In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over Core Web Vitals

Core Web Vitals is een initiatief om de functionaliteit van websites te kwantificeren om te bepalen waar verbeteringen mogelijk zijn. Het is bewezen dat de gebruikerservaring een directe impact heeft op de bedrijfsresultaten. Websites die een betere functionaliteit bieden en bijvoorbeeld sneller laden en op gebruikers reageren, leiden vaak tot meer betrokkenheid en conversies.

Op deze pagina

Snel aan de slag

Vanaf december 2023 vindt u de statistiek Websitesnelheid op de Shopping Experience Scorekaart.

Hoe het werkt

Op de Shopping Experience Scorekaart verwijst websitesnelheid naar de statistiek Largest Contentful Paint, een van de 3 Core Web Vitals. De statistiek Largest Contentful Paint (LCP) meet de laadsnelheid. Dit geeft aan hoelang het duurt (in seconden) voordat de pagina wordt weergegeven. Meer informatie over Core Web Vital-statistieken

Opmerking: Dit artikel is gericht op het verbeteren van de Largest Contentful Paint (LCP), maar we breiden onze tools uit om al uw Core Web Vital-statistieken te verbeteren.

Hieronder vindt u een visuele weergave van wat de LCP betekent voor uw domein.

The image shows what Largest Contentful Paint  (LCP) means for your domain.

De LCP is het grootste element wanneer de pagina wordt geladen. In dit voorbeeld is dit groen gemarkeerd.

Weergave van een langzame versus snelle website

Wat is een goede LCP precies?

Voor een goede paginafunctionaliteit moet een webpagina deze content binnen 2,5 seconden na een klik op de link tonen. Als dit langer dan 4 seconden duurt, wordt de functionaliteit als slecht beschouwd.

Waar je rekening mee moet houden

Ken uw publiek

• Upgrade naar een wereldwijd CDN als uw doelgroep zich over de hele wereld bevindt: Als u uw website in één land host maar een wereldwijde doelgroep heeft, krijgen gebruikers die zich verder weg bevinden waarschijnlijk met lagere snelheden te maken. Als dit bij u het geval is, kunt u een content delivery network (CDN) gebruiken dat geschikt is voor een wereldwijd publiek. Als u een gehost platform zoals Shopify gebruikt, kunt u dit probleem oplossen door te upgraden naar een CDN op wereldwijd niveau.

Maak uw advertentierouting efficiënter

• Beperk omleidingen: Als u advertentie- of e-mailcampagnes uitvoert, vermijd dan URL's die meerdere keren worden verkort of die moeten worden omgeleid (bijvoorbeeld een campagne met example.com/blog, waarbij moet worden omgeleid naar www.example.com/blog/ door toevoeging van www en een schuine streep aan het einde).
  • URL-parameters: In marketingcampagnes worden vaak UTM-parameters gebruikt, die gebruik van het cachegeheugen kunnen verminderen. Als uw pagina in het cachegeheugen wordt opgeslagen, laadt deze sneller omdat vaak bezochte websites vooraf worden geladen. U kunt uw cacheinfrastructuur updaten om URL-parameters te vermijden.

Houd rekening met uitgebreide content

• Optimaliseer de laadtijd: Verminder het aantal carrousels die uit meerdere afbeeldingen bestaan. Als deze niet optimaal zijn geïmplementeerd, kunnen ze de totale laadtijd van een pagina negatief beïnvloeden omdat er mogelijk meerdere afbeeldingen tegelijk moeten worden gedownload.
  • Gebruik de optimale afbeeldingsresolutie: Mediapartners en ontwerpbureaus leveren vaak afbeeldingen van volledig formaat in afdrukkwaliteit aan. Zorg dat ze in plaats hiervan afbeeldingen leveren die geoptimaliseerd zijn voor het web. Met een service als TinyJPG kunt u snel onnodige gegevens uit afbeeldingen verwijderen voordat u ze uploadt.
  • Video's: Plaats deze niet bovenaan webpagina's maar bewaar ze voor lager op de pagina en probeer ze niet te veel te gebruiken.
Opmerking: Dit zijn enkele algemene tips die invloed hebben op de snelheid van de website. Dit is geen volledige lijst. Er kunnen ook andere problemen zijn waarvoor u samen met een ontwikkelaar moet werken.

Volgende stappen

Voor een volledige lijst en meer informatie gaat u naar onze blogpost en controleert u uw PageSpeed Inzichten. Als u Search Console gebruikt, vindt u uw website-inzichten hier.