In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Drempelwaarde voor gratis verzending [free_shipping_threshold]

De drempel voor gratis verzending is de minimale bestelwaarde waarboven de verzending gratis is. Bijvoorbeeld gratis verzending voor bestellingen vanaf 100 EUR. Voor bestellingen onder 100 EUR is het standaardtarief voor verzending [shipping] van toepassing.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

This icon represents whether the sourced content is dependent where the product attribute is used Soms

Als u het kenmerk verzending [shipping] gebruikt om verzendinformatie op aanbiedingsniveau weer te geven, gebruikt u het kenmerk drempelwaarde voor gratis verzending [free_shipping_threshold] om aan te geven boven welke bestelwaarde de verzending gratis is.

Opmerking: Als aan de voorwaarde voor gratis verzending van de aanbieding is voldaan, wordt Gratis verzending weergegeven in uw advertentie.

Subkenmerken

Het kenmerk drempelwaarde voor gratis verzending [free_shipping_threshold] heeft subkenmerken om het land en de voorwaarde voor gratis verzending te definiëren.

Dit zijn de verschillende subkenmerken:

• Land [country] (vereist)
    Het land waar het product kan worden bezorgd. Dien een ISO 3166-1-landcode in (bijvoorbeeld CH).
  • Prijsdrempel [price_threshold] (vereist)
    Om de prijs aan te geven waarboven de verzending gratis is. Voer een vaste bestelwaarde in en gebruik een punt [.] als decimaal scheidingsteken, bijvoorbeeld 100.00 EUR. Gebruik geen komma [,]. De prijs wordt anders niet correct overgenomen door het systeem.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Ga voor meer informatie naar kenmerken en kenmerkwaarden indienen.

Type Aantal plus valuta (gebruik ISO 4217)
Herhaald veld Dien het kenmerk [free_shipping_threshold] maximaal 25 keer per product in.
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv)

Neem een drempelwaarde voor gratis verzending op in de kop en geef het land en de prijsdrempel aan, gescheiden door een dubbele punt ( : ).

Als u de subkenmerken die u invoert een naam geeft, kunt u ze in willekeurige volgorde doorgeven. Als u waarden voor subkenmerken invoert maar deze geen naam geeft, gaan we ervan uit dat uw kenmerkwaarden de subkenmerken in deze volgorde bevatten:

1. Land [country]
  2. Prijsdrempel [price_threshold]

Naam free_shipping_threshold (country:postal_code)
Mogelijke waarde US:100 USD

Als u de drempelwaarde voor gratis verzending wilt indienen voor verschillende leveringslocaties, gebruikt u het kenmerk drempelwaarde voor gratis verzending [free_shipping_threshold] meerdere keren.

Naam free_shipping_threshold
Mogelijke waarde US:100 USD

Naam free_shipping_threshold
Mogelijke waarde CA:90 CAD

XML (feeds)

Als u de drempelwaarde voor gratis verzending wilt indienen voor verschillende leveringslocaties, gebruikt u het kenmerk drempelwaarde voor gratis verzending [free_shipping_threshold] meerdere keren, inclusief de subkenmerken voor de afzonderlijke bestemmingen.

<g:free_shipping_threshold>
<g:country>US</g:country>
<g:price_threshold>100 USD</g:price_threshold>
</g:free_shipping_threshold>
<g:free_shipping_threshold>
<g:country>CA</g:country>
<g:price_threshold>150 CAD</g:price_threshold>
</g:free_shipping_threshold>

Gebruik de bron Content API for Shopping voor de juiste indeling van uw gegevens voor de Content API.

Best practices

• Dien een prijs voor de bestelling in die in de valuta van het doelland kan worden weergegeven volgens ISO 4217. Geef bijvoorbeeld 1.01 EUR op en niet 1.0012 EUR. Als uw prijs niet in de valuta van het doelland kan worden weergegeven, ronden we het bedrag af op een waarde die wel mogelijk is.
  • De valuta voor de drempelwaarde voor gratis verzending moet gelijk zijn aan de prijsvaluta van de aanbieding.
  • Dien een andere waarde voor gratis verzending in voor elk land waarnaar u verzendt.
  • Vermijd tegenstrijdige gegevens. Voer bijvoorbeeld nooit 2 verschillende drempelwaarden voor gratis verzending in voor hetzelfde land.