I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Skapa anpassade rapporter och översikter i Merchant Center

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

På den här sidan

Kom igång

Aktivera tillägget för anpassade rapporter för att skapa anpassade rapporter, granska resultatdata och dela informationen med andra. Datan kan innehålla mätvärden som klick, exponeringar eller klickfrekvens. Eftersom du kan skapa de här tabellerna och diagrammen direkt i Merchant Center behöver du inte ladda ned din data för att kunna utforska den grundligt. Du kan även spara dina tabeller och diagram och lägga till dem i dina anpassade översikter.

Fördelar

• Skapa flera anpassade rapporter med din resultatdata för att få detaljerade svar på dina frågor.
  • Kombinera anpassade rapporter i översikter för att enklare få en överblick över din data.
  • Skapa tillfälliga rapporter för att fördjupa dig i specifika ämnen.
  • Ladda ned anpassade vyer av datan i flera format.

Exempel

Du säljer många olika varumärken och produkter, men vill se en översikt av vilka varumärken eller produkter som får flest klick varje dag. Du kan skapa en anpassad rapport, lägga till varumärke eller produkttitel, lägga till datumdimensionen i översikten och bestämma om du vill visa den som en tabell eller ett segmenterat tidsseriediagram.

Aktivera tillägget

1. Klicka på ikonen Inställningar och verktyg Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] till höger i det övre fältet i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Tillägg.
  3. Välj Aktivera för kortet Anpassade rapporter på fliken Upptäck.
    • En lista över aktiva tillägg finns på fliken Aktiva.
    • Om du vill inaktivera anpassade rapporter klickar du på Inaktivera på kortet Anpassade rapporter.
  4. När tillägget är aktiverat läggs ett nytt navigeringsobjekt för anpassade rapporter till under Aktivitet.

Anpassade rapporter

När du har aktiverat tillägget läggs ett nytt navigeringsobjekt för anpassade rapporter till under Resultat.

Skapa en ny rapport

1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Rapporter.
  3. Klicka på Skapa rapport.
  4. I det övre fältet klickar du på pennikonen Redigera för att ge rapporten ett namn.
  5. Klicka på rullgardinsmenyerna för att ange rapportformat och tidsintervall.
  6. Dra och släpp mätvärden i tabellen i sidofältet för att fylla i rapporten.
  7. Klicka på Spara.

Visa eller redigera en befintlig anpassad rapport

1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Rapporter.
  3. Klicka på namnet på den rapport du vill visa eller redigera.
  4. Gör eventuella ändringar.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Klicka på filterikonen Filter för att enkelt sortera eller söka efter specifika rapporter.

Ta bort en rapport

1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Rapporter.
  3. Markera rutan bredvid namnet på de rapporter du vill ta bort.
  4. Klicka på papperskorgen .
Obs! Klicka på filterikonen Filter för att enkelt sortera eller söka efter specifika rapporter.

Kom ihåg: Om du tar bort en rapport visas den fortfarande i översikten, men du får ett felmeddelande. Raderade rapporter i anpassade översikter visas inte längre med data. Användare med åtkomstnivån rapportansvarig har behörighet att visa och redigera alla rapporter och översikter i kontot.

Administratörsanvändare kan bevilja åtkomst för rapportansvariga till andra standardanvändare och administratörer eller sig själva. Läs mer om hur du redigerar användarroller i Merchant Center.

Anpassade översikter

Med anpassade översikter kan du kombinera flera rapporter för att samla in rapportdata i Merchant Center och visa den viktigaste informationen på ett ställe. Med det här verktyget kan du skapa, spara och redigera dina egna översikter för att få en effektiv, anpassad vy av din data.

Skapa en ny översikt

1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Översikter.
  3. I det övre fältet klickar du på pennikonen Redigera för att namnge översikten och lägga till en beskrivning om du vill.
  4. Om du vill lägga till en rapport eller snabböversikt håller du muspekaren över en cell och klickar på plusknappen eller plusikonen i rutnätet.
    1. Om du vill lägga till en rapport klickar du på Rapport och väljer antingen Befintlig rapport eller Ny rapport. Sedan klickar du på Lägg till. Obs! Du kan bara använda anpassade rapporter som du har skapat.
    2. Klicka på Snabböversikt om du vill lägga till en snabböversikt.
  5. Upprepa för andra rapporter som du vill lägga till i översikten.
  6. Klicka på Spara.

När översikten är klar visas den på fliken Översikter. Du kan ändra storlek på eller flytta korten som du vill.

Visa eller redigera en befintlig översikt

1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Översikter.
Obs! Du kan se datumet när översikten senast uppdaterades och du får åtkomst till de utvalda korten i översikten. Klicka på filterikonen för att enkelt sortera eller söka efter specifika rapporter.
  1. Klicka på namnet på översikten du vill visa eller redigera.
  2. Klicka på Redigera.
    • Om du vill lägga till en rapport klickar du på plusknappen eller på plusikonen i rutan.
    • Om du vill ta bort en rapport klickar du på menyn med tre punkter och sedan på Ta bort.
    • Byt namn på översikten genom att klicka på pennikonen Redigera högst upp på sidan.
    • Om du vill ändra storlek på och flytta dina rapporter drar du i kortets hörn eller drar och släpper kortet på en ny plats.
  3. Klicka på Spara.

Radera en översikt

Tänk på att när du raderar en översikt tas bara översikten bort. Rapporterna i översikten påverkas inte.
  1. Klicka på Anpassade rapporter under Aktivitet i navigeringspanelen i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj fliken Översikter.
  3. Markera rutan bredvid namnet på den översikt du vill radera.
  4. Klicka på papperskorgen .
Obs! Klicka på filterikonen Filter för att enkelt sortera eller söka efter specifika rapporter.