In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Koppelings-ID [webitemid]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk koppelings-ID [webitemid] om een product te koppelen:

• Tussen 2 primaire feeds (een met alleen bestemming van advertenties met lokale voorraad en een met alleen de bestemming van Shopping-advertenties).
  • In een feed met informatie over producten die in de winkel worden verkocht met een product in een primaire productfeed.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Het kenmerk koppelings-ID [webitemid] wordt aanbevolen voor alle artikelen met verschillende ID's/SKU's voor online producten en producten in de buurt.

Indeling

Type Tekst (tekenreeks)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds WB1011
XML-feeds <g:webitemid>WB1011</g:webitemid>

Ga naar de bron Content API for Shopping voor informatie over hoe u uw gegevens voor de Content API indeelt.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te tonen. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dat laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Voer de koppelings-ID [webitemid] in die overeenkomt met uw online product-ID. Deze waarde moet altijd overeenkomen met de id van een eventuele overeenkomende variant in uw productfeed.
Let op: Aangezien koppelings-ID alleen wordt gebruikt om id's te koppelen, kunnen meerdere artikelen dezelfde koppelings-ID hebben als ze naar hetzelfde artikel in uw productfeed verwijzen.
  • Verwijder witruimten ervoor en erna, en regelteruglopen (0x0D).
    • Vervang elke reeks regelteruglopen (0x0D) en witruimtetekens (Unicode-tekens met de witruimte-eigenschap) door één witruimte (0x20).
  • Alleen geldige Unicode-tekens worden geaccepteerd, met uitzondering van de volgende tekens:
    • Besturingstekens (behalve regelterugloop 0x0D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten (met name alle codepunten groter dan 0x10FFFF)

Nadat een product is ingevoerd, kan de waarde voor het kenmerk koppelings-ID [webitemid] niet meer worden gewijzigd, ook niet als u uw datafeed updatet. U kunt deze ook niet op een later moment voor een ander product gebruiken.