I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Gräns för fri frakt [free_shipping_threshold]

Gräns för fri frakt är den lägsta beställningskostnaden som ger fri frakt. Till exempel fri frakt för beställningar över 100 USD. För beställningar under 100 USD gäller standardpriset för frakt [shipping].

Innehåll:

Användningsområde

This icon represents whether the sourced content is dependent where the product attribute is used Det beror på

Om du använder attributet frakt [shipping] för att visa information om frakt på erbjudandenivå kan du använda attributet gräns för fri frakt [free_shipping_threshold] för att ange en beställningskostnad som ger fri frakt.

Obs! Om erbjudandets villkor för fri frakt är uppfyllt visas ”Fri frakt” i annonsen.

Underattribut

Attributet gräns för fri frakt [free_shipping_threshold] använder underattribut för att definiera land och skick för fri frakt.

De här är de olika underattributen:

• Land [country] (obligatoriskt)
    Landet som produkten kan levereras till. Skicka in landskoden enligt ISO 3166-1 (till exempel ”CH”).
  • Prisgräns [price_threshold] (obligatoriskt)
    Ange priset som ger kostnadsfri frakt. Skicka in en fast beställningskostnad och använd punkt [.] som decimalavgränsare, till exempel 100.00 USD. Undvik kommatecken [,] för att säkerställa att priset tolkas korrekt.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Läs mer om att Skicka in attribut och attributvärden.

Typ Siffror plus valuta (använd ISO 4217)
Upprepat fält Skicka in attributet [free_shipping_threshold] upp till 25 gånger per produkt
Filformat Exempelpost
Text (TSV)

Inkludera gräns för fri frakt i rubriken och ange land och prisgräns avgränsade med kolon ( : ).

Om du namnger underattributen du använder kan du ange dem i valfri ordning. Om du däremot anger värden på underattribut men inte namnger dem antar vi att attributvärdena innehåller underattribut i följande ordning:

1. land [country]
  2. prisgräns [price_threshold]

Namn free_shipping_threshold (country:postal_code)
Möjligt värde US:100 USD

Om du vill ange gränsen för fri frakt för olika leveransplatser anger du gränsen för fri frakt [free_shipping_threshold] flera gånger.

Namn free_shipping_threshold
Möjligt värde US:100 USD

Namn free_shipping_threshold
Möjligt värde CA:90 CAD

XML (flöden)

Om du vill ange gränsen för fri frakt för olika leveransplatser anger du attributet gräns för fri frakt [free_shipping_threshold] flera gånger, inklusive underattributen för varje.

<g:free_shipping_threshold>
<g:country>USA</g:country>
<g:price_threshold>100 USD</g:price_threshold>
</g:free_shipping_threshold>
<g:free_shipping_threshold>
<g:country>CA</g:country>
<g:price_threshold>150 CAD</g:price_threshold>
</g:free_shipping_threshold>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Rekommenderade metoder

• Skicka in ett beställningspris som kan anges i mållandets valuta enligt ISO 4217. Skicka exempelvis in 1.01 USD i stället för 1.0012 USD. Om priset inte kan anges i mållandets valuta avrundar vi det till ett värde som kan anges.
  • Valutan för gränsen för fri frakt måste vara densamma som används i priset på erbjudandet.
  • Ange olika värden för fri frakt för varje land du levererar till.
  • Undvik att skicka in motstridiga uppgifter. Skicka till exempel inte in två olika gränskonfigurationer för fri frakt för samma land.