In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Aangepaste rapporten en dashboards maken in Merchant Center

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

Op deze pagina

Aan de slag

Activeer de add-on voor aangepaste rapporten om gepersonaliseerde rapporten te maken, uw prestatiegegevens te beoordelen en die informatie met anderen te delen. Tot de gegevens behoren onder andere statistieken zoals klikken, vertoningen en klikfrequentie. Doordat u deze tabellen en diagrammen rechtstreeks in Merchant Center maakt, hoeft u uw gegevens niet te downloaden om ze grondig door te nemen. U kunt uw tabellen en diagrammen ook opslaan en toevoegen aan uw aangepaste dashboards.

Voordelen

• Maak van uw prestatiegegevens meerdere gepersonaliseerde rapporten die uw vragen het best beantwoorden.
  • Bundel gepersonaliseerde rapporten tot dashboards om makkelijker gegevens na te lopen.
  • Maak ad-hocrapporten om dieper in te gaan op specifieke onderwerpen.
  • Download gepersonaliseerde weergaven van de gegevens in meerdere indelingen.

Voorbeeld

U verkoopt veel verschillende merken en producten, en u wilt een overzicht van dag tot dag van het merk of product waarop per dag het meest wordt geklikt. U kunt een aangepast rapport maken, een merk- of producttitel toevoegen, de datumdimensie toevoegen aan een uitsplitsing en bepalen of u het rapport wilt visualiseren als tabel of gesegmenteerd tijdreeksdiagram.

De add-on activeren

1. Klik in uw Merchant Center-account rechtsboven op het icoon voor instellingen en tools Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Add-ons.
  3. Selecteer op het tabblad Ontdekken de optie Activeren voor de kaart Aangepaste rapporten.
    • Er staat een lijst met actieve add-ons op het tabblad Actief.
    • Als u aangepaste rapporten wilt deactiveren, klikt u op Deactiveren voor de kaart Aangepaste rapporten.
  4. Als deze optie is geactiveerd, komt er een nieuw navigatie-item bij onder Activiteit voor Aangepaste rapporten.

Aangepaste rapporten

Nadat u de add-on heeft geactiveerd, komt er een nieuw navigatie-item bij onder Prestaties voor Aangepaste rapporten.

Nieuw rapport maken

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Rapportage.
  3. Klik op Rapport maken.
  4. Klik in de balk bovenaan op het potloodje Bewerken om uw rapport een naam te geven.
  5. Klik op de dropdownpijlen om de rapportindeling en de periode in te stellen.
  6. Sleep vanuit de zijbalk statistieken naar de tabel om uw rapport in te vullen.
  7. Klik op Opslaan.

Een bestaand aangepast rapport bekijken of bewerken

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Rapportage.
  3. Klik op de naam van het rapport dat u wilt bekijken of bewerken.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  5. Klik op Opslaan.
Opmerking: Klik op het filter Filter om makkelijker specifieke rapporten te sorteren of te zoeken.

Een rapport verwijderen

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Rapportage.
  3. Klik op het vakje naast de naam van de rapporten die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de prullenbak .
Opmerking: Klik op het filter Filter om makkelijker specifieke rapporten te sorteren of te zoeken.

Houd rekening met het volgende: Als u een rapport verwijdert, wordt het nog steeds weergegeven in uw dashboard, maar wordt er een foutmelding weergegeven. Verwijderde rapporten die in aangepaste dashboards staan, bevatten geen gegevens meer. Gebruikers met het toegangsniveau Rapportagebeheerder hebben de rechten om alle rapporten en dashboards in het account te bekijken en te bewerken.

Beheerders kunnen andere standaardgebruikers en beheerders of zichzelf een toegangsniveau voor rapportagebeheerders geven. Meer informatie over hoe u gebruikersrollen bewerkt in Merchant Center

Aangepaste dashboards

Met aangepaste dashboards combineert u meerdere rapporten om uw Merchant Center-rapportagegegevens te verzamelen en uw belangrijkste informatie op één centrale plek te hebben. Met deze tool kunt u uw eigen dashboards maken, opslaan en bewerken om een krachtige, aangepaste weergave van uw gegevens te krijgen.

Een nieuw dashboard maken

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Dashboards.
  3. Klik in de balk bovenaan op het potloodje Bewerken om een naam in te voeren voor uw dashboard en voeg eventueel een beschrijving toe.
  4. Als u een rapport of scorekaart wilt toevoegen, plaatst u de muisaanwijzer op een cel en klikt u op de plusknop of het plusicoon in het rastervak.
    1. Als u een rapport wilt toevoegen, klikt u op Rapport. Kies daarna Bestaand rapport of Nieuw rapport en klik op Toevoegen. Opmerking: U mag alleen aangepaste rapporten gebruiken die u zelf heeft gemaakt.
    2. Klik op Scorekaart om een scorekaart toe te voegen.
  5. Herhaal deze stappen voor andere rapporten die u aan dit dashboard wilt toevoegen.
  6. Klik op Opslaan.

Als uw dashboard klaar is, staat het vermeld op het tabblad Dashboards. U kunt het formaat van de kaarten aanpassen of de kaarten verplaatsen.

Een bestaand dashboard bekijken of bewerken

1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Dashboards.
Opmerking: U kunt de datum van de laatste update van het dashboard bekijken en toegang krijgen tot de aanbevolen kaarten. Klik op het filtericoon om makkelijker specifieke rapporten te sorteren of te zoeken.
  1. Klik op de naam van het dashboard dat u wilt bekijken of bewerken.
  2. Klik op Bewerken.
    • Als u een rapport wilt toevoegen, klikt u op de plusknop of het plusicoon in het vak.
    • Als u een rapport wilt verwijderen, klikt u op het menu met 3 stippen en dan op Verwijderen.
    • Als u de naam van uw dashboard wilt wijzigen, klikt u op het potloodje Bewerken bovenaan de pagina.
    • Als u het formaat en de positie van uw rapporten wilt wijzigen, sleept u de hoeken van de kaart of sleept u de kaart zelf naar een nieuwe positie.
  3. Klik op Opslaan.

Een dashboard verwijderen

Als u een dashboard verwijdert, heeft dat geen invloed op de rapporten in dat dashboard. Alleen het dashboard wordt verwijderd.
  1. Klik in uw Merchant Center-account in het navigatievenster op Aangepaste rapporten onder Activiteit.
  2. Selecteer het tabblad Dashboards.
  3. Klik op het vakje naast de naam van het dashboard dat u wilt verwijderen.
  4. Klik op de prullenbak .
Opmerking: Klik op het filter Filter om makkelijker specifieke rapporten te sorteren of te zoeken.