I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Konfigurer frakt (for Shopify-brukere)

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.
Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du konfigurerer fraktinnstillinger (for Shopify-brukere) i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Fraktinformasjon er nødvendig for at produktene dine skal vises på Google, og inneholder nyttige opplysninger for kundene. Avhengig av landet du sender produktene dine til, kan det hende du må konfigurere fraktsatsene dine i henhold til Google Merchant Center-kravene.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du konfigurerer frakt. For å finne ut mer om optimalisering av frakt- og leveringstjenestene dine, les artikkelen om anbefalte fremgangsmåter for frakt og levering.

På denne siden

Fordeler

• Færre forlatte handlekurver: Leveringstid og fraktkostnader er de vanligste årsakene til at kunder forlater handlekurven. Ved å ha nøyaktig og oppdatert fraktinformasjon kan du redusere sannsynligheten for at kunder ikke gjennomfører bestillingene sine, slik at konverteringsfrekvensene dine forbedres.
  • Økt klikkfrekvens: Mange kunder vurderer frakt som en av de viktigste faktorene når de handler på nettet. Med oppdatert fraktinformasjon kan du generere flere klikk og mer engasjement fra potensielle kunder, og dermed bli mer synlig på nettet.
  • Få økt tillit hos kundenes med et «Kvalitetsbutikk»-merke: Fraktkostnader er et av de viktige kriteriene for å skape tillit hos kundene og få et «Kvalitetsbutikk»-merke.
  • Tiltrekk deg flere kunder og skap tillit: Ved å tilby en sømløs og pålitelig fraktopplevelse skaper du tillit hos kundene og oppmuntrer dem til å handle fra deg igjen.

Veiledning

Når du bruker Google & YouTube-appen på Shopify, kan du bruke en av de to metodene nedenfor til å konfigurere og synkronisere fraktinformasjonen din. Den første metoden, som er å konfigurere frakt i en Shopify-konto, anbefales for de fleste Shopify-brukere, spesielt de med enkle fraktinnstillinger.

Metode 1: Konfigurer frakt i Shopify

Du kan konfigurere fraktstrategien din, inkludert fraktmåte, lokal levering og lokal hentemåte. For bedrifter som er basert flere steder, kan du konfigurere fraktsatser per sted i hver fraktprofil for å få bedre kontroll over fraktkostnadene. Hvis du ønsker å tilby lokale måter som kundene kan motta produktene sine på, kan du konfigurere henting og lokal levering.

Finn ut hvordan du konfigurerer og administrerer frakt og levering i Shopify.

Du må alltid gjennomgå fraktoppsettet i Shopify for å sikre at det er riktig. Deretter må du bekrefte at alle fraktinnstillingene er synkronisert med Merchant Center.

Merk: Det er bare fraktsatsene i hovedprofilen for frakt («General shipping») som kan synkroniseres med Google Merchant Center. Hvis du bruker egendefinerte fraktprofiler, synkroniseres satsene med Google Merchant Center på uriktig måte, noe som fører til feil. Du finner mer informasjon om fraktprofiler i artikkelen om konfigurering av fraktsatser.

Hvis du har konfigurert en fraktsone for landet du leverer produkter i, kan du automatisk importere fraktinnstillingene fra butikken din.

Slik synkroniserer du fraktinnstillingene dine med Merchant Center

1. Klikk på Settings (Innstillinger) i Google & YouTube-appen.
  2. Klikk på Manage (Administrer) ved siden av «Shipping settings» (Fraktinnstillinger) under «Your product feed setting» (Innstillinger for produktfeeden).
  3. Velg Automatically import shipping information (Importer fraktinformasjon automatisk) på «Manage shipping settings»-siden (Administrer fraktinnstillinger).

Hver gang fraktinnstillingene for butikken din oppdateres, importeres endringene automatisk til Google Merchant Center på nytt.

Finn ut hvordan du konfigurerer fri frakt og rask levering i Shopify, i artikkelen om anbefalte fremgangsmåter for frakt.

Metode 2: Konfigurer frakt i Merchant Center

Dette alternativet passer for Shopify-brukere med avanserte eller tilpassede fraktinnstillinger.

Bruk «Fraktinnstillinger» i Merchant Center til å konfigurere frakttjenester manuelt på kontonivå. Hvis du foretrekker å oppgi fraktkostnad og leveringstid for hvert produkt, bruker du attributtet for frakt [shipping] i stedet. For å legge inn fraktinnstillinger på kontonivå kan du konfigurere en frakttjeneste i Merchant Center eller via Shipping Settings API. Du kan konfigurere en rekke innstillinger for hver frakttjeneste, for eksempel fraktkostnader, leveringstid og leveringsstopp i høytider.

I Merchant Center har du avanserte innstillinger, inkludert minste bestillingsverdier, tabeller for fraktsats, undertabeller for komplekse fraktscenarioer, transportørberegnede satser og muligheten til å knytte sammen fraktinformasjon fra tredjepartspartnere.

Finn ut mer om fraktinnstillinger.

Tips: Kostnadene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med kostnadene du oppgir i Shopify-butikken din. Hvis du ikke kan legge inn helt like kostnader, bør du oppgi et høyere anslag for kostnadene du sender inn til Merchant Center. Husk at kundene vurderer disse kostnadene og leveringstidene når de bestemmer seg for om de skal klikke på produktet ditt.

Finn ut hvordan du konfigurerer fri frakt og rask levering i Merchant Center, i artikkelen om anbefalte fremgangsmåter for frakt.