In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Verzending instellen (voor Shopify-gebruikers)

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify
Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over hoe u verzending instelt (voor Shopify-gebruikers) in Merchant Center Next.

Verzendgegevens zijn noodzakelijk om uw producten te tonen op Google en uw klanten waardevolle informatie te bieden. Afhankelijk van het land waarnaar u uw producten verzendt, moet u mogelijk verzendtarieven instellen om te voldoen aan de vereisten van Google Merchant Center.

In dit artikel vindt u instructies over hoe u verzending instelt. Ga naar het artikel Best practices voor verzending voor meer informatie over hoe u uw verzendproces optimaliseert.

Op deze pagina

Voordelen

• Minder verlaten winkelwagentjes: De verzendsnelheid en -kosten zijn de meest voorkomende redenen dat klanten hun aankoop afbreken. Door nauwkeurige en up-to-date verzendinformatie te tonen, verkleint u de kans dat klanten hun bestelling verlaten en verbetert u uw conversiepercentage.
  • Hogere klikfrequenties: Voor veel kopers is verzending een van de belangrijkste factoren als ze online kopen. Als u uw verzendkosten up-to-date houdt, levert dit u meer klikken en betrokkenheid van potentiële klanten op en geeft u uw online zichtbaarheid een boost.
  • Vergroot het vertrouwen van klanten met de badge Winkel van topkwaliteit: verzendkosten zijn een belangrijk criterium om het vertrouwen van klanten te vergroten en de badge Winkel van topkwaliteit te krijgen.
  • Trek meer klanten aan en bouw hun vertrouwen op: Door bestellingen naadloos en betrouwbaar te verzenden, bouwt u vertrouwen op bij uw klanten en zijn ze sneller geneigd om opnieuw bij u te kopen.

Instructies

Als u de Google & YouTube-app op Shopify gebruikt, kunt u uw verzendgegevens instellen en synchroniseren via 1 van de 2 methoden hieronder. De 1e methode om verzending in te stellen in uw Shopify-account is aanbevolen voor de meeste Shopify-gebruikers, in het bijzonder als u eenvoudige verzendinstellingen gebruikt.

Methode 1: Verzending instellen in Shopify

In Shopify kunt uw verzendstrategie instellen, waaronder uw verzendmethode, lokale levering en lokale ophaalmethode. Als uw bedrijf meerdere locaties heeft, kunt u binnen elk verzendprofiel verzendtarieven per locatie instellen. Zo heeft u meer controle over uw verzendkosten. Als u klanten lokale methoden wilt bieden om hun producten te krijgen, stelt u ophalen en lokale bezorging in.

Ontdek meer informatie over hoe u verzending en bezorging instelt en beheert in Shopify.

Controleer altijd of uw verzendinstellingen in Shopify kloppen. Ga ook na of al uw verzendinstellingen zijn gesynchroniseerd met Merchant Center.

Opmerking: Alleen de verzendtarieven in uw algemene verzendprofiel worden gesynchroniseerd met Google Merchant Center. Als u aangepaste verzendprofielen gebruikt, worden de tarieven onjuist gesynchroniseerd met Google Merchant Center en treden er fouten op. Ga naar Verzendtarieven instellen voor meer informatie over verzendprofielen.

Als u een verzendzone heeft ingesteld voor het land waarnaar u producten verzendt, kunt u automatisch verzendinstellingen importeren vanuit uw winkel.

Stappen om uw verzendinstellingen te synchroniseren met Merchant Center

1. Klik in de Google & YouTube-app op Instellingen.
  2. Ga naar het gedeelte Uw instellingen voor de productfeed en klik op Beheren naast Verzendinstellingen.
  3. Selecteer op de pagina Verzendinstellingen beheren de optie Verzendgegevens automatisch importeren.

Elke keer dat u de verzendinstellingen van uw winkel updatet, worden de wijzigingen automatisch opnieuw geïmporteerd naar Google Merchant Center.

In dit artikel met best practices voor verzending leert u hoe u gratis en snelle verzending instelt in Shopify.

Methode 2: Verzending instellen in Merchant Center

Deze optie is geschikt voor Shopify-gebruikers met geavanceerde of aangepaste verzendinstellingen.

Gebruik de verzendinstellingen in Merchant Center om handmatig verzendservices op accountniveau in te stellen. Als u de verzendkosten en -tijd voor elk product wilt instellen, gebruikt u het kenmerk verzending [shipping]. Kies een verzendservice in Merchant Center of via de Shipping Settings API als u verzendinstellingen op accountniveau wilt invoeren. Voor elke verzendservice kunt u een aantal instellingen configureren, zoals de verzendkosten, levertijd en uiterlijke besteldatums voor feestdagen.

In Merchant Center beschikt u over geavanceerde instellingen zoals minimale bestelwaarden, tabellen met verzendtarieven, subtabellen voor complexe verzendscenario's, door de bezorgdienst berekende tarieven en een optie om uw verzendgegevens van externe partners te koppelen.

Meer informatie over verzendinstellingen

Tip: De kosten die u bij Merchant Center instelt, moeten overeenkomen met de kosten in uw Shopify-winkel. Als u niet exact dezelfde kosten kunt invoeren, schat u de cijfers die u bij Merchant Center opgeeft hoger in. Klanten beslissen afhankelijk van deze kosten en leveringssnelheid of ze wel of niet op uw product klikken.

In dit artikel met best practices voor verzending vindt u meer informatie over hoe u gratis en snelle bezorging instelt in Merchant Center.