In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

API-fouten opsporen met API-aanroepen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Klik hier voor informatie over foutopsporing voor API-fouten met API-aanroepen in de klassieke versie van Merchant Center.

Het tabblad API-aanroepen in Merchant Center toont de status van uw Content API for Shopping-verzoeken.

Op het tabblad API-aanroepen kunt u het volgende doen:

• Alle geslaagde en mislukte API-verzoeken binnen een bepaalde periode bekijken.
  • Het aantal geslaagde en mislukte verzoeken per API-service en -methode vaststellen.
  • Voorbeelden van mislukte verzoeken raadplegen.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u het tabblad API-aanroepen opent om fouten in uw API-verzoeken vast te stellen. Nadat u de fouten heeft opgelost, kunt u de API-verzoeken opnieuw indienen.

Opmerking: Het scherm API-aanroepen is niet standaard beschikbaar. Als u deze functie beschikbaar wilt maken, zet u API-aanroepen aan als add-on. Deze add-on kan in elk Merchant Center Next-account worden aangezet, maar is alleen handig als u een API-gebruiker bent. Als u geen API-gebruiker bent, worden er geen gegevens weergegeven. Meer informatie over add-ons activeren in Merchant Center

API-verzoeken bekijken

Het tabblad API-aanroepen bestaat uit 2 hoofdonderdelen:

• Een tijdlijndiagram met het aantal geslaagde en mislukte API-verzoeken binnen een specifieke periode
  • Een tabel met het totale aantal API-verzoeken en hoeveel er daarvan zijn mislukt
Opmerking: De tijdstempels in het diagram zijn gebaseerd op de tijdzone die is ingesteld in uw accountinstellingen.

Zo raadpleegt u uw API-verzoeken:

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon Instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer API-aanroepen.
  2. Gebruik het filter Periode om de periode op te geven.
  3. Gebruik de filterbalk bovenaan de pagina om het API-serviceverzoek op te geven (bijvoorbeeld producten met de invoegmethode) dat u wilt bekijken. De tabel en de tijdlijn worden geüpdatet om het specifieke API-serviceverzoek te tonen.

Mislukte API-verzoeken bekijken

Wanneer in de tabel Overzicht de resultaten worden getoond voor de geselecteerde periode, kunt u door de services en methoden browsen om snel de oorzaken van de mislukte API-verzoeken vast te stellen. Standaard worden de fouten gesorteerd op servicenaam, maar u kunt de sorteervolgorde wijzigen door een kolomkop te selecteren.

Zo bekijkt u de mislukte verzoeken:

1. Bekijk de fout in het voorbeeld Fouten / Beïnvloede API-aanroepen. Klik op Meer tonen om meer details van de foutmeldingen weer te geven.
  2. Gebruik de foutmeldingen als richtlijnen voor het corrigeren van uw API-verzoeken.