I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa returpolicyer (för Shopify-användare)

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify
En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Klicka här om du letar efter information om att konfigurera returpolicyer (för Shopify-användare) i klassiska Merchant Center.

Returpolicyn avgör när kunderna är kvalificerade att skicka returbegäranden och hur returavgifter tillämpas i din butik. Tillåt kunder att begära returer genom att aktivera returer genom självbetjäning på administratörssidan i Shopify.

På den här sidan

Fördelar

• Kundens förtroende: Tydliga returpolicyer ökar kundernas förtroende för din butik. Kunder är mer benägna att handla när de vet att det går att returnera varor som de inte är nöjda med. Det förbättrar den övergripande shoppingupplevelsen och ökar sannolikheten att få märket Top Quality Store.
  • Förbättra produktresultat: Returpolicyn är en viktig faktor för potentiella köpare som fattar ett köpbeslut. Att visa returpolicyerna i annonser och produktannonser genom annoteringar bidrar till att förbättra det övergripande resultatet för dina produkter.
  • Skilj dig från konkurrenterna: Nå fler kunder och skapa förtroende genom att visa upp policyer för kostnadsfria returer och förlängd returperiod.

Anvisningar för att skapa returpolicyer

Det går att aktivera kostnadsfria returer genom att uppdatera returpolicyerna med specifik information om returkostnader och returperiod. Det går att uppdatera returpolicyn direkt i Shopify eller i ditt Merchant Center-konto.

Steg 1 av 2: Lägg till en returpolicy i Shopify

Det går antingen att skapa returpolicyer på Shopifys administratörssida eller att skapa en skriftlig återbetalningspolicy för returer. Läs om att ställa in returregler och returpolicy i Shopify.

Steg 2 av 2: Dela returpolicyerna med Google

Det går även att konfigurera returer genom att skapa returpolicyer i Merchant Center-kontot. Returpolicyer går att koppla till alla produkter, specifika produktgrupper eller till och med till en enskild produkt genom att använda attributet returpolicyetikett [return_policy_label] i produktflödet.

Så här skapar du returregler i Merchant Center

Step 1 Klicka på Frakt och returer på menyn Sida i ditt Merchant Center-konto.

Step 2 Klicka på fliken Returpolicyer.

Step 3 Klicka på + Lägg till returpolicy.

Obs! Det går att visa förslag på returpolicyer. Förslagen har anpassats efter dig genom information som har samlats in från din webbplats och är utformade för att ge bästa möjliga användarupplevelse. Du kan godkänna dem, delvis godkänna dem eller ignorera dem och börja från början. Det går att granska returpolicyn innan du sparar den eller redigera den när som helst.

Det går även att lägga till returpolicyer på fliken Returpolicyer under Leverans och returer, genom flöden eller genom Content API.

Läs om att ställa returpolicyer för Shopping-annonser och gratisannonser.

Rekommenderade metoder

• Returpolicyer är en viktig beslutsfaktor för kunderna. Företag med en returpolicy får typiskt 3 % ökning i genomsnittligt antal varor per beställning och högre konverteringsvärde. Erbjud kostnadsfria returer, kostnadsfria byten och längre returperioder som gör det lättare för kunderna att välja dina produkter framför andra.
  • Genom att erbjuda 30 dagars retur, 90 dagars retur eller livstidsgaranti stärker företag kundernas förtroende, ökar försäljningen, främjar lojalitet, minskar returer, genererar positiva recensioner och förbättrar varumärkets rykte.
  • Du lockar fler potentiella kunder om du delar returkostnaden och erbjuder kostnadsfria returer.
  • Det går att skapa ett säsongsbundet undantag med specifika datumintervall för att erbjuda en förlängd returperiod under julhandeln.
  • Ange undantag från returpolicyer (till exempel slutlig försäljning och färskvaror) genom att skapa en undantagspolicy.

Relaterad länk