In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Atom 1.0-specificatie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit document bevat richtlijnen voor het maken van een XML-productdatafeed in de indeling Atom 1.0. We hebben standaardkenmerken gekoppeld aan hun respectieve beschrijvingen in de officiële Atom 1.0-specificatie. Zo kunt u aanvullende informatie zoeken over de componenten in onze voorbeelden. Hoewel we wel voorbeelden bieden van Atom 1.0-bestanden, geven we een minimum aan informatie over Atom 1.0 zelf. Als u meer wilt weten over deze standaard, raden we u aan om deze specificatie te lezen over het Atom Syndication Format.

Klik hier om een Atom 1.0-voorbeeldbestand te downloaden.

Deel 1: Atom 1.0

Volgens de Atom 1.0-specificatie zijn er vijf vooraf gedefinieerde elementen op het invoerniveau: titel (title), ID (id), link (link), samenvatting (summary) en bijgewerkt (updated). Hoewel deze elementen optioneel zijn in de standaard voor Atom 1.0, zijn ze verplicht voor productdatafeeds.

Voor productdatafeeds zijn ook aanvullende elementen nodig, zoals prijs (price) en staat (condition). Om gedetailleerdere productinformatie op te kunnen nemen, hebben we Atom 1.0 uitgebreid met de naamruimte voor het Google Merchant Center. Als u de naamruimte voor het Google Merchant Center definieert, kunt u aanvullende elementen gebruiken, die kenmerken worden genoemd. Kenmerken stellen u in staat meer informatie te geven over elk product in uw feed.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een basisdocument voor Atom 1.0 met één artikel:

<?xml version="1.0"?>
<feed xmlns="http://www.w3.org/2005/Atom"

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0">
<title>De naam van uw datafeed</title> <link href="http://www.example.com" rel="alternate" type="text/html" /> <updated>2006-06-11T18:30:02Z</updated> <author> <name>Google</name> </author>
<id>tag:example.com,2006-06-11:/support/products</id> <entry
<title>Rode wollen trui</title> <id>1a</id> <link href="http://www.example.com/item1-info-page.html" /> <summary>Deze comfortabele, zachte trui houdt u lekker warm tijdens de koude wintermaanden.</summary

<updated>2005-10-13T18:30:02Z</updated>
<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link> <g:price>25</g:price> <g:condition>new</g:condition>
</entry> </feed>

De 2 belangrijkste toevoegingen in dit voorbeeld zijn de naamruimtedeclaratie en de opname van 3 kenmerken (afbeeldingslink [image_link], prijs [price], en staat [condition]).

Naamruimtedeclaratie van Google Merchant Center

De volgende naamruimtedeclaratie is vereist om kenmerken te gebruiken die alleen in de naamruimte van Google Merchant Center zijn gedefinieerd.

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0"

Naast het declareren van de naamruimte voor het Google Merchant Center moet u ook een voorvoegsel toevoegen in elke kenmerktag. Dit voorvoegsel voegen we aan kenmerken toe om kenmerken in onze naamruimte te onderscheiden van elementen die zijn gedefinieerd in Atom 1.0. Het voorvoegsel dat voor de naamruimtedeclaratie is geselecteerd, is 'g':

<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link>

Kenmerken in de naamruimte van het Google Merchant Center moeten dit voorvoegsel bevatten. Is dit niet het geval, dan worden de kenmerken en alle waarden van deze kenmerken genegeerd.

Kenmerken

U kunt alle relevante kenmerken gebruiken die geschikt zijn voor uw producten. Als u met behulp van deze kenmerken extra informatie opgeeft over uw producten, is de kans een stuk groter dat uw producten in zoekresultaten worden weergegeven. Daarnaast kunnen veel kenmerken die in de naamruimte van Google Merchant Center zijn gedefinieerd, meerdere keren voor een zelfde product worden gebruikt. Zo kunt u meer beschikbare informatie toevoegen over een product in uw feed.

Deel 2: Belangrijke controles

U doet er goed aan te controleren of uw bestand de juiste indeling heeft voordat u uw feed indient. Let hierbij op het volgende:

1. De bestandsnaam moet eindigen op .xml.
  2. De bestandsnaam van de feed die u in uw Google Merchant Center-account registreert, moet overeenkomen met de naam die u toewijst aan uw bestand.
  3. Vergeet niet om naamruimtedeclaraties toe te voegen. Deze waarden moeten er precies als volgt uitzien:
    1. Naamruimte Google Merchant Center: xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0".
    2. Naamruimte aangepaste kenmerken: xmlns:[voorvoegsel]="http://base.google.com/cns/1.0", waarbij u [voorvoegsel] vervangt door het voorvoegsel dat u in uw bestand heeft gebruikt.
  4. Controleer of het voorvoegsel in de kenmerktags en de aangepaste kenmerktags van Google Merchant Center overeenkomt met het voorvoegsel in de naamruimtedeclaratie.
  5. Verwijder alle kenmerken die geen waarden bevatten.

Deel 3: Laatste opmerking

De voorbeeldinvoer in dit document is vereenvoudigd, zodat de aandacht wordt gevestigd op het samenstellen van een XML-datafeed voor het Google Merchant Center. Hoewel we feeds accepteren met andere elementen die in de standaard Atom 1.0 zijn gedefinieerd of in uw eigen naamruimte, wordt alle informatie in deze elementen genegeerd bij het verwerken. Deze informatie wordt niet weergegeven in uw advertenties of gratis productvermeldingen. Op dit moment verwerken we alleen gegevens in de standaardelementen voor Atom 1.0 en in kenmerken in de naamruimtes van Google Merchant Center en de aangepaste versie van Google Merchant Center.