I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om aviseringar från Shopping Insights i Chrome

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Aviseringar från Shopping Insights i Chrome är en funktion som kan öka kundernas förtroende genom att meddela dem när en produkt på din webbplats har ett pris som är lika högt eller lägre än det normala priset för produkten i andra butiker på webben.

Kvalificering

Den här funktionen är endast tillgänglig i USA. Funktionen aktiveras automatiskt för alla kvalificerade säljare.

Så fungerar det

Shopping Insights hämtar den produktdata som du laddar upp till Merchant Center. Aviseringarna visas bara för kunder som använder webbläsaren Chrome på sin webbplats på datorn.

När en kund handlar på din webbplats och besöker en produktsida där Shopping Insights är tillgängligt visas knappen Shopping Insights till höger i adressfältet i Chrome. Kunden kan klicka på knappen och öppna panelen Shopping Insights.

Panelen visar

• normalt prisintervall för produkten baserat på butiker på webben
  • prishistorik i ett diagram som visar hur priset på produkten har förändrats under de senaste 90 dagarna
  • knappen Spara och spåra som gör att kunden kan registrera sig för e-postaviseringar om priset på produkten sjunker på en webbplats.