I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Matchnings-id [webitemid]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet matchnings-id [webitemid] för att matcha en produkt:

• Mellan två primära flöden (ett med endast destinationen annonser för lokala butikslager och ett annat med endast destinationen Shopping-annonser).
  • I ett lokalt produktflöde till en produkt i ett primärt produktflöde.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt.

Attributet matchnings-id [webitemid] rekommenderas för alla varor med olika id/SKU för onlineprodukter och lokala produkter.

Format

Typ Text (sträng)
Upprepat fält nej
Filformat Exempelvärde
Textflöden WB1011
XML-flöden <g:webitemid>WB1011</g:webitemid>

Läs mer om hur du formaterar data för Content API i Content API for Shopping.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Skicka in det matchnings-id [webitemid] som matchar ditt produkt-id online. Det ska alltid matcha id för eventuell motsvarande variant i produktflödet.
Obs! Eftersom matchnings-id bara används för matchning kan flera varor ha samma matchnings-id om de mappar till samma vara i produktflödet.
  • Inledande och avslutande blanksteg och radbrytningar (0x0D) tas bort.
    • Varje sekvens med radbrytning (0x0D) och blankstegstecken (Unicode-tecken med blankstegsegenskap) ersätts med ett enda blanksteg (0x20).
  • Endast giltiga Unicode-tecken får användas, med undantag för följande tecken:
    • kontrolltecken (förutom radbrytning 0x0D)
    • funktionstecken
    • tecken i privata områden
    • surrogatpar
    • ej tilldelade kodpunkter (särskilt kodpunkter som är större än 0x10FFFF)

När en produkt har skickats in kan värdet för attributet matchnings-id [webitemid] inte ändras även om du uppdaterar dataflödet. Det kan heller inte användas för någon annan produkt vid ett senare tillfälle.