In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

RSS 2.0-specificatie

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit document bevat richtlijnen voor het maken van een XML-productdatafeed in de indeling RSS 2.0. We hebben standaardkenmerken gekoppeld aan hun respectieve beschrijvingen in de officiële RSS 2.0-specificatie. Zo kunt u aanvullende informatie zoeken over de componenten in onze voorbeelden. Hoewel we wel voorbeelden bieden van bestanden voor RSS 2.0, geven we een minimum aan informatie over RSS 2.0 zelf. Als u meer wilt weten over deze standaard, raden we u aan deze specificatie door te nemen.

Opmerking: Neem niet alleen recente wijzigingen in uw producten op in uw RSS-feed, maar alle producten die u wilt opnemen in Google Merchant Center. Als u een product uit uw RSS-feed verwijdert, wordt het ook uit Google Merchant Center verwijderd.

Deel 1: RSS 2.0

Volgens de RSS 2.0-specificatie zijn er 3 vooraf gedefinieerde elementen op artikelniveau: titel, link en beschrijving. Hoewel deze elementen optioneel zijn in de standaard voor RSS 2.0, zijn ze verplicht voor productdatafeeds.

Voor productdatafeeds zijn ook aanvullende elementen nodig, zoals prijs, ID en staat. Om deze elementen en meer gedetailleerde informatie te kunnen toevoegen voor een artikel, hebben we RSS 2.0 uitgebreid met de naamruimte voor het Google Merchant Center. Als u de naamruimte voor het Google Merchant Center definieert, kunt u aanvullende elementen gebruiken, die kenmerken worden genoemd. Met kenmerken kunt u meer informatie geven over elk artikel in uw feed.

Hieronder vindt u een voorbeeld van een basisdocument voor RSS 2.0 met één artikel. De 2 belangrijkste toevoegingen in dit voorbeeld zijn de naamruimtedeclaratie (xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0") en de vermelding van 4 kenmerken, (afbeeldingslink [image_link], prijs [price], staat [condition] en ID [id]).

<?xml version="1.0"?>
<rss xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0" version="2.0">
<channel>
<title>Voorbeeld - Google Store</title>
<link>https://store.google.com</link>
<description>Dit is een voorbeeld van een basisdocument voor RSS 2.0 met één artikel</description>
<item>

<g:id>TV_123456</g:id>
<g:title>Google Chromecast met Google TV</g:title>
<g:description>Met Chromecast met Google met TV krijgt u toegang tot uw favoriete entertainment in max. 4K HDR</g:description>
<g:link>https://store.google.com/product/chromecast_google_tv</g:link> <g:image_link>https://images.example.com/TV_123456.png</g:image_link> <g:condition>nieuw</g:condition>
<g:availability>op voorraad</g:availability>
<g:price>49.99 EUR</g:price>
<g:shipping>

<g:country>VS</g:country>
<g:service>Standaard</g:service>
<g:price>7.99 EUR</g:price>

</g:shipping>
<g:gtin>123456789123</g:gtin>
<g:brand>Google</g:brand>

</item>
</channel>
</rss>

Voor een gedetailleerder overzicht van een XML-productdatafeed in RSS 2.0 downloadt u het voorbeeldbestand.

Voorbeeld van RSS 2.0 downloaden

Naamruimtedeclaratie van het Google Merchant Center

De volgende naamruimtedeclaratie is vereist om kenmerken te gebruiken die alleen in de naamruimte van Google Merchant Center zijn gedefinieerd.

xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0"

Naast het declareren van de naamruimte voor Google Merchant Center, moet u ook bij elke kenmerktag een voorvoegsel opnemen. Dit voorvoegsel voegen we toe om kenmerken in onze naamruimte te onderscheiden van elementen die zijn gedefinieerd in RSS 2.0. Het voorvoegsel dat voor deze naamruimtedeclaratie is geselecteerd, is "g":

<g:image_link>http://www.google.com/images/google_sm.gif</g:image_link>

Kenmerken in de naamruimte van Google Merchant Center moeten dit voorvoegsel bevatten. Is dit niet het geval, dan worden de kenmerken en alle waarden van deze kenmerken genegeerd.

Kenmerken

U kunt alle relevante kenmerken gebruiken die geschikt zijn voor uw producten. Als u met behulp van deze kenmerken extra informatie opgeeft over uw producten, vergroot u de kans dat uw producten worden weergegeven in de zoekresultaten van Shopping-advertenties en gratis vermeldingen als een klant een zoekopdracht invoert in Google. Daarnaast kunnen veel kenmerken die in de naamruimte van Google Merchant Center zijn gedefinieerd, meerdere keren voor een zelfde product worden gebruikt. Zo kunt u meer beschikbare informatie toevoegen over een product in uw feed.

Deel 2: Belangrijke controles

U doet er goed aan te controleren of uw bestand de juiste indeling heeft voordat u uw feed verzendt. Let hierbij op het volgende:

1. De bestandsnaam moet eindigen op .xml.
  2. De bestandsnaam van de feed die u in uw Google Merchant Center-account registreert, moet overeenkomen met de naam die u toewijst aan uw bestand.
  3. Vergeet niet om naamruimtedeclaraties toe te voegen. Deze waarden moeten er precies als volgt uitzien:
    1. Naamruimte Google Merchant Center: xmlns:g="http://base.google.com/ns/1.0".
    2. Naamruimte aangepaste kenmerken: xmlns:[prefix]="http://base.google.com/cns/1.0", waarbij u [prefix] vervangt door het voorvoegsel dat u in uw bestand heeft gebruikt.
  4. Controleer of het voorvoegsel in de kenmerktags en de aangepaste kenmerktags van Google Merchant Center overeenkomt met het voorvoegsel in de naamruimtedeclaratie.
  5. Verwijder alle kenmerken die geen waarden bevatten.

Deel 3: Laatste opmerking

De voorbeeldinvoer in dit document is vereenvoudigd, zodat de aandacht wordt gevestigd op de basis van het samenstellen van een XML-productgegevensbestand. Hoewel we feeds accepteren met andere elementen die in de RSS 2.0-standaard of in uw eigen naamruimte zijn gedefinieerd, wordt alle informatie in deze elementen genegeerd bij de verwerking. Deze informatie wordt niet weergegeven in uw advertenties of vermeldingen. Op dit moment verwerken we alleen gegevens in de standaardelementen voor RSS 2.0 en in kenmerken binnen de naamruimte van Google Merchant Center en de aangepaste naamruimten van Google Merchant Center.