I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om programmet Butikskvalitet

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Klicka här om du vill ha information om programmet Top Quality Store i klassiska Merchant Center.

Det här programmet är tillgängligt i flera länder med olika funktioner. Den här tabellen uppdateras när fler länder/funktioner blir tillgängliga.

Land Kvalitetssignaler
(vilka signaler som är tillgängliga kan variera beroende på land)
Totalt kvalitetsresultat Märket Kvalitetsbutik
USA Ja Ja Ja
CA, AU, NZ Ja Nej Ja
IN, JP Ja Nej Nej – kommer 2024
Resten av världen Nej Nej Nej

Med programmet Butikskvalitet kan du ge kunderna en riktigt bra shoppingupplevelse.

Genom att uppfylla vissa kriterier kan du få

Exempel på shoppinggränssnitt med Google-märket G i en butiks profil för att ange att det uppfyller prestationskraven för säljare.

• märket Kvalitetsbutik som visas i din produktinformation och stärker kundernas förtroende för produkter från ditt företag
  • en framträdande placering på Shopping-fliken
  • förtur till Googles nya funktioner.

På den här sidan

Så fungerar det

Programmet övervakar upplevelsen du erbjuder inom flera områden, bland annat frakt, returer, bläddring, köpupplevelse och butiksbetyg (mer information finns i avsnitten nedan). Inom var och en av de uppmätta kategorierna får du ett betyg mellan 0 och 10. Poängen bestäms utifrån dina resultat för varje mätvärde inom varje kategori. Till exempel innehåller betyget för kategorin frakt mätvärdesbetyg för leveranstid och fraktkostnad. För varje mätvärde i varje kategori får du betyget Låg, Någorlunda, Bra, Jättebra eller Enastående. All den här informationen avgör ditt övergripande kvalitetsresultat, som också betygsätts på en skala från Låg till Enastående. För att få märket Kvalitetsbutik måste du få betyget Enastående för ditt övergripande kvalitetsresultat. Du behöver inte få betyget Enastående i varje kategori för att rankas som Enastående i det övergripande kvalitetsresultatet.

När du har konfigurerat ditt Merchant Center-konto och har godkända produkter registreras du automatiskt för det här programmet. Dina resultat övervakas automatiskt, och fördelarna tillämpas på dina erbjudanden när du når en viss resultattröskel.

Målet med programmet är att skapa motivation till att ge kunderna en fantastisk kundupplevelse. Dessutom kan du dra nytta av fördelarna oavsett företagsstorlek eller bransch. Du får inga påföljder om du inte erbjuder en viss nivå av kundupplevelse eller inte tillhandahåller all eller den begärda informationen. Du får bara inte de förmåner som anges ovan.

Google kan göra dina erbjudanden mer framträdande på Shopping-fliken eller i kampanjmoduler om du tillhandahåller information om vissa av de områden av kundupplevelsen som anges nedan. Du måste dock ha det övergripande betyget Enastående för att vara kvalificerad för märket. Programmätvärdena visas inte direkt för kunder på individuell erbjudandenivå. Programmets mätvärden är i stället viktade medelvärden för exponeringar och visas bara i ditt Merchant Center-konto.

Google utvärderar informationen som du tillhandahåller varje dag. Alla mätvärden beräknas utifrån ett exponeringsviktat genomsnitt, men det finns en fast tillbakablicksperiod. Om ditt betyg har varit Möjlighet eller Jämförbar ett tag kan det ta några veckor innan Googles bedömning återspeglar dina förbättringar. Alla säljare på plattformen kan ta del av programmet och resultaten utvärderas i förhållande till alla andra säljare.

Obs! Standarderna och kriterierna för att få märket Kvalitetsbutik uppdateras regelbundet för att ge en bra shoppingupplevelse. Sådana ändringar kan leda till att man får eller förlorar märket Kvalitetsbutik oberoende av kvaliteten på signalerna. Du hittar den senaste informationen om märkesstatus och signalkvalitet på sidan Butikskvalitet i ditt Merchant Center-konto.

Viktigt att tänka på: Om du inte har några betyg eller saknar vissa betyg kan det bero på att du i nuläget inte tillhandahåller informationen som krävs eller att dina erbjudanden inte har fått tillräcklig mycket exponering under tillbakablicksperioden.

Om du anger fraktinformation på erbjudandenivå måste du ange både fraktkostnad och transporttid för varje erbjudande. Data på erbjudandenivå åsidosätter data på kontonivå, så funktionen Butikskvalitet använder dessa värden för att fastställa din resultatnivå.

På sidan Butikskvalitet kan du se vilka områden du anger information om och hur du uppdaterar information som saknas.

Exempel

Barbara's Buckles har ett tomt betyg för leveranstid. De undersöker saken och inser att de tillhandahåller fraktkostnader utan att ange leveranstider. De skapar en leveranstjänst för produkterna som innehåller både fraktkostnader och leveranstid. När tillbakablicksperioden är över uppdateras deras betyg med ett nytt värde som visar leveranstiden, vilket kan öka synlighet och resultat på Shopping-fliken.

Anvisningar

Se ditt resultat

Visa resultat för varje mätvärde och totalbetyget i Merchant Center Next

1. Välj Ditt företag i den vänstra navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Butikskvalitet.

Som standard visar sidan Butikskvalitet hur du jämför dig med andra säljare som säljer produkter i din kategori. Om du säljer i flera kategorier visar standardinställningen en jämförelse med alla butiker. Du kan växla till att visa hur du jämför dig med direkta konkurrenter genom att klicka på rullgardinsmenyn bredvid Hur ditt företag står sig i jämförelse med andra i {country name} och sedan klicka på Direkta konkurrenter. Tänk på att dina direkta konkurrenter är de butiker som visar produkter bredvid dina produkter.

För att få ett märke måste du ha bra resultat i alla obligatoriska mätvärden i förhållande till andra säljare. Alla mätvärden beräknas dagligen och har en tillbakablicksperiod för att säkerställa kontinuerliga resultat.

Förbättra ditt resultat

Fraktupplevelse

Mätvärdena i det här avsnittet mäter frakt- och leveransupplevelsen du erbjuder kunderna.

• Leveranstid: Antalet dagar det bör ta kunderna att få sina beställningar (detta kan konfigureras via API eller direkt i Merchant Center ).
  • Leveranskostnad: Kostnaden för att ta emot beställningar exklusive varukostnader (kan konfigureras via API eller direkt i Merchant Center).

Returupplevelse

Mätvärdena i det här avsnittet mäter returupplevelsen du erbjuder kunderna.

• Returperiod: Antalet dagar som kunder kan returnera en vara (detta kan konfigureras via API eller direkt i Merchant Center).
  • Returkostnad: Kostnaden för kunder att returnera en vara (detta kan konfigureras via API eller direkt i Merchant Center).
Obs! På sidan Butikskvalitet visas även om en av dina returpolicyer har avvisats eller om en ny returpolicy har samlats in från din webbplats. Se till att åtgärda avvisade policyer och acceptera, delvis acceptera eller ignorera alla föreslagna returpolicyer för att förbättra returresultatet.

Webbupplevelse

Mätvärdena i det här avsnittet mäter kundens upplevelse när de besöker din webbplats. Läs mer i Om värdefullt innehåll.

• Bilder med hög upplösning: Information som hämtas från din webbplats om procentandelen bilder på webbplatsen som är mer än 1 048 pixlar.
  • Bilder per vara: Information som hämtas från din webbplats om det genomsnittliga antalet bilder per vara.
  • Webbplatshastighet för dator: Tiden det tar att visa webbplatsens innehåll fullständigt på datorer.
  • Webbplatshastighet för mobila enheter: Den tid det tar att visa innehållet helt på mobilversionen av din webbplats.

Köpupplevelse

Mätvärdena i det här avsnittet mäter kundens upplevelse när de köpte en produkt från din webbplats.

• Andel avvisade kampanjer: Procentandelen av dina kampanjer som inte har godkänts (gäller endast om du kör kampanjer och skickar in dem till Google). Läs mer grundläggande information om kampanjer.
  • Godkända typer av elektronisk plånbok: Information som hämtas från din webbplats om antalet betalningsmetoder du godtar i e-plånboken. De typer av digitala plånböcker som för närvarande spåras av programmet Butikskvalitet är PayPal, Google Wallet, Apple Pay och Amazon Pay. Läs om hur du lägger till eller uppdaterar digital plånbok som betalningsmetod.

Butiksbetyg

Ett betyg som kalibreras av Google utifrån flera källor, bland annat Google Kundrecensioner, recensioner från oberoende webbplatser för säljaromdömen och resultatmätvärden från shoppingundersökningar utförda på uppdrag av Google.

Om du vill välja bort programmet Butikskvalitet kan du kontakta supporten via knappen Kontakta oss nedan. Tänk på att programmet inte innebär några påföljder om du inte uppfyller en viss resultatstandard. Programmet är endast avsett att belöna återförsäljare som ger en utmärkt kundupplevelse.