Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Omien raporttien ja hallintapaneelien luominen Kauppiaskeskuksessa

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Sisällys

Näin pääset alkuun

Aktivoi omien raporttien laajennus, niin voit luoda personoituja raportteja, tarkistaa tulosdatan ja jakaa tiedot muille. Datassa voi näkyä esimerkiksi klikkaukset, impressiot, klikkausprosentti ja muita mittareita. Taulukot ja kaaviot voi luoda suoraan Kauppiaskeskuksessa, joten dataa ei tarvitse ladata tarkempaa tutkailua varten. Voit myös tallentaa taulukoita ja kaavioita ja lisätä niitä omiin hallintapaneeleihisi.

Hyödyt

• Luo tulosdatasta useita personoituja raportteja, joista löydät vastaukset kysymyksiisi.
  • Yhdistä personoidut raportit hallintapaneeleihin ja yksinkertaista datan tutkimista.
  • Luo ad hoc ‑raportteja saadaksesi tarkempia tietoja tietyistä aiheista.
  • Lataa personoituja datanäkymiä eri muodoissa.

Esimerkki

Myyt monia eri brändejä ja tuotteita ja haluat nähdä, mitkä niistä saavat eniten klikkauksia minäkin päivänä. Voit luoda oman raportin, lisätä brändin tai tuotteen nimen, rajata päivämääriä ja valita, haluatko nähdä tiedot taulukkona vai ryhmiteltynä aikasarjakaaviona.

Laajennuksen aktivointi

1. Klikkaa Kauppiaskeskus-tilin yläpalkin oikealla puolella olevaa Asetukset ja työkalut ‑kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas].
  2. Valitse Laajennukset.
  3. Valitse Selaa-välilehden Omat raportit ‐kortista Aktivoi.
    • Aktiiviset laajennukset näkyvät Aktiivinen-välilehdellä.
    • Jos haluat poistaa omat raportit käytöstä, klikkaa Omat raportit ‐kortista Poista käytöstä.
  4. Kun toiminto on käytössä, Omien raporttien Toiminta-kohdassa näkyy uusi navigointivaihtoehto.

Omat raportit

Kun laajennus on käytössä, Omien raporttien Tulokset-kohdassa näkyy uusi navigointivaihtoehto.

Uuden raportin luominen

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Raportit-välilehti.
  3. Klikkaa Luo raportti.
  4. Klikkaa yläpalkista kynäkuvaketta Muokkaa ja lisää raportille nimi.
  5. Klikkaa avausnuolia valitaksesi raportin muodon ja aikavälin.
  6. Vedä sivupalkista mittareita taulukkoon, jolloin niiden tiedot lisätään raporttiin.
  7. Klikkaa Tallenna.

Aiemmin luodun oman raportin katsominen ja muokkaaminen

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Raportit-välilehti.
  3. Klikkaa katsottavan tai muokattavan raportin nimeä.
  4. Tee haluamasi muutokset.
  5. Klikkaa Tallenna.
Huom. Klikkaa suodatinkuvaketta Suodata lajitellaksesi tai hakeaksesi tiettyjä raportteja helpommin.

Raportin poistaminen

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Raportit-välilehti.
  3. Klikkaa valintaruutua poistettavan raportin vierestä.
  4. Klikkaa roskakorikuvaketta .
Huom. Klikkaa suodatinkuvaketta Suodata lajitellaksesi tai hakeaksesi tiettyjä raportteja helpommin.

Pidä mielessä: Jos poistat raportin, se jää näkyviin hallintapaneeliin mutta sen yhteydessä näkyy virheviesti. Jos omaan hallintapaneeliin lisätty raportti poistetaan, sen tiedot poistuvat. Käyttäjät, joilla on raportoinnin hallinnoijan pääsyoikeustaso, voivat katsoa ja muokata kaikkia tilin raportteja ja hallintapaneeleja.

Järjestelmänvalvojat voivat myöntää raportoinnin hallinnoijan pääsyoikeustason muille tavallisille käyttäjille ja järjestelmänvalvojille tai itselleen. Lue lisää käyttäjäroolien muokkaamisesta Kauppiaskeskuksessa.

Omat hallintapaneelit

Omien hallintapaneelien avulla voit yhdistää useita raportteja Kauppiaskeskuksen raportointidatan keräämistä varten. Näet niistä myös tärkeimmät tiedot yhdestä paikasta. Työkalun avulla voit luoda, tallentaa ja muokata omia hallintapaneeleita ja saat tehokkaan, personoidun näkymän dataasi.

Uuden hallintapaneelin luominen

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Hallintapaneelit-välilehti.
  3. Klikkaa yläreunasta kynäkuvaketta Muokkaa ja nimeä hallintapaneeli. Voit myös lisätä sille kuvauksen.
  4. Raportin tai tuloskortin lisääminen: Vie hiiri solun päälle ja klikkaa ruudukkokentästä pluspainiketta tai pluskuvaketta.
    1. Jos haluat lisätä raportin, klikkaa Raportti, valitse joko Aiempi raportti tai Uusi raportti ja klikkaa sitten Lisää. Huom. Voit käyttää vain itse luomiasi omia raportteja.
    2. Voit lisätä tuloskortin klikkaamalla Tuloskortti.
  5. Tee nämä vaiheet uudelleen muiden hallintapaneeliin lisättävien raporttien kohdalla.
  6. Klikkaa Tallenna.

Kun hallintapaneeli on valmis, se näkyy Hallintapaneelit-välilehdellä. Voit vapaasti muuttaa sen kokoa tai liikuttaa sitä.

Olemassa olevan hallintapaneelin katsominen ja muokkaaminen

1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Hallintapaneelit-välilehti.
Huom. Näet, milloin hallintapaneelia on viimeksi päivitetty, ja voit käyttää sen kortteja. Klikkaa suodatinkuvaketta lajitellaksesi tai hakeaksesi tiettyjä raportteja helpommin.
  1. Klikkaa katsottavan tai muokattavan hallintapaneelin nimeä.
  2. Klikkaa Muokkaa.
    • Voit lisätä raportin klikkaamalla kentästä pluskuvaketta .
    • Voit poistaa raportin klikkaamalla kolmen pisteen valikkoa ja valitsemalla Poista.
    • Voit nimetä hallintapaneelin uudelleen sivun yläreunan kynäkuvakkeesta Muokkaa.
    • Voit muuttaa raporttien kokoa ja sijaintia vetämällä kortin kulmista tai vetämällä ja pudottamalla kortti uuteen paikkaan.
  3. Klikkaa Tallenna.

Hallintapaneelin poistaminen

Jos poistat hallintapaneelin, vain itse hallintapaneeli poistuu. Poisto ei vaikuta siihen lisättyihin raportteihin.
  1. Siirry Kauppiaskeskus-tilille ja valitse navigaatiopaneelin Toiminta-kohdasta Omat raportit.
  2. Valitse Hallintapaneelit-välilehti.
  3. Klikkaa valintaruutua poistettavan hallintapaneelin viereistä.
  4. Klikkaa roskakorikuvaketta .
Huom. Klikkaa suodatinkuvaketta Suodata lajitellaksesi tai hakeaksesi tiettyjä raportteja helpommin.