I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Administrer fraktinnstillingene

Knytt en partner til Merchant Center-kontoen din

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Hvis du vil oppgi historiske data om bestillingssporing for å vise mer nøyaktige leveringstider i den eldre versjonen av Merchant Center, kan du klikke her.

Hvis du bruker en partner som kan oppgi historiske data om bestillingssporing, kan du velge å knytte Merchant Center-kontoen din direkte til partnerkontoen, slik at Google kan bruke disse dataene til å beregne leveringstider for deg, med ulike alternativer basert på hvor brukerne er, og hvilke varer de vurderer. Finn ut mer om signaler for bestillingssporing.

Når du begynner å oppgi loggdata for bestillingssporing, blir du registrert for «automatiske fraktforbedringer». Dette er en funksjon som gjør at AI-løsninger fra Google kan beregne leveringstider for alle tilbudene dine for aktuelle land og oppføringstyper. Hvis fraktmodellene våre bekrefter at produktet ditt kan sendes raskere til en gitt bruker enn det du har konfigurert i Merchant Center eller feedene, viser vi den korteste leveringstiden.

På denne siden

Fordeler

• Tydelighet og nøyaktighet: Manuelt konfigurerte leveringstider er ofte svært konservative fordi avsidesliggende steder tas med i beregningen. Dette kan føre til et bredt intervall av leveringstider, for eksempel 3–10 dager. Når Google beregner leveringstiden, blir det vanligvis gjort ut fra hvor kunden faktisk er (for eksempel postnummer eller delstat), og dermed blir den ofte mer presis (for eksempel 3–5 dager). Mer nøyaktige leveringstider, spesielt når de er raskere, fører vanligvis til høyere konverteringsfrekvenser.
  • Fraktmerknad: Disse dataene kan brukes til å validere fraktinnstillingene dine, noe som gjør deg kvalifisert for «Raskt og kostnadsfritt»-merket og lignende fraktmerknader.

Slik fungerer det

Når du har knyttet Merchant Center-kontoen din til en partner, kan Google beregne leveringstider på dine vegne. Gjennom den tilknyttede kontoen henter Google historiske data om bestillingssporing for tilbudene dine og beregner leveringstider spesifikt for bedriften din. Hvis vi anslår en kortere leveringstid, viser vi den til kunden i stedet for den du har konfigurert i Merchant Center eller feedene dine.

Kvalifisering

For å tilknytte en partner må du gjøre følgende:

• Du må sende til kunder i USA.
  • Bruk ShipStation-partneren

Merk: Hvis du er partner og vil bli lagt til i listen vår, kan du fylle ut dette interesseskjemaet.

Slik bruker Google dataene

Historiske data om bestillingssporing inkluderer

• bestillingsinformasjon, herunder bestillings-ID, tidspunkt for bestilling, postnummer for levering og regionkode
  • fraktkostnaden som kjøperen er belastet med
  • fraktinformasjon, herunder transportør, sporingsnummer, avsendersted, leveringssted og leveringstider for hver forsendelse knyttet til bestillingen
  • informasjon om ordrelinjene, herunder produktene i bestillingen

Ikke all informasjonen ovenfor er obligatorisk. Vi henter heller ikke ut kundenavn eller nøyaktige adresser. Du får best resultater hvis de historiske dataene om bestillingssporing som du eller partneren sender inn, inneholder alle bestillingene fra nettstedet ditt (f.eks. nettstedet Google viderekobler trafikken til). Det er greit å ta med flere ulike brukervalgte tjenestenivåer, for eksempel «fri frakt» og «over natten». Google forsøker å skille disse fra hverandre i modelleringen. Men du bør ikke ta med bestillingskilder som ikke er representative for nettstedet ditt, for eksempel markedsplasser som krever 2 dagers frakt for de fleste bestillinger. Hvis du (på partnerens plattform) ikke har kontroll over hvilke bestillingskilder du sender til Google, er det sannsynlig at Google og partneren din allerede har samarbeidet om å løse eventuelle problemer.

Vær oppmerksom på at dataene du sender inn, også brukes til å gjøre Googles egne maskinlæringsmodeller bedre for alle forhandlere, inkludert bedriften din. Men vi deler aldri dataene dine med andre forhandlere, med unntak av samlede, anonymiserte referansemålinger. Finn ut mer om Googles personvernregler.

Tilknytt en partner direkte fra partnerens nettsted

Finn ut mer om hvordan du starter prosessen fra en støttet partner:

Når du har startet prosessen for kontotilknytning fra partnerens nettsted, blir du viderekoblet til Merchant Center. Logg på hvis du ikke allerede er pålogget, og fortsett for å koble Merchant Center-kontoen din til fraktpartneren. Du viderekobles til partnerens nettsted for å fullføre tilknytningsprosessen. Når kontoen er tilknyttet, vises partnerens navn som tilknyttet på Apper-fanen under «Innstillinger og verktøy»-menyen i Merchant Center.

Linker til relatert innhold