Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Core Web Vitals

Core Web Vitals ‑hankkeen mittareiden avulla arvioidaan verkkosivustojen käyttökokemusta ja etsitään parannuskohteita. Verkkosivuston käyttökokemuksella on todistetusti suora vaikutus yrityksen tuloksiin. Kun verkkosivusto latautuu ja reagoi käyttäjien toimiin nopeasti, käyttökokemus paranee. Se johtaa usein käyttäjien aktivoitumisen ja konversioiden määrän lisääntymiseen.

Sisällys

Näin pääset nopeasti alkuun

Joulukuusta 2023 lähtien Ostokokemusmittaristossa näkyy Verkkosivuston nopeus ‐mittari.

Näin se toimii

Ostokokemusmittaristossa näkyvä verkkosivuston nopeus viittaa Largest Contentful Paint ‑latautumisaikamittariin, joka on yksi kolmesta Core Web Vitals ‑mittarista. Largest Contentful Paint (LCP) mittaa sivun latautumisnopeutta eli kuinka monta sekuntia menee, että sivu tulee näkyviin. Lue lisää Core Web Vitals ‑mittareista.

Huom. Largest Contentful Paint ‑tulosten parantaminen on painopisteemme, mutta kehitämme työkalujamme niin, että niiden avulla voi parantaa kaikkia Core Web Vitals ‑mittareita.

Alla on kuva LCP:n merkityksestä verkkotunnuksellesi.

The image shows what Largest Contentful Paint  (LCP) means for your domain.

LCP-elementti on latautuneen sivun suurin elementti, joka näkyy tässä esimerkissä vihreällä korostettuna.

Kuvaus hitaan ja nopean verkkosivuston eroista

Millainen on hyvä LCP-tulos?

Verkkosivun käyttökokemus on hyvä, kun sen sisältö tulee näkyviin 2,5 sekunnin kuluessa linkin klikkaamisesta. Jos latautumiseen menee yli neljä sekuntia, käyttökokemus katsotaan huonoksi.

Hyvä muistaa

Tunne yleisösi

• Siirry käyttämään maailmanlaajuista sisällönjakeluverkkoa, jos yleisösi on maailmanlaajuinen: Jos verkkosivustoasi hostataan tietyssä maassa mutta palvelet asiakkaita maailmanlaajuisesti, sivusto latautuu todennäköisesti hitaammin mitä kauempana asiakkaat asuvat. Siinä tapauksessa maailmanlaajuiselle yleisölle tarkoitetun sisällönjakeluverkon käyttö voi auttaa. Jos käytät Shopifyta tai muuta hostattua alustaa, voit ratkaista ongelman päivittämällä maailmanlaajuiseen sisällönjakeluverkkoon.

Tehokkaampaa mainosten reititystä

• Vähennä uudelleenohjauksia: Jos käytät mainos- tai sähköpostikampanjoita, vältä useiden linkkilyhennysten ja uudelleenohjattavien URL-osoitteiden käyttämistä. Esimerkki: Käytät kampanjassa osoitetta example.com/blog, joka uudelleenohjaa pidempään osoitteeseen www.example.com/blog/.
  • URL-parametrit: UTM-parametreja käytetään usein markkinointikampanjoissa, sillä ne voivat vähentää välimuistitallennusta. Välimuistiin tallentaminen nopeuttaa sivun latautumista esilataamalla usein käytettyjä verkkosivustoja. Voit välttää URL-parametrit päivittämällä välimuisti-infrastruktuurin.

Kiinnitä huomiota multimediasisältöön

• Optimoi latautumisaika: Vähennä useista kuvista koostuvien karusellien käyttöä. Jos karusellia ei ole otettu käyttöön optimaalisesti, useiden kuvien samanaikainen lataaminen voi vaikuttaa sivun kokonaislatautumisaikaan.
  • Optimoi kuvan resoluutio: Varmista, että saat mediakumppaneilta ja designtoimistoilta verkkoon optimoituja kuvia täysikokoisten tulostuslaatuisten kuvien sijaan. Voit poistaa kuvista tarpeettoman datan nopeasti esimerkiksi TinyJPG-palvelun avulla ennen kuvien lataamista.
  • Videot: Käytä videoita harkiten ja lisää ne ennemmin verkkosivun ala- kuin yläosiin.
Huom. Edellä mainitut yleiset seikat vaikuttavat verkkosivuston nopeuteen, mutta lista ei ole kattava. Nopeuteen voivat vaikuttaa myös muut ongelmat, joiden ratkaisemiseen tarvitaan kehittäjän apua.

Mitä seuraavaksi

Jos haluat nähdä koko listan ja saada lisätietoja, tutustu blogipostaukseemme ja PageSpeed Insights ‑sivustoon. Jos olet Search Consolen käyttäjä, tutustu verkkosivustovinkkeihin täällä.