Begyndervejledning

Understøttede filformater

Vi understøtter i øjeblikket datafeeds i følgende formater:

Tekst (regneark) eller tabulatorsepareret

I dette format skal du angive attributternes navne i den første række (dvs. som overskrift) adskilt med tabulatorer. Begyndende med anden række skal du angive de tilsvarende værdier under hver attributs navn. Vi anbefaler, at du opretter filen i et regnearksprogram såsom Microsoft Excel eller Google Sheets, og at du gemmer filen som en tabulatorsepareret fil. Hvis du bruger Google Sheets, kan du downloade filen og uploade den som en .txt-fil eller uploade dit regneark direkte til Merchant Center.

Bemærk! Vi accepterer i øjeblikket ikke feeds i Excel-filformatet (.xls) eller i filformatet med kommaseparerede værdier (.csv). Konvertér din fil til et tekstformat, før du uploader den.

Få flere oplysninger om oprettelse af tabulatorseparerede datafeeds.

Du kan se eksempelfiler ved at klikke på Tabulatorsepareret (.txt).

Fordele:

• Enkelt at oprette og redigere, hvis du har et regnearksprogram
  • Lettere at se flere varer

Ulemper:

• Lettere at foretage formateringsfejl

Et eksempel med nogle af de obligatoriske attributter kan se således ud:

id title [titel] beskrivelse pris stand link
123-uk Gul bamse En dunet, kær bamse 12 ny http://www.example.com
XML

Vi understøtter udvidede versioner af RSS 2.0 og Atom 1.0. Du kan oprette og redigere disse filer ved hjælp af ethvert tekstredigeringsværktøj, f.eks. Notesblok eller SimpleText. I XML bruges der tags til at definere blokke af indhold på samme måde som i HTML. Oplysningerne om dine varer indesluttes i disse tags, der angives med vinklede parenteser.

Fordele:

• Dit website genererer måske allerede en XML-fil over dit indhold
  • Det er lettere at medtage flere værdier for en attribut

Ulemper:

• Kan kræve mere teknisk viden
  • Svært at se mange varer samtidig

Du kan se eksempler på filer ved at klikke på det relevante XML-format og downloade det. RSS 2.0 eller Atom 1.

Når du opretter dit datafeed, skal du huske at gemme filen som en af de understøttede filtyper med den rette filendelse:

• .gz: Gnu-zip, komprimeret TSV (anbefalet) eller XML
  • .txt: TSV
  • .xml: XML (understøttes ikke for feeds for lokal lagerstatus)
  • .zip: Zip, komprimeret TSV eller XML
  • .bz2: Bzip2, komprimeret TSV eller XML

Hvis du planlægger automatisk upload af dit datafeed, skal du sørge for, at feedets webadresse peger direkte på filen med datafeedet. Hvis webadressen i stedet peger på dit website, hentes dine vareoplysninger i HTML-format, hvilket medfører, at feedet ikke fungerer. Webadressen skal begynde med enten http://, https://, ftp:// eller sftp://. Hvis der kræves brugernavn og adgangskode for at åbne din fil, skal du indtaste de relevante loginoplysninger, så Google kan få adgang til filen.