I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa returpolicyer (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify
En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om hur du konfigurerar returpolicyer (för Shopify-användare) i Merchant Center Next.

Returpolicyn avgör när kunderna är kvalificerade att skicka returbegäranden och hur returavgifter tillämpas på din butik. Om du vill tillåta kunder att begära returer måste du aktivera returer via självbetjäning på administratörssidan i Shopify.

Bilden visar hur attribut för returpolicyer visas i Merchant Center.

På den här sidan

Fördelar

• Kundens förtroende: Tydliga returpolicyer kan öka kundernas förtroende för din butik. Kunder är mer benägna att handla när de vet att de kan returnera varor som de inte är nöjda med. Det förbättrar den övergripande shoppingupplevelsen och ökar sannolikheten för att få märket Top Quality Store.
  • Förbättra produktresultatet: Returpolicyn är en viktig faktor för potentiella köpare som fattar ett köpbeslut, och att visa dina returpolicyer i annonser och produktannonser med kommentarer kan bidra till att förbättra det övergripande resultatet för dina produkter.
  • Skilj dig från konkurrenterna: Nå fler kunder och skapa förtroende genom att visa upp policyer för kostnadsfria returer och förlängd returperiod.

Anvisningar för hur du skapar returpolicyer

Du kan aktivera kostnadsfria returer genom att uppdatera dina returpolicyer med specifik information om returkostnad och returperiod. Du kan uppdatera returpolicyn direkt i Shopify eller i ditt Merchant Center-konto.

Steg 1 av 2: Lägg till din returpolicy i Shopify

Du kan antingen skapa returpolicyer på Shopify-administratörssidan eller skapa en skriftlig återbetalningspolicy för returer. Läs om hur du skapar returregler och returpolicy i Shopify.

Steg 2 av 2: Dela dina returpolicyer med Google

Du kan konfigurera returer genom att skapa returpolicyer i Merchant Center-kontot. Returpolicyer kan kopplas till alla produkter, specifika produktgrupper eller till och med en enskild produkt genom att du använder attributet returpolicyetikett [return_policy_label] i produktflödet.

Så här skapar du returregler i Merchant Center

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Leverans och returer i menyn Verktyg.
  3. Klicka på fliken Returer.
  4. Klicka på Lägg till policy i rutan högst upp.

Läs om hur du skapar returpolicyer för Shopping-annonser och gratisannonser.

Rekommenderade metoder

• Returpolicyer är en viktig beslutsfaktor för kunder. Erbjud kostnadsfria returer, kostnadsfria byten och längre returperioder som gör det lättare för kunderna att välja dina produkter i stället för andra.
  • Genom att erbjuda 30 dagars retur, 90 dagars retur eller livstidsgaranti kan företag stärka kundernas förtroende, öka försäljningen, främja lojalitet, minska returer, generera positiva recensioner och förbättra varumärkets rykte.
  • Du kan skapa ett säsongsbundet undantag med specifika datumintervall för att erbjuda en förlängd returperiod under julhandeln.
  • Ange undantag från returpolicyer (till exempel slutlig försäljning och färskvaror) genom att skapa en undantagspolicy.

Relaterad länk