In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over Overzicht in Merchant Center Analytics

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Op het tabblad Overzicht in Prestaties vindt u kaarten met meer informatie om de beste keuzes te maken voor uw bedrijf. Met de kaarten krijgt u meer inzicht in uw verkeer en blijft u op de hoogte van de nieuwste trends.

Op deze pagina

Voordelen

De voordelen van het tabblad Overzicht:

• Eén plek met de prestaties van uw product, winkel en pagina's zonder producten.
  • Bekijk belangrijke statistieken over het verloop van uw producten, merken en andere trends.
  • Volg de prestaties van het bedrijfsprofiel van uw winkel in Google Zoeken en Maps door verschillende statistieken voor een bepaalde periode bij te houden.
  • Meer informatie over de nieuwste trends (waar mensen naar zoeken op Google).

Met de informatie van deze kaarten kunt u kiezen hoe u uw producten het beste kunt promoten en uw bedrijf verder kunt laten groeien.

Hoe het werkt

Als u aan de slag wilt, gaat u naar de pagina Prestaties in Merchant Center. Op het tabblad Overzicht vindt u een selectie gepersonaliseerde kaarten op basis van het verkeer naar uw website. U kunt hier antwoorden vinden op belangrijke vragen zoals Hoeveel klikken op Google hebben naar uw website geleid? en Waar zoeken mensen naar op Google?

Als u meer informatie of details wilt over specifieke onderwerpen, producten of perioden, klikt u op de kaart om een geavanceerdere omgeving met uitgebreidere informatie te openen.

Wat er beschikbaar is

Aantal klikken op Google dat naar uw website heeft geleid

Het verkeer naar uw website wordt uitgesplitst in organisch verkeer en verkeer via advertenties:

• Producten: Verkeer van Google naar productdetailpagina's op uw website.
  • Winkel op Zoeken en Maps: Houd alle interacties met het bedrijfsprofiel van uw winkel op Google Zoeken en Maps bij.
  • Resultaten van pagina's zonder producten: Verkeer van Google naar pagina's op uw website die geen productdetailpagina's zijn. Dit kunnen de homepage van uw website, pagina's met verzend- en retourbeleid, pagina's met productcategorieën of andere pagina's zijn.

Waar mensen naar zoeken op Google

Ontdek hoe populair een zoekonderwerp is in vergelijking met de piekpopulariteit. 100 is de piekpopulariteit, 50 betekent dat de term half zo populair is en 0 geeft aan dat er niet genoeg gegevens zijn.

Klik voor meer informatie op de knop Alle zoekopdrachten bekijken. U kunt de resultaten filteren of sorteren op basis van de volgende dimensies:

• Zoekpositie: Google rangschikt producten en merken op basis van hoe vaak klanten ernaar zoeken. Hoe lager het getal, hoe hoger de positie van uw productcategorie in zoekopdrachten.
  • Zoektrend: Geeft aan hoeveel populairder een productcategorie is vergeleken met een eerdere periode omdat klanten er vaker naar hebben gezocht.
  • Periode: Selecteer een periode in de afgelopen 30 of 120 dagen en bekijk trendvoorspellingen voor de komende 7 of 30 dagen.
  • Land: Een van de landen waarin u verkoopt is standaard geselecteerd, maar u kunt trends in andere landen ontdekken door de filterwaarden te wijzigen.

U kunt de rapportgegevens downloaden. Klik rechtsboven in de rapporttabel op de downloadknop Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center om automatisch een rapport (.csv) te genereren.