I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om Oversikt i Merchant Center-statistikken

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

På Oversikt-fanen på Resultater-siden finner du kort som bidrar til at du kan ta velinformerte avgjørelser når det gjelder bedriften din. Med kortene får du bedre statistikk om trafikken din samt oppdateringer om de nyeste trendene.

På denne siden

Fordeler

På «Oversikt»-fanen kan du

• se en oversikt over resultatene for produkter, butikker og annet – samlet på ett sted
  • se viktige beregninger for populariteten til blant annet produktene og merkene dine over tid
  • følge med på resultatene for butikkens bedriftsprofil på Google Søk og Maps ved å spore ulike beregninger over en gitt tidsperiode
  • finne ut mer om de nyeste trendene (hva folk søker etter på Google)

Du kan bruke informasjonen du får fra disse kortene til å finne de beste måtene å markedsføre produktene og øke omsetningen på.

Slik fungerer det

For å komme i gang går du til «Resultater»-siden i Merchant Center. På «Oversikt»-fanen ser du et utvalg av personlig tilpassede «kort» basert på trafikken til nettstedet ditt. Du kan finne svar på viktige spørsmål og utsagn som «Hvor mange klikk på Google har ført til nettstedet ditt?» og «Hva folk søker etter på Google».

Hvis du vil ha mer informasjon og se nærmere på bestemte søkeemner, produkter eller tidsperioder, kan du klikke på kortet. Da får du opp en mer avansert visning med flere detaljer.

Dette er tilgjengelig

Antall klikk på Google som har ført til nettstedet ditt

For trafikk til nettstedet får du en oversikt over organisk trafikk sammenlignet med annonser for

• produkter: trafikk fra Google til sider med produktdetaljer på nettstedet ditt
  • butikken din på Søk og Maps: spor alle interaksjoner med butikkens bedriftsprofil på Google Søk og Maps
  • resultater for nettsteder uten produkter: dette er trafikk fra Google til sider på nettstedet ditt som ikke er sider med produktdetaljer, for eksempel startsiden, retningslinjene for frakt og retur, produktkategorisider eller annet

Hva folk søker etter på Google

Finn ut hvor populært et søkeemne er i forhold til maksimal popularitet. 100 betyr maksimal popularitet, 50 er halvparten så populært, og 0 betyr at det ikke fantes nok data.

Klikk på «Se alle søk»-knappen for å se mer detaljert informasjon. Filtrer eller sorter resultatene basert på følgende dimensjoner:

• Søkerangering: Google rangerer produkter og merker basert på hvor ofte kunder søker etter dem. Jo lavere tallet er, desto høyere rangerer produktkategorien i søk.
  • Søketrend: Her ser du hvor mye en produktkategori har økt i popularitet sammenlignet med en tidligere periode, fordi kunder har søkt etter den oftere.
  • Tidsperiode: Velg en tidsperiode fra de siste 30 eller 120 dagene, og se forventede trender for de neste 7 eller 30 dagene.
  • Land: Et av landene du selger produkter i, er valgt som standard – men ved å endre filterverdiene kan du utforske trender i andre land.

Rapportinformasjonen kan lastes ned. Klikk på Last ned-knappen Et bilde av nedlastingsikonet for Google Ads og Merchant Center øverst til høyre i rapporttabellen for å generere en CSV-rapport automatisk.