In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over meldingen voor Shopping-inzichten in Chrome

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Meldingen voor Shopping-inzichten in Chrome is een functie waarmee u het vertrouwen van klanten kunt vergroten. U laat ze weten wanneer een product op uw website een prijs heeft die gelijk is aan of lager is dan de normale prijs voor dat product in andere winkels op internet.

Vereisten

Deze functie is alleen beschikbaar in de VS. De functie wordt automatisch aangezet voor alle in aanmerking komende verkopers.

Hoe het werkt

Shopping-inzichten maakt gebruik van de productgegevens die u uploadt naar Merchant Center. De meldingen worden alleen getoond aan klanten die de Chrome-browser op hun desktopwebsite gebruiken.

Als een klant op uw website winkelt en een productpagina bezoekt waar Shopping-inzichten beschikbaar zijn, verschijnt er rechts van de Chrome-adresbalk een knop Shopping-inzichten. De koper kan op de knop klikken en het deelvenster Shopping-inzichten openen.

In dit deelvenster vindt u het volgende:

• Gebruikelijk prijsbereik van het product op basis van winkels op het web
  • Prijsgeschiedenis in een diagram dat aangeeft hoe de prijs van het product in de afgelopen 90 dagen is veranderd
  • Knop Opslaan en volgen waarmee klanten zich kunnen aanmelden voor e-mailmeldingen als de prijs van het product op een site daalt