I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Åtgärda: Mellanhänder med bilhandlare utan licens

Mellanhänder som annonserar om erbjudanden från bilhandlare utan licens stöds inte. I de flesta fall får du en varning inom 28 dagar innan kontot underkänns.

Om du är en mellanhand med bilhandlare som har licens skickar du in informationen om dina bilhandlares licenser i formuläret. Om en bilhandlares licens inte kan verifieras underkänns ditt fordonsannonsörskonto.

För att lösa problemet måste de bilhandlare vars erbjudanden du annonserar om ha giltiga bilhandlarlicenser i de delstater där fordonen finns eller erbjuds till försäljning. Följ anvisningarna nedan för att verifiera att dina bilhandlare har giltiga licenser.

Obs! Du behöver inte skicka in bilhandlarlicenser i förväg. Skicka endast in licenserna i fråga om du får ett meddelande om policyöverträdelse där det står ”Mellanhänder med bilhandlare utan licens stöds inte”.

Anvisningar

Steg 1: Granska bilhandlarna i ditt fordonsannonseringskonto och kontrollera att de har licenser.

• Fordon som annonseras till försäljning måste komma från bilhandlare som har en giltig licens i den delstat eller region där de finns eller erbjuds till försäljning. Mellanhänder ska se till att bilhandlarna i nätverket har giltiga bilhandlarlicenser.

Steg 2: Ange licensinformationen i formuläret.

• Välj Mellanhand i rullgardinsmenyn Typ av säljare.
  • Om du behöver validera flera licenser klickar du på Lägg till extra fält för att lägga till fler fält i formuläret.
  • Det går att lägga till flera bilagor till formuläret. Bifoga bilhandlarlicenserna för de delstater där du annonserar om fordon.

Steg 3: Om en återförsäljare i ditt konto har en ogiltig licens tar du bort denna från flödet.

• Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.
Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.