I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera frakt (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify
En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du letar efter information om hur du konfigurerar fraktinställningar (för Shopify-användare) i Merchant Center Next.

Fraktinformation krävs för att visa dina produkter på Google och ge kunderna värdefull information. Beroende på vilket land du skickar produkterna till måste du kanske konfigurera fraktavgifter för att uppfylla kraven i Google Merchant Center.

Den här artikeln innehåller anvisningar om att konfigurera frakt. Mer information om att optimera fraktprocessen finns i artikeln Rekommenderade metoder för frakt.

På den här sidan

Fördelar

• Färre övergivna kundvagnar: Leveranstid och fraktkostnad är de vanligaste orsakerna till att kunder inte slutför köp. Genom korrekt och aktuell fraktinformation minskar du risken för ej slutförda beställningar och förbättrar konverteringsfrekvensen.
  • Ökad klickfrekvens: Kunder anger genomgående frakt som en av de viktigaste faktorerna när de köper online. Med aktuell fraktinformation får du fler klick och mer engagemang från potentiella kunder, vilket ökar din synlighet online.
  • Öka kundernas förtroende med märket Top Quality Store: Fraktkostnad är ett av de viktiga kriterierna för att skapa förtroende hos kunderna och få märket Top Quality Store.
  • Locka fler kunder och skapa förtroende: Genom att erbjuda smidig och pålitlig frakt skapar du förtroende hos kunderna och uppmuntrar dem att komma tillbaka för flera köp.

Gör så här

Google & YouTube-appen på Shopify gör det möjligt att använda en av de två metoderna nedan för att konfigurera och synkronisera fraktinformationen. Den första metoden för att ställa in frakt på Shopify-kontot rekommenderas för de flesta Shopify-användare, särskilt dem med enklare fraktinställningar.

Metod 1: Konfigurera frakt i Shopify

Det går att konfigurera en fraktstrategi, till exempel fraktmetod och lokal leverans- och hämtningsmetod. För företag med flera adresser är det möjligt att ange fraktavgift per plats i varje leveransprofil och på så sätt få större kontroll över fraktkostnaderna. Om du vill erbjuda kunder lokala metoder för att ta emot sina produkter går det att konfigurera hämtning och lokal leverans.

Läs om hur du konfigurerar och hanterar frakt och leverans i Shopify.

Kontrollera alltid att fraktkonfugurationen i Shopify är korrekt. Kontrollera sedan att alla fraktinställningar synkroniseras med Merchant Center.

Obs! Det går endast att synkronisera fraktavgifter i den allmänna fraktprofilen med Google Merchant Center. Om du använder anpassade fraktprofiler synkroniseras priserna felaktigt med Google Merchant Center och orsakar fel. Mer information om fraktprofiler finns i Konfigurera fraktavgifter.

Om du har konfigurerat en fraktzon för landet dit du skickar produkter är det möjligt att importera fraktinställningar från din butik automatiskt.

Så här synkroniserar du fraktinställningarna med Merchant Center

1. Klicka på Inställningar i Google & YouTube-appen.
  2. Klicka på Hantera intill Fraktinställningar i avsnittet Produktflödets inställningar.
  3. Välj Importera fraktinformation automatiskt på sidan Hantera fraktinställningar.

När butikens fraktinställningar uppdateras, återimporteras ändringarna automatiskt till Google Merchant Center.

Läs om hur du ställer in kostnadsfri och snabb frakt i Shopify i artikeln Rekommenderade metoder för frakt.

Metod 2: Konfigurera frakt i Merchant Center

Det här alternativet är lämpligt för Shopify-användare med avancerade eller anpassade fraktinställningar.

Med fraktinställningarna i Merchant Center kan du konfigurera leveranstjänster manuellt på kontonivå. Om du hellre vill ange fraktkostnad och leveranstid för varje produkt använder du attributet frakt [shipping] i stället. Om du vill ställa in fraktinställningar på kontonivå måste du konfigurera en leveranstjänst i Merchant Center eller via Shipping Settings API. För varje leveranstjänst kan du konfigurera ett antal inställningar, som fraktkostnad, leveranstid och sista datum för beställningar inför högtider.

I Merchant Center finns avancerade inställningar, till exempel lägsta ordervärde, fraktavgiftstabeller, undertabeller för komplexa fraktscenarier, fraktbolagsberäknade avgifter och möjlighet att koppla din fraktdata från tredjepartspartner.

Läs mer om fraktinställningar.

Tips! Kostnaderna som du skickar till Merchant Center måste överensstämma med kostnaderna du debiterar i Shopify-butiken. Om kostnaderna inte helt stämmer överens är det bättre att du skickar lite för höga siffror till Merchant Center. Tänk på att kunderna beaktar dessa kostnader och leveranstiden när de bestämmer om de ska klicka på en produkt eller inte.

Läs mer om att ställa in kostnadsfri och snabb frakt i Merchant Center i artikeln Rekommenderade metoder för frakt.