Tässä ohjekeskuksessa on Merchant Center Nextiä koskevia artikkeleita. Lue lisää päivityksestä ja katso vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yrityksen hallinta pääkäyttäjänä

Tämä artikkeli on tarkoitettu Business Managerin käyttäjille.

Pääkäyttäjät voivat lisätä ja poistaa

• muita pääkäyttäjiä
  • järjestelmänvalvojia ja muita käyttäjiä, joilla on pääsy sovelluksiin
  • Google-sovelluksia ja ‑palveluita
  • toimipisteen Yritysprofiileja.

Sisällys

Pääkäyttäjän pääsyoikeudet

Kun henkilölle määritetään pääkäyttäjän pääsyoikeudet, hänet lisätään automaattisesti Business Manageriin yhdistettyihin sovelluksiin

• Google Kauppiaskeskuksen järjestelmänvalvojana
  • Google Adsin järjestelmänvalvojana
  • toimipisteen Google Yritysprofiilin omistajana.

Käyttäjät, joilla on pääsyoikeus Business Manageriin yhdistettyihin sovelluksiin ja palveluihin, voivat edelleen siirtyä Business Manageriin ja nähdä siihen linkitetyt sovellukset ja toimipisteet. He näkevät myös, ketkä ovat pääkäyttäjiä. Pääkäyttäjä voi jakaa Business Managerilla pääsyn useisiin sovelluksiin kerralla.

Sovellukset-osiossa pääkäyttäjät voivat nähdä yrityksiin yhdistetyt sovellukset ja palvelut sekä lisätä ja poistaa yhteyksiä. Yhteyden tila kertoo, onko yhteys muodostettu.

Vinkki: Pääkäyttäjillä on laajimmat pääsyoikeudet yhdistettyihin sovelluksiin. He voivat hallinnoida sovelluksia, henkilöitä ja pääsyoikeuksia yrityksen sovelluksiin.

Pääsyoikeuksien hallinnointi Business Managerissa

Tärkeää: Business Manageriin yhdistettyjen sovellusten järjestelmänvalvojat ja omistajat voivat edelleen hallinnoida käyttäjien pääsyoikeuksia sovelluksessa.

Business Managerin avulla pääkäyttäjä voi lisätä, muokata ja poistaa käyttäjien pääsyoikeuksia eri sovelluksissa. Pääkäyttäjät voivat hallinnoida sovelluksia vain, jos he ovat myös kyseisten sovellusten järjestelmänvalvojia.

Näin lisäät pääkäyttäjän:

1. Klikkaa Business Managerista Henkilöt ja pääsyoikeudet ja sitten Lisää henkilö.
  2. Valitse Pääkäyttäjän pääsyoikeudet.
  3. Lisää henkilön sähköpostiosoite.
  4. Klikkaa Lähetä kutsu.

Näin muokkaat tai poistat pääkäyttäjän pääsyoikeuksia:

1. Klikkaa Business Managerista Henkilöt ja pääsyoikeudet.
  2. Valitse muokattavan henkilön vierestä Hallinnoi.
  3. Etsi sovellus, jonka pääsyoikeuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse Toiminta-sarakkeesta Hallinnoi.
  5. Muokkaa henkilön pääsyoikeustyyppiä tai poista se.
  6. Klikkaa Valmis.

Näin voit lisätä pääsyoikeuden yksittäiseen sovellukseen:

1. Klikkaa Business Managerista Henkilöt ja pääsyoikeudet ja sitten Lisää henkilö.
  2. Yksittäisten sovellusten pääsyoikeudet ja sitten Seuraava.
  3. Etsi sovellus, johon haluat lisätä henkilön.
  4. Valitse Toiminta-sarakkeesta Hallinnoi.
  5. Valitse pääsyoikeustyyppi jokaisessa sovelluksessa seuraamalla ohjeita.
Vinkki: Jos haluat antaa käyttäjälle pääsyn useisiin sovelluksiin, toista nämä vaiheet jokaisen sovelluksen kohdalla.

Näin muokkaat tai poistat yksittäisten sovellusten pääsyoikeuksia:

1. Klikkaa Business Managerista Henkilöt ja pääsyoikeudet.
  2. Valitse muokattavan henkilön vierestä Hallinnoi.
  3. Etsi sovellus, jonka pääsyoikeuksia haluat muuttaa.
  4. Valitse Toiminta-sarakkeesta Hallinnoi.
  5. Muokkaa henkilön pääsyoikeustyyppiä tai poista se.
  6. Klikkaa Valmis.

Vinkki

• Voit poistaa tai muokata joidenkin sovellusten lupia säilyttäen samalla käyttäjän pääsyoikeudet muihin sovelluksiin.
  • Jos haluat muokata tai poistaa useiden sovellusten pääsyoikeuksia, sinun on toistettava vaiheet jokaisen sovelluksen kohdalla.

Näin poistat henkilön Business Managerista:

1. Klikkaa Business Managerista Henkilöt ja pääsyoikeudet.
  2. Valitse poistettavan henkilön nimen vierestä Hallinnoi.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Poista ja sitten Poista.

Business Manager ‐profiilin poistaminen

Vaatimukset

Business Manager ‐profiilin poistaminen edellyttää, että seuraavat vaatimukset täyttyvät:

• Käyttäjän on oltava pääkäyttäjä.
  • Business Manager ‑profiilia ei ole linkitetty mihinkään Google- tai Google Kauppiaskeskus ‑tiliin.

Profiilin poistaminen

Voit poistaa Business Manager ‐profiilin, jos et enää tarvitse sitä. Sinun on ensin poistettava kaikkien profiiliin yhdistettyjen Google-sovellusten linkitys. Kun sovellusten linkitys on poistettu, voit poistaa profiilisi pysyvästi näin:

1. Klikkaa Business Managerin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä.
  2. Klikkaa Poista profiili.
  3. Jos seuraavalla näytöllä näkyy punainen virheilmoitus, Business Manager ‐profiilisi on edelleen linkitetty johonkin Google-sovellukseen. Voit
    1. poistaa Google-sovelluksen linkityksen
    2. poistaa koko Google-sovelluksen tilin.
  4. Valitse seuraavalta näytöltä Poista.

Tarvitsetko vielä apua?

Jos sinulla on edelleen ongelmia tai kysyttävää, täytä tämä lomake.