I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Core Web Vitals

Core Web Vitals är ett initiativ för att mäta upplevelsen av en webbplats och identifiera områden som kan förbättras. Användarupplevelsen på en webbplats har visat sig ha en direkt inverkan på affärsresultaten. Att erbjuda en bättre upplevelse med en webbplats som läses in och svarar användarna snabbare leder ofta till ökat engagemang och fler konverteringar.

På den här sidan

Snabbstart

Från och med december 2023 kan du se mätvärdet Webbplatshastighet i Bedömning av shoppingupplevelse.

Så fungerar det

Webbplatshastighet i Bedömning av shoppingupplevelse avser ett av de tre Core Web Vitals-mätvärdena som kallas Largest Contentful Paint. Mätvärdet Largest Contentful Paint (LCP) mäter inläsningshastigheten, det vill säga hur lång tid (i sekunder) det tar innan sidan visas. Läs mer om Core Web Vitals-mätvärden.

Obs! Här fokuserar vi på att förbättra Largest Contentful Paint, men vi kommer att utöka våra verktyg för att hjälpa dig att förbättra alla Core Web Vitals-mätvärden.

Nedan ser du en bild av vad LCP innebär för din domän.

The image shows what Largest Contentful Paint  (LCP) means for your domain.

LCP-elementet är det största elementet när sidan läses in. Det är markerat med grönt i det här exemplet.

Bild som jämför en långsam och en snabb webbplats

Vad är ett bra LCP-mätvärde?

För en bra sidupplevelse bör webbsidans innehåll visas inom 2,5 sekunder efter att användaren klickat på länken. Om det tar mer än 4 sekunder anses det vara en dålig upplevelse.

Saker att tänka på

Känn din målgrupp

• Uppgradera till ett globalt NFI om målgruppen finns i hela världen: Om webbplatsvärden finns i ett land men din målgrupp är global upplever användarna troligen lägre hastighet ju längre bort de befinner sig. Om det här gäller dig kan du använda ett nätverk för innehållsleverans (NFI) som passar för en global målgrupp. Om du använder en värdplattform, som Shopify, kan du lösa problemet genom att uppgradera till en nivå med globalt NFI.

Dirigera annonser effektivare

• Minimera omdirigeringar: Om du kör en annons eller e-postkampanjer ska du undvika att använda flera länkförkortare eller webbadresser som måste omdirigeras (till exempel genom att använda exempel.se/blogg i en kampanj som omdirigeras till www.exempel.se/blogg/ där www och det sista snedstrecket måste läggas till).
  • Webbadressparametrar: Cachelagring gör att sidor kan läsas in snabbare genom att webbplatser som du besöker ofta läses in i förväg, och UTM-parametrar som ofta används för marknadsföringskampanjer kan minska användningen av den. Du kan uppdatera infrastrukturen för cachelagring för att undvika webbadressparametrar.

Var uppmärksam på detaljerat innehåll

• Optimera inläsningstiden: Minska antalet snurror med flera bilder som kan påverka sidans totala inläsningstid, eftersom de kan kräva att flera bilder laddas ned samtidigt om de inte implementeras på ett bra sätt.
  • Optimera bildupplösningen: Se till att eventuella mediepartners eller designbyråer tillhandahåller webboptimerade bilder i stället för de bilder i full storlek för utskrift som de ofta tillhandahåller. Du kan använda tjänster som TinyJPG för att snabbt ta bort onödig data från bilder innan du laddar upp dem.
  • Videor: Undvik att använda videor högst upp på webbsidor. Lägg dem hellre längre ned på sidan och försök att begränsa antalet.
Obs! Det här är några vanliga tips som påverkar webbplatshastigheten, men det är inte en fullständig lista och det kan finnas andra problem som kräver att du arbetar med en utvecklare.

Nästa steg

En fullständig lista och mer information finns i vårt blogginlägg och du kan även besöka Page Speed Insights. Om du är Search Console-användare kan du se dina webbplatsinsikter här.