In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Verzamelsites met niet-gelicentieerde dealers

Verzamelsites die aanbiedingen van niet-gelicentieerde dealers promoten, worden niet ondersteund. In de meeste gevallen krijgt u 28 dagen van tevoren een waarschuwing dat uw account wordt afgekeurd.

Als u een verzamelsite met gelicentieerde dealers bent, dient u de gegevens van uw dealerlicentie in via het formulier. Als de dealerlicentie niet kan worden geverifieerd, wordt uw adverteerdersaccount voor voertuigen afgekeurd.

De dealers waarvoor u adverteert, moeten een geldige dealerlicentie hebben in de staat waar de voertuigen zich bevinden of te koop worden aangeboden om het probleem op te lossen. Volg de instructies hieronder om uw verzamelsite te laten verifiëren voor geldige licenties.

Opmerking: U hoeft de dealerlicentie niet proactief in te dienen. Dien de betreffende licenties alleen in als u het bericht 'Verzamelsites met niet-gelicentieerde dealers wordt niet ondersteund' krijgt.

Instructies

Stap 1: Controleer de dealers in uw account voor voertuigadvertenties en zorg dat ze zijn gelicentieerd

• Voertuigen waarvoor koopadvertenties worden aangeboden, moeten afkomstig zijn van een dealerbedrijf met een geldige licentie in de staat of regio waar ze zijn gevestigd of te koop worden aangeboden. Verzamelsites moeten ervoor zorgen dat de dealers in hun netwerk geldige dealerlicenties hebben.

Stap 2: Voer de licentiegegevens in het formulier in

• Selecteer Verzamelsite in het dropdownmenu als Type verkoper.
  • Als u meerdere licenties wilt valideren, klikt u op Extra veld toevoegen om meer velden aan het formulier toe te voegen.
  • Het formulier ondersteunt meerdere bijlagen. Voeg de dealerlicenties bij voor de staten waar u voor voertuigen adverteert.

Stap 3: Als het dealerbedrijf in uw account een ongeldige licentie heeft, verwijdert u het uit uw feed

• Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring blijft staan en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.
Opmerking: Als u een platform van derden gebruikt om uw producten te vermelden, kunt u misschien ook via uw app van derden een beoordeling aanvragen.