I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Översikt i Merchant Center Analytics

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

Fliken Översikt i Resultat innehåller kort som hjälper dig att fatta det bästa beslutet för ditt företag. Korten ger dig mer information om trafiken och håller dig informerad om de senaste trenderna.

På den här sidan

Fördelar

På fliken Översikt kan du

• få en inblick i resultaten för dina produkter, butiker och annat än produkter på ett och samma ställe
  • se viktiga mätvärden för hur dina produkter och varumärken med mera utvecklas över tid
  • hålla koll på hur det går för butikens Företagsprofil på Google Sök och Maps genom att spåra olika mätvärden under en viss tidsperiod.
  • Läs om de senaste trenderna (vad människor söker efter på Google).

Du kan använda information på de här korten till att avgöra hur du bäst kan marknadsföra dina produkter och få verksamheten att växa.

Så fungerar det

Kom igång genom att öppna sidan Resultat i Merchant Center. På fliken Översikt finns ett urval anpassade kort baserat på trafiken till din webbplats. Du kan hitta svar på viktiga frågor och påståenden som Hur många klick på Google ledde till din webbplats? och Vad människor söker efter på Google.

Om du vill veta mer och fördjupa dig i specifika sökämnen, produkter eller tidsintervall klickar du på kortet för att öppna en mer avancerad upplevelse som innehåller mer djupgående information.

Vad som är tillgängligt

Antalet klick på Google som ledde till din webbplats

En uppdelning av trafiken till din webbplats, organisk kontra Ads, visas för följande:

• Produkter: trafik från Google till produktinformationssidor på din webbplats.
  • Butik på Sök och Maps: spåra alla interaktioner med butikens Företagsprofil på Google Sök och Maps.
  • Webbplatsresultat som inte är produkter: trafik från Google till sidor på din webbplats som inte är produktinformationssidor. Det kan vara startsidan på din webbplats, sidor för frakt- och returpolicyer, produktkategorisidor med mera.

Vad människor söker efter på Google

Ta reda på hur populärt ett sökämne är i förhållande till det största intresset för det. 100 anger största intresse, 50 är hälften så stort intresse och 0 anger att det inte finns tillräckligt med data.

Klicka på Visa alla sökningar om du vill ha mer information. Filtrera eller sortera resultaten utifrån följande värden:

• Sökrankning: Google betygsätter produkter och varumärken utifrån hur ofta kunder söker efter dem. Ju lägre siffra, desto högre är rankningen på din produktkategori i sökningar.
  • Söktrend: Visar hur mycket en produktkategori har ökat i popularitet jämfört med en tidigare period eftersom kunder söker efter dem oftare.
  • Tidsperiod: Välj en tidsperiod från de senaste 30 eller 120 dagarna och visa trendprognoser för de kommande sju eller 30 dagarna.
  • Land: Ett av länderna du säljer i är valt som standard, men du kan utforska trender i andra länder genom att ändra filtervärdena.

Rapportinformationen kan laddas ned. Klicka på nedladdningsknappen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center längst upp till höger i rapporttabellen för att generera en rapport automatiskt (.csv).