I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om Core Web Vitals

Core Web Vitals er et initiativ, der har til formål at kvantificere oplevelsen på websites med henblik på at identificere områder, der kan forbedres. Brugeroplevelsen på websitet har vist sig at have direkte indvirkning på virksomhedens resultater. Levering af en bedre oplevelse, hvor websites indlæses og reagerer hurtigere på brugernes handlinger, resulterer ofte i øget engagement og flere konverteringer.

På denne side

Hurtig start

Fra og med december 2023 vil du kunne se metric'en "Websitehastighed" angivet i Bedømmelse af købsoplevelse.

Sådan fungerer det

I Bedømmelse af shoppingoplevelse refererer "websitehastighed" til en af de 3 Core Web Vitals, som kaldes Largest Contentful Paint. Metric'en Largest Contentful Paint (LCP) måler indlæsningshastigheden, som angiver, hvor lang tid (i sekunder) det tager, før siden vises. Få flere oplysninger om metrics for Core Web Vitals.

Bemærk! Vi fokuserer på at forbedre Largest Contentful Paint her, men vi udvider vores værktøjer for at forbedre alle dine metrics for Core Web Vitals.

Nedenfor kan du se en visuel gengivelse af, hvad LCP betyder for dit domæne.

The image shows what Largest Contentful Paint  (LCP) means for your domain.

LCP-elementet er det største element, når siden indlæses – fremhævet med grønt i dette eksempel.

Skildring af et langsomt og hurtigt website

Hvad er en god LCP-metric?

For at sikre en god sideoplevelse skal en webside forsøge at vise dets indhold inden for 2,5 sekunder efter, at der klikkes på linket. Hvis dette tager over 4 sekunder, betragtes det som en dårlig oplevelse.

Ting, du skal være opmærksom på

Kend din målgruppe

• Opgrader til et globalt CDN, hvis din målgruppe befinder sig i hele verden: Hvis dit website hostes i ét land, men vises til en global målgruppe, oplever brugerne sandsynligvis en lavere hastighed, hvis de er længere væk. Hvis dette er tilfældet, kan du bruge et netværk til indholdslevering (CDN, Content Delivery Network), der er velegnet til en global målgruppe. Hvis du bruger en hostet platform som f.eks. Shopify, kan du opgradere til et globalt CDN-niveau for at løse dette problem.

Gør din annonceomdirigering mere effektive

• Minimer omdirigeringer: Hvis du kører en annonce eller mailkampagner, bør du undgå at bruge flere linkforkortelser eller webadresser, der skal omdirigeres (f.eks. brug af eksempel.dk/blog i en kampagne, der skal omdirigeres til www.eksempel.dk/blog/, med tilføjelse af www og en skråstreg i enden).
  • Webadresseparametre: UTM-parametre bruges ofte til marketingkampagner og kan reducere cachelagring, og cachelagring hjælper med at indlæse din side hurtigere ved at forudindlæse ofte besøgte websites. Du kan opdatere din infrastruktur for cachelagring for at undgå webadresseparametre.

Vær opmærksom på detaljeret indhold

• Optimer indlæsningstid: Reducer karruseller, der er lavet af flere billeder, og som kan påvirke en sides samlede indlæsningstid, da det kan kræve, at der downloades flere billeder på samme tid, hvis de ikke er implementeret optimalt.
  • Optimer billedopløsningen: Sørg for, at mediepartnere eller designbureauer leverer weboptimerede billeder i stedet for billeder i fuld størrelse, som de ofte gør. Du kan bruge en tjeneste som f.eks. TinyJPG til hurtigt at fjerne unødvendige data fra billeder, før du uploader dem.
  • Videoer: Undgå at bruge dem øverst på websider, og gem dem længere nede på siden. Prøv desuden på ikke at bruge dem for meget.
Bemærk! Disse tips påvirker websitehastigheden, men listen er ikke udtømmende, og der kan være andre problemer, der kræver samarbejde med en udvikler.

Næste trin

Du kan se en komplet liste og flere oplysninger i vores blogindlæg og tjekke dine PageSpeed Insights. Hvis du er Search Console-bruger, kan du også få indsigter i dit website her.