här artikeln förklarar vi vilka språk- och valutakrav som måste uppfyllas för din produktdata och dina målsidor för både ditt hemland och internationellt för att du ska kunna visa produkter i Shopping-annonser och gratisannonser.

Visa produkter i ditt hemland

Om du visar produkter i ditt hemland måste du uppfylla kraven för det landet. I tabellen nedan ser du vilka valutor som är tillgängliga per land. Du kan ladda upp ett flöde på ett språk som stöds.

Obs! Vissa länder har stöd för inriktning på flera språk. I de länderna kan produkterna visas på något av språken som stöds så att de blir mer relevanta för kunderna.

Visa produkter över gränserna

Om du visar produkter i ett land som inte är ditt hemland finns det tre möjliga alternativ för språk och valuta.

Mållandets valuta och språk

För att ge en smidig internationell shoppingupplevelse kan du fundera på att lokalisera språk, pris, skatt och valuta fullständigt.

• Översätt målsidor och kassaflödet till ett eller flera av mållandets språk.
  • Ladda upp översatt produktdata som ett nytt flöde på ett lokalt språk och med priser i mållandets valuta. Var uppmärksam på krav på produktpriser och skatter i olika länder.
  • Skicka in fraktinformation för mållandet i samma valuta som du använder för dina produktpriser.
  • Visa all kostnadsinformation i mållandets valuta på dina målsidor och din webbplats.
  • Skapa en Shopping-kampanj för mållandet.

Dina annonser och din produktinformation visas

• mållandets språk
  • mållandets valuta.

Mållandets valuta och språk som stöds

De flesta användarna talar de största språken i ett land, men många användare är flerspråkiga eller föredrar andra språk. I alla länder där Shopping-annonser och gratisannonser är tillgängliga kan du skicka in produkter och köra kampanjer på alla språk som stöds i Merchant Center, förutsatt att du ställer in moms och frakt och skapar en Shopping-kampanj för mållandet.

• Av de länder där Shopping-annonser och gratisannonser är tillgängliga kan du bestämma vilka som skulle vara bra kandidater för de språk som din produktdata och webbplats redan stöder.
  • Om du redan har ett flöde på det språk som stöds kan du lägga till önskat land med väljaren Lägg till flera länder. Annars kan du ladda upp din produktdata som ett nytt flöde på ett språk som stöds med priser i försäljningslandets valuta.
  • Skicka in fraktinformation för mållandet i samma valuta som du använder för dina produktpriser.
  • Visa all kostnadsinformation i mållandets valuta på dina målsidor och din webbplats.
  • Skapa en Shopping-kampanj i Google Ads för mållandet.

Dina produkter visas

• på ditt valda språk
  • mållandets valuta.

Google riktar in annonserna på personer som använder det språk du valt. Många användare är dock flerspråkiga. Du kan nå flerspråkiga användare genom att skicka in produkter och köra kampanjer på flera språk.

Inte mållandets valuta, dess lokala språk eller språk som stöds för det landet

Om du inte vill omvandla dina priser till den lokala valutan för ett land kan du använda valutaomvandlingsfunktionen.

• Ladda upp din produktdata som ett nytt flöde på ett språk som stöds med priser i vald valuta. Följ pris- och skattekraven för det land som din valda valuta gäller.
  • Skicka in fraktinformation för mållandet i samma valuta som du använder för dina produktpriser.
  • Visa produktpriset på målsidan och kassasidorna i den valuta du skickade i produktdatan.
  • Skapa en Shopping-kampanj för mållandet.

Dina produkter visas

• på ditt valda språk
  • både din valda valuta och mållandets valuta (automatiskt omvandlad av Google).

Google riktar in annonserna på personer som använder det språk du valt. Många användare är dock flerspråkiga. Du kan göra det lättare att nå flerspråkiga användare i utvalda länder genom att skicka in produkter och köra kampanjer på flera språk.

Språk och länder som stöds

Du kan ladda upp ett flöde på alla språk som stöds för Shopping-annonser och gratisannonser och använda flödet för att visa produkter i alla länder där Shopping-annonser och gratisannonser är tillgängliga. Tänk på att du kan inrikta dig på specifika språkgrupper i ett visst land. Om du till exempel har ett flöde på franska och ser att det finns många fransktalande i ett annat land som du redan riktar in dig på kan du även lägga till det landet som målland för ditt franska flöde. Alla språk leder inte till hög trafik för alla länder.

Tänk också på att målsidorna för produkterna måste vara på samma språk som produktdatan. Om din produktdata till exempel är på franska måste du länka till målsidor på franska.

Shopping-annonser och gratisannonser stöds på följande språk och i följande länder:

Språk: arabiska, brasiliansk portugisiska, danska, engelska, finska, franska, hebreiska, holländska, indonesiska, italienska, japanska, kinesiska*, koreanska, modern grekiska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, tjeckiska, thailändska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska, ukrainska, vietnamesiska

*Google härleder skriptet som förenklad eller traditionell, vilket påverkar trafiken till dina produkter.

En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.

Länder och valutor som stöds

Målland Valutor som stöds (andra valutor kan användas med hjälp av valutaomvandling)
Algeriet** Algerisk dinar (DZD)
Angola** Kwanza (AOA)
Argentina † Argentinsk peso (ARS)
Australien † Australisk dollar (AUD)
Österrike † Euro (EUR)
Bahrain Bahrainsk dinar (BHD)
Bangladesh** Taka (BDT)
Vitryssland Belarusisk rubel (BYN)
Belgien † Euro (EUR)
Brasilien † Brasiliansk real (BRL)
Kambodja** Riel (KHR)
Kamerun** CFA-franc (XAF)
Kanada † Kanadensisk dollar (CAD)
Chile † Chilensk peso (CLP)
Colombia † Colombiansk peso (COP)
Costa Rica** Costaricansk colónes (CRC)
Elfenbenskusten** CFA-franc (XOF)
Tjeckien † Tjeckisk koruna (CZK)
Danmark † Dansk krona (DKK)
Dominikanska republiken** Dominikansk peso (DOP)
Ecuador Amerikansk dollar (USD)
Egypten Egyptisk pund (EGP)
El Salvador** Amerikansk dollar (USD)
Etiopien** Birr (ETB)
Finland † Euro (EUR)
Frankrike †**** Euro (EUR)
Georgien Lari (GEL)
Tyskland † Euro (EUR)
Ghana** Ghanansk cedi (GHS)
Grekland † Euro (EUR)
Guatemala** Quetzal (GTQ)
Hongkong † Hongkongdollar (HKD)
Ungern † Forint (HUF)
Indien † Indisk rupie (INR)
Indonesien † Rupiah (IDR)
Irland † Euro (EUR)
Israel † Shekel (ILS)
Italien † Euro (EUR)
Japan † Yen (JPY)
Jordanien Jordansk dinar (JOD)
Kazakstan Kazakstansk tenge (KZT)
Kenya** Kenyansk shilling (KES)
Kuwait Kuwaitisk dinar (KWD)
Libanon Libanesisk pund (LBP)
Madagaskar** Ariary (MGA)
Malaysia † Ringgit (MYR)
Mauritius** Mauritisk rupie (MUR)
Mexiko † Mexikansk peso (MXN)
Marocko** Marockansk dirham (MAD)
Moçambique** Metical (MZN)
Burma (Myanmar)** Kyat (MMK)
Nepal** Nepalesisk rupie (NPR)
Nederländerna † Euro (EUR)
Nya Zeeland † Nyzeeländsk dollar (NZD)
Nicaragua** Córdoba (NIO)
Nigeria** Naira (NGN)
Norge † Norsk krona (NOK)
Oman Omansk rial (OMR)
Pakistan** Pakistansk rupie (PKR)
Panama** Panamansk balboa (PAB)
Paraguay Guarani (PYG)
Peru Sol (PEN)
Filippinerna † Filippinsk peso (PHP)
Polen † Złoty (PLN)
Portugal † Euro (EUR)
Puerto Rico** US-dollar (USD)
Rumänien † Rumänsk leu (RON)
Ryssland † Rysk rubel (RUB)
Saudiarabien †** Riyal (SAR)
Senegal** CFA-franc (XOF)
Singapore † Singaporiansk dollar (SGD)
Slovakien † Euro (EUR)
Sydafrika † Rand (ZAR)
Sydkorea †*** Sydkoreansk won (KRW)
Spanien † Euro (EUR)
Sri Lanka** Srilankesisk rupie (LKR)
Sverige † Svensk krona (SEK)
Schweiz † Schweizisk franc (CHF)
Taiwan † Taiwanesisk dollar (TWD)
Tanzania** Tanzanisk shilling (TZS)
Thailand †** Baht (THB)
Tunisien** Tunisisk dinar (TND)
Turkiet † Turkisk lira (TRY)
Uganda** Ugandisk shilling (UGX)
Ukraina † Hryvnia (UAH)
Förenade Arabemiraten † UAE-dirham (AED)
Förenade kungariket † Brittiskt pund (GBP)
Förenta staterna † US-dollar (USD)
Uruguay Uruguayansk peso (UYU)
Uzbekistan Uzbekistansk som (UZS)
Venezuela** Bolívar soberano (VES)
Vietnam †** Dong (VND)
Zambia** Zambisk kwacha (ZMW)
Zimbabwe** US-dollar (USD)

† Shopping-fliken är tillgänglig för användare i det här landet.

**Det här mållandet är i betastadiet.

***Om du vill annonsera till personer på den här platsen måste du ha ett företagsregistreringsnummer (BRN) på ditt konto.

****Shopping for France är endast tillgängligt i Frankrike och inte i andra franska territorier.