I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Opprett egendefinerte rapporter og oversikter i Merchant Center

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

På denne siden

Kom i gang

Aktiver tillegget for egendefinerte rapporter for å opprette personlig tilpassede rapporter, gjennomgå resultatdataene dine og dele denne informasjonen med andre. Dataene kan inkludere beregninger som klikk, visninger eller klikkfrekvens. Siden du kan opprette disse tabellene og diagrammene direkte i Merchant Center, trenger du ikke å laste ned dataene dine for å gå grundig gjennom dem. Du kan også lagre tabellene og diagrammene og legge dem til i de egendefinerte oversiktene.

Fordeler

• Lag flere personlig tilpassede rapporter om resultatdataene, slik at du kan få svar på det du lurer på.
  • Kombiner personlig tilpassede rapporter i oversikter, slik at det går raskt å se gjennom data.
  • Lag ad hoc-rapporter for å fordype deg i bestemte emner.
  • Last ned tilpassede visninger av dataene i flere formater.

Eksempel

Du selger mange forskjellige merker og produkter, og du vil se en oversikt over hvilke merker eller produkter som får flest klikk hver dag. Du kan lage en egendefinert rapport, legge til merke- eller produkttittel, legge til datodimensjonen i oversikten og bestemme om du vil vise den som en tabell eller i et segmentert diagram med tidsrekker.

Aktivering av tillegget

1. Klikk på Innstillinger og verktøy-ikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] til høyre for den øverste linjen i Merchant Center-kontoen.
  2. Velg Tillegg.
  3. Velg Aktiver for «Egendefinerte rapporter»-kortet på «Oppdag»-fanen.
    • Du finner en liste over aktive tillegg på «Aktiv»-fanen.
    • Hvis du vil deaktivere egendefinerte rapporter, klikker du på Deaktiver for Egendefinerte rapporter-kortet.
  4. Når de aktiveres, blir et nytt navigasjonselement lagt til under Aktivitet for «Egendefinerte rapporter».

Egendefinerte rapporter

Når du har aktivert tillegget, blir et nytt navigasjonselement lagt til under Resultater i «Egendefinerte rapporter».

Lag en ny rapport

1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Rapporter»-fanen.
  3. Klikk på Lag rapport.
  4. Klikk på blyantikonet Endre på den øverste linjen for å gi rapporten et navn.
  5. Klikk på rullegardinpilene for å angi rapportformatet og tidsperioden.
  6. Dra og slipp beregninger i tabellen for å fylle ut rapporten.
  7. Klikk på Lagre.

Se eller endre eksisterende egendefinerte rapporter

1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Rapporter»-fanen.
  3. Klikk på navnet på rapporten du vil se eller endre.
  4. Gjør eventuelle nødvendige endringer.
  5. Klikk på Lagre.
Merk: Klikk på filterikonet Filter for å gjøre det enklere å sortere eller søke etter bestemte rapporter.

Slett en rapport

1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Rapporter»-fanen.
  3. Merk av i boksen ved siden av navnet på rapportene du vil slette.
  4. Klikk på papirkurvikonet .
Merk: Klikk på filterikonet Filter for å gjøre det enklere å sortere eller søke etter bestemte rapporter.

Vær obs på dette: Hvis du sletter en rapport, vises den fortsatt i oversikten din, men du får en feilmelding. Slettede rapporter som vises i egendefinerte oversikter, inneholder ikke lenger data. Brukere med tilgangsnivået Rapporteringsadministrator har tillatelse til å se og redigere alle rapporter og oversikter i kontoen.

Administratorbrukere kan gi tilgangsnivået Rapporteringsadministrator til standardbrukere, andre administratorer eller seg selv. Finn ut mer om redigering av brukerroller i Merchant Center.

Egendefinerte oversikter

Med egendefinerte oversikter kan du kombinere flere rapporter for å samle Merchant Center-rapporteringsdataene dine, og vise den viktigste informasjonen på ett sted. Med dette verktøyet kan du lage, lagre og redigere dine egne oversikter for å få en effektiv, tilpasset visning av dataene dine.

Lag en ny oversikt

1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Oversikter»-fanen.
  3. Klikk på blyantikonet Endre på den øverste linjen for å gi oversikten et navn og eventuelt en beskrivelse.
  4. Hvis du vil legge til en rapport eller et resultatkort, holder du markøren over en celle og klikker på plussknappen eller plussikonet i rutenettet.
    1. For å legge til en rapport, klikk på Rapport, velg enten Eksisterende rapport eller Ny rapport, og klikk på Legg til. Merk: Du kan bare bruke egendefinerte rapporter du selv har laget.
    2. For å legge til et resultatkort, klikk på Resultatkort.
  5. Gjenta dette for eventuelle andre rapporter du vil legge til i denne oversikten.
  6. Klikk på Lagre.

Når oversikten er ferdig, vises den på «Oversikter»-fanen. Du kan endre størrelsen på eller flytte kortene slik du selv ønsker.

Se eller endre en eksisterende oversikt

1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Oversikter»-fanen.
Merk: Du kan se datoen da oversikten sist ble oppdatert, og få tilgang til kortene som er med i den. Klikk på filterikonet for å gjøre det enklere å sortere eller søke etter bestemte rapporter.
  1. Klikk på navnet på oversikten du vil se eller redigere.
  2. Klikk på Rediger.
    • Hvis du vil legge til en rapport, klikker du på plussknappen eller plussikonet i feltet.
    • Hvis du vil fjerne en rapport, klikker du på menyen med tre prikker og deretter på Slett.
    • Hvis du vil gi oversikten nytt navn, klikker du på blyantikonet Endre øverst på siden.
    • Hvis du vil endre størrelsen på og flytte rapportene, drar du i hjørnene på kortet eller drar og slipper kortet der du vil ha det.
  3. Klikk på Lagre.

Slett en oversikt

Husk at når du sletter en oversikt, fjernes bare oversikten. Rapportene i oversikten berøres ikke.
  1. Gå til navigasjonspanelet i Merchant Center-kontoen, og klikk på Egendefinerte rapporter under «Aktivitet».
  2. Velg «Oversikter»-fanen.
  3. Klikk på boksen ved siden av navnet på oversikten du vil slette.
  4. Klikk på papirkurvikonet .
Merk: Klikk på filterikonet Filter for å gjøre det enklere å sortere eller søke etter bestemte rapporter.

Linker til relatert innhold