I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

RSS 1.0-spesifikasjon

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

I dette dokumentet gir vi deg veiledning for hvordan du kan opprette en XML-produktdatafeed i formatet RSS 1.0. Vi har knyttet standardattributter til deres respektive deler i de offisielle RSS 1.0-spesifikasjonene, så du kan finne ytterligere informasjon om komponentene vi nevner i eksemplene. Selv om vi viser eksempelfiler med formatet RSS 1.0, oppgir vi svært lite informasjon om formatet RSS 1.0 i seg selv. Hvis du vil finne ut mer om denne standarden, foreslår vi at du leser om spesifikasjonene for dette formatet på http://web.resource.org/rss/1.0/spec.

Del 1: RSS 1.0

Basert på RSS 1.0-spesifikasjonen finnes det tre forhåndsdefinerte elementer på produktnivå – tittel, link og beskrivelse. Selv om disse elementene er valgfrie i RSS 1.0-standarden, er de påkrevd i produktdatafeeder.

I produktdatafeeder kreves det også flere elementer, inkludert pris, ID og tilstand. For å kunne ta med disse elementene og mer detaljert informasjon om et produkt har vi utvidet RSS 1.0 ved å legge til Google Merchant Center-navneområdet. Ved å definere Google Merchant Center-navneområdet kan du bruke tilleggselementer – kalt «attributter» – og dermed oppgi mer informasjon om hvert enkelt produkt i en feed.

Her følger et eksempel på et grunnleggende RSS 1.0-dokument som inneholder ett produkt:

<?xml version="1.0"?>
<rdf:RDF xmlns:rdf="http://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#"
xmlns="http://purl.org/rss/1.0/"
xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0">
<channelrdf:about="http://www.example.com/RSS1.xml"> <title>Navnet på datafeeden din</title> <link>http://www.example.com</link> <description>En beskrivelse av innholdet ditt</description> <products> <rdf:Seq> <rdf:li rdf:resource="http://www.example.com/product1-info-page.html"/> </rdf:Seq> </products> </channel> <product rdf:about="http://www.example.com/product1-info-page.html"> <title>Rød ullgenser</title> <link>http://www.example.com/product1-info-page.html</link> <description>Myk og behagelig genser som holder deg varm på kalde vinterkvelder.</description>
<g:image_link>http://www.example.com/image1.jpg</g:image_link> <g:price>25</g:price> <g:condition>new</g:condition> <g:id>1a </g:id>
</product> </rdf:RDF>

De to hovedtilleggene i dette eksempelet er deklarasjonen for navneområdet (på fjerde linje) og følgende fire attributter: bildelink [image_link], pris [price], tilstand [condition] og ID [id].

Navneområdedeklarasjon for Google Merchant Center

Den følgende navneområdedeklarasjonen er påkrevd for å kunne bruke attributter som er definert bare i Google Merchant Center-navneområdet.

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0"

I tillegg til å deklarere Google Merchant Center-navneområdet må du også ta med et prefiks i alle attributt-tagger. Vi legger til dette prefikset i attributter for å kunne skille mellom attributter som er definert i navneområdet vårt, og elementer som er definert i RSS 1.0. Prefikset som er valgt for denne navneområdedeklarasjonen, er «g»:

<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link>

Attributter i Google Merchant Center-navneområdet må inneholde dette prefikset, ellers blir attributtene – og verdiene de eventuelt inneholder – ignorert.

Attributter

Du kan bruke så mange relevante attributter som produktene dine tilsier. Hvis du oppgir tilleggsinformasjon om produktene dine ved å bruke disse attributtene, øker sjansen betraktelig for at produktene dine vises i Google-resultater. Dessuten kan flere av attributtene som er definert i Google Merchant Center-navneområdet, brukes gjentatte ganger for et enkeltprodukt. Dette gjør at du kan ta med enda mer informasjon om et produkt i feeden din.

Del 2: Viktig sjekkliste

Vi anbefaler på det varmeste at du går punktvis gjennom denne listen før du sender inn strømmen, så du kan forsikre deg om at filen er formatert slik den skal.

1. Filnavnet skal ende med filetternavnet .xml.
  2. Strømmens filnavn som du registrerer i Google Merchant Center-kontoen, må stemme overens med navnet du gir filen din.
  3. Husk å ta med navneområdedeklarasjoner. Disse verdiene skal være nøyaktig slik:
    1. Google Merchant Center-navneområde: xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0".
    2. Navneområde for tilpasset attributt: xmlns:[prefix]="http://base.google.com/cns/1.0", der [prefix] erstattes av prefikset du har inkludert i filen din.
  4. Kontrollér at prefikset som er inkludert i de vanlige og tilpassede Google Merchant Center-attributtaggene, stemmer overens med prefikset som er definert i deklarasjonen av navneområdet.
  5. Fjern attributter som ikke inneholder noen verdier.

Del 3: Helt til slutt

Eksempeloppføringen i dette dokumentet er forenklet for å rette fokus mot de grunnleggende kunnskapene som kreves for å lage en XML-feed med produktinformasjon. Vi godtar riktignok feeder med andre elementer som er definert i RSS 1.0-standarden eller i ditt eget navneområde, men informasjonen i disse elementene ignoreres under behandlingen og kommer ikke til å bli vist i Shopping-annonsene og de gratis produktoppføringene dine. For øyeblikket behandler vi bare data fra standard RSS 1.0-elementer og attributter i tilpassede og vanlige Google Merchant Center-navneområder.