I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Spesifikasjoner for Atom 1.0

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Dette dokumentet forklarer hvordan du kan opprette en XML-feed for produktinformasjon i formatet Atom 1.0. Vi har knyttet standardattributtene til de tilhørende delene i de offisielle spesifikasjonene for Atom 1.0, så du kan finne mer informasjon om komponentene i eksemplene våre. Selv om vi viser eksempelfiler med formatet Atom 1.0, forklarer vi lite om selve formatet Atom 1.0. Hvis du vil vite mer om denne standarden, kan du ta en titt på spesifikasjonene i dokumentet om syndikeringsformatet Atom.

Klikk her for å laste ned en eksempelfil i formatet Atom 1.0.

Del 1: Atom 1.0

Basert på Atom 1.0-spesifikasjonene er det fem forhåndsdefinerte grunnelementer: tittel, ID, link, sammendrag og oppdatert. Selv om disse elementene er valgfrie i Atom 1.0-standarden, er de obligatoriske i feeder for produktinformasjon.

I feeder for produktinformasjon er det også obligatorisk med flere elementer, som pris og tilstand. For at å kunne ta med mer detaljert informasjon om en vare har vi utvidet Atom 1.0 ved å legge til Google Merchant Center-navneområdet. Ved å definere Google Merchant Center-navneområdet kan du bruke tilleggselementer – såkalte «attributter» – til å oppgi mer informasjon om hvert produkt i en feed.

Nedenfor kan du se et eksempel på et enkelt Atom 1.0-dokument med én vare:

<?xml version="1.0"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom"

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0">
<title>Navnet på datafeeden</title> <link href="http://www.example.com" rel="alternate" type="text/html" /> <updated>2006-06-11T18:30:02Z</updated> <author> <name>Google</name> </author>
<id>tag:example.com,2006-06-11:/support/products</id> <entry
<title>Rød ullgenser</title> <id>1a</id> <link href="http://www.example.com/item1-info-page.html" /> <summary>Myk og behagelig genser som holder deg varm på kalde vinterkvelder.</summary

<updated>2005-10-13T18:30:02Z</updated>
<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link> <g:price>25</g:price> <g:condition>new</g:condition>
</entry> </feed>

De to viktigste tilleggene i dette eksempelet er deklarasjonen av navneområdet og tre attributter: bildelink [image_link], pris [price] og tilstand [condition].

Deklarasjon av Google Merchant Center-navneområdet

Den følgende deklarasjonen av navneområdet er nødvendig for å kunne bruke attributter som bare er definert i Google Merchant Center-navneområdet.

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0"

I tillegg til å deklarere Google Merchant Center-navneområdet må du ta med et prefiks i alle attributt-tagger. Vi legger til dette prefikset i attributter for å skille mellom attributter definert i navneområdet vårt og elementer definert i Atom 1.0. Prefikset for deklarasjonen av dette navneområdet er «g»:

<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link>

Attributter i Google Merchant Center-navneområdet må inneholde dette prefikset, ellers blir attributtene (og eventuelle verdier de inneholder) ignorert.

Attributter

Du kan bruke så mange relevante attributter som produktene dine tilsier. Hvis du viser tilleggsopplysninger om produktene dine ved å bruke disse attributtene, øker sjansen betraktelig for at produktene dine vises i resultater. Dessuten kan flere av attributtene som er definert i Google Merchant Center-navneområdet, brukes flere ganger for det samme produktet. Dette gjør at du kan ta med enda mer informasjon om hvert produkt i feeden din.

Del 2: Viktig sjekkliste

Vi anbefaler sterkt at du går punktvis gjennom denne listen før du sender inn feeden, for å sjekke at filen er riktig formatert:

1. Filnavnet skal ende med .xml.
  2. Feedens filnavn som du registrerer i Google Merchant Center-kontoen, må være det samme som navnet du gir filen.
  3. Husk å ta med deklarasjoner av navneområder. Disse verdiene skal være nøyaktig slik:
    1. Google Merchant Center-navneområde: xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0".
    2. Navneområde for tilpassede attributter: xmlns:[prefix]="http://base.google.com/cns/1.0", der [prefix] erstattes av prefikset du har inkludert i filen din.
  4. Sjekk at prefikset i de vanlige og tilpassede Google Merchant Center-attributtaggene stemmer med prefikset som er definert i deklarasjonen av navneområdet.
  5. Fjern attributter som ikke inneholder noen verdier.

Del 3: Sluttmerknad

Eksemplene i dette dokumentet er forenklet for å fokusere på det som trengs for å lage en grunnleggende XML-datafeed for Google Merchant Center. Vi godtar feeder med andre elementer som er definert i Atom 1.0-standarden eller i ditt eget navneområde, men all informasjon i slike elementer blir ignorert under behandlingen og vises ikke i annonsene eller de kostnadsfrie produktoppføringene dine. Inntil videre behandler vi bare data fra standard Atom 1.0-elementer og vanlige og tilpassede attributter for Google Merchant Center-navneområdet.