I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om Prova kläder virtuellt

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Med Googles nya virtuella provverktyg kan du se hur kläder ser ut på personer i olika storlekar och former. Användarna väljer en av 40 modeller, från XXS till XXXL, och Google kan visa hur klädesplagg faller, sitter åt, sträcks ut och till och med visar hur veck och skuggor ser ut. Google hoppas kunna hjälpa kunder att visualisera hur vissa plagg ser ut på modeller som bäst liknar dem, och fatta välgrundade beslut som ökar kundernas självförtroende vid köp och därmed minska returer för varumärkena.

This animation demonstrates how the virtual try-on tool is used for apparel.

På den här sidan

Krav

Alla varumärken med ett shoppingflöde som har bilder av hög kvalitet väljs automatiskt till Prova kläder. Se till att dina bilder uppfyller kraven nedan:

• Lägg till bilder med hög upplösning som är minst 512 x 512 pixlar, men helst 1 024 pixlar eller mer.
  • Bilden bör visa ett plagg på en modell eller skyltdocka som är vänd mot kameran i en neutral position.

Bästa metoder för bilder

Öka chanserna att Prova kläder ska aktiveras för dina produkter genom att följa de våra bästa metoder för dina produktbilder:

• Bilden får endast innehålla det plagg som anges.
  • Bilden ska visa hela plagget.
  • Plaggen måste bäras av en modell eller skyltdocka, inte ligga plant.
  • Modellen ska vara vänd mot kameran med armarna nedåt längs kroppen.
  • Plaggets detaljer får inte täckas av händer, handväskor eller accessoarer.

För överdelar:

• Ärmarna ska vara nedrullade.
  • Huvan på huvtröjor ska vara nedfälld.
  • Dragkedjor ska vara stängda.
  • Överdelen ska hänga utanför nederdelen.

Vanliga frågor

Vad händer om jag inte ser den här funktionen för mitt varumärke på Sök?

Google arbetar ständigt för att förbättra täckningen. Det innebär att antalet varumärken som funktionen finns tillgänglig för på sökresultatsidan ökar såväl som antal och antal typer av plagg.

Vad händer om mitt varumärke inte säljer produkter i storlekarna XXS–XXXL?

Google visar endast rätt modellintervall som stämmer överens med varje varumärkes tillgängliga lager och produktion.